Cum să reduceți substanțele cancerigene la grătar cu până la 99%!

0

Cu doar câțiva pași simpli poți reduce drastic cantitatea de agenți cancerigeni care se ascund în mesele tale de la grătar și le poți face și să aibă un gust mult mai bun.
👉 Ce sunt cancerigenii din carnea de la grătar?
Toate cărnurile au aminoacizi, cum ar fi creatina și zaharuri. Dacă le faci pe grătar la temperaturi foarte ridicate, acele substanțe produc în mod natural molecule numite amine heterociclice (HCA), compuși toxici care se găsesc și în fumul de țigară. Știm despre acești agenți care cauzează cancer de 15 ani.
Nu putem schimba acest lucru, ceea ce  putem controla este cantitatea totală de HCA pe care o consumăm. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să controlezi cât de bine făcută iei carnea de pe grătar și ce fel de carne mănânci.
– Carnea bine făcută conține de 3,5 ori mai mult HCA decât carnea “în sânge”.
– Când compari diferite tipuri de carne, din păcate (și tragic), cea mai mare concentrație vine din slănină. Al doilea cel mai mare este din carnea de porc prăjită, urmată de carnea de vită și apoi de pui.
Plantele nu au combinația de creatină și zahăr care se găsește în carne și nici nu au picăturile de grăsime care se afumă în ceilalți cancerigeni induși de grătar numiți hidrocarburi aromatice policiclice.
Ananasul la grătar este fabulos cu puțin ulei de susan peste el.
Vestea bună este că reducerea consumului de substanțe cancerigene nu înseamnă că trebuie să reduceți aroma sau cantitatea de carne la grătar. Mai jos sunt câteva sugestii simple și gustoase pentru a vă ajuta să vă minimizați expunerea la compușii care cauzează cancer înainte, în timpul și după grătar.

👉 Reduceți substanțele cancerigene la grătar
✔️ Înainte de grătar
Centrul de Cercetare a Cancerului din Hawaii a descoperit că o marinată a redus HCA cu 67 %. Un sos de turmeric -usturoi le-a redus cu 50%. Cheia aici este să folosiți un sos subțire, pe bază de oțet, fără zahăr.
Comparați asta cu un sos de grătar din comerț gros, concentrat, cu aditivi de zaharuri, care de fapt poate tripla numărul de HCA din carne.
Cercetătorii au efectuat experimente pentru a afla cum ierburile și condimentele pot duce la reducerea HCA în carne. Busuioc, menta, rozmarin, salvie, cimbru, maghiran, oregano si cimbru poseda o puternica acțiune anticancerigenă in carnea la grătar. Cele mai multe dintre aceste plante medicinale sunt bogate în trei compuși – acid carnosic, carnosol și acid rosmarinic – toți fiind antioxidanți puternici.
Așa că asigurați-vă că includeți aceste ierburi gustoase, care luptă împotriva cancerului în marinată.
✔️ În timpul grătarului
Pentru a evita crearea de substanțe cancerigene, începeți la o temperatură medie-înaltă și întoarceți carnea des. Acest lucru evită carbonizarea și previne HCA-urile.
✔️ După grătar
Odată ce ați gătit mâncarea, există un lucru foarte bun pe care îl puteți face pentru a maximiza aroma și a minimiza substanțele cancerigene: nu mâncați carbon.
E doar carne arsă. Este carbon. Nu-l mânca – tăiați-l.
Dacă faceți acest lucru simplu, veți elimina multe dintre HCA-urile care se formează în ciuda protecției dvs. la marinată.
👉 Concluzie
Chiar și marinarea pentru scurt timp a alimentelor este eficientă în reducerea cantității de agenți cancerigeni – în unele cazuri cu până la 92% până la 99%. De regulă, utilizați aproximativ o jumătate de cană de marinată pentru fiecare kilogram de mâncare, deși bucățile mari ar putea avea nevoie de mai mult pentru a acoperi suprafața alimentelor în mod adecvat.
Timpul de marinare depinde de tine, deoarece durează doar câteva minute pentru a obține efectul complet de prevenire a cancerului. Perioadele mai lungi vor adăuga doar mai multă aromă.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.