Despre sănătatea ficatului – cauzele bolilor hepatice, simptome și remedii naturiste deosebit de benefice

0

Sanatatea si bunastarea fiecarei persoane depinde de cat de bine indeparteaza si elimina corpul toxinele. Prin expunerea la toxine de mediu, produse toxice pentru ingrijirea corpului si alimente prelucrate, majoritatea oamenilor au nevoie disperata de o detoxifiere serioasa! O curatare a ficatului este o modalitate foarte buna de a face acest lucru.
Ficatul este cel mai mare organ din corp. Lucreaza pentru a detoxifica sangele, produce bilele necesare digestiei grasimilor, descompun hormonii si depoziteaza vitaminele esentiale, minerale si fier. Cand functia hepatica nu este optima, nu putem digera alimentele in mod corespunzator, in special grasimile.
Este esential pentru sanatatea si bunastarea noastra generala sa ne mentinem functionarea corecta a ficatului. Mai jos sunt cativa factori de risc asociati cu afectarea functiei hepatice:
* cantitati scazute de potasiu
* abuzul de alcool
* expunerea la anumite produse chimice industriale si toxine de mediu
* sex neprotejat
* tatuaje sau piercinguri corporale
* niveluri ridicate de trigliceride din sange
* medicamente cu prescriptie
* infectii virale
* boala autoimuna
Semne si simptome ca ficatul nu functioneaza optim:
* balonare si gaz
* presiune in partea dreapta sub coaste
* acid reflux si arsuri la stomac
* constipatie
* piele sau unghii galbui
* tensiune arteriala crescuta
* urina inchisa la culoare
* oboseala cronica
* transpiratie excesiva
* apetit slab

Din fericire, puteti contribui la imbunatatirea functionarii ficatului. Prin curatarea ficatului, puteti incepe sa va simtiti mai bine in cateva saptamani.
1 Indepartati alimentele toxice din dieta dumneavoastra
Daca aveti o dieta bogata in alimente procesate, va puneti in pericol sanatatea ficatului. Uleiurile hidrogenate, zaharul rafinat si alimentele conventionale sunt toxice pentru ficatul dumneavoastra.
Nitratii si nitritii adaugati, gasiti in mod obisnuit in alimente, au fost legati de conditii grave de sanatate. Aceste substante chimice sunt utilizate pentru conservarea alimentelor, pentru a inhiba cresterea bacteriilor si a conserva culoarea. Inlocuiti imediat aceste alimente cu alegeri sanatoase.

2 Beti suc de legume
Poate fi aproape imposibil sa mananci toate legumele crude de care ai nevoie pentru a-ti curata ficatul eficient. Cu toate acestea, prin sucurile de legume crude, puteti obtine cu usurinta 4-5 portii de legume proaspete, organice.
Legumele ideale pentru curatarea ficatului includ varza, conopida si varza de Bruxelles. In timp ce aceasta combinatie ar putea sa nu fie foarte placuta la gust, mai puteti adauga alte legume care va plac, inclusiv morcovi, castraveti, sfecla si verdeata.
Toate aceste legume ajuta la reducerea nivelului de acid din organism, contribuind la crearea unui echilibru mai bun al pH-ului. Experimentati combinatiile preferate de aroma; puteti adauga ierburi proaspete, inclusiv patrunjel, menta si altele pentru a face sucul mai gustos.
3 Consumati alimente bogate in potasiu
Alimentele bogate in potasiu ajuta la scaderea tensiunii arteriale sistolice, la scaderea colesterolului si la sustinerea unui sistem cardiovascular sanatos, in plus fata de ajutarea curatarii ficatului. Alimentele bogate in potasiu sunt: cartofi dulci, sosuri de tomate, sfecla verde si spanac, fasole si banane.
4 Consumati seminte de in
Semintele de in sunt cunoscute pentru continutul lor mare de acizi grasi omega 3 care au un efect emolient, ajutand la stimularea digestiei si la eliminarea materiilor fecale.
5 Beti ceai de papadie, anghinare, radacina de cicoare si de galbenele
Anghinarea protejeaza celulele ficatului, le ajuta la regenerare si imbunatateste functiile ficatului. Radacina de cicoare este cunoscuta pentru proprietatile sale de purificare a ficatului, a sangelui si a rinichilor. Radacina de cicoare este folosita in tratarea icterului si a ficatului marit, iar frunzele de papadie ajuta la eliminarea toxinelor din organism, metabolizand grasimile. Ceaiul de galbenele ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului si are efecte antiinflamatorii.
6 Compresele cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietatile sale inflamatoare si de detoxifiere. El ajuta la absorbirea toxinelor din organism si imbunatateste circulatia sangvina. Compresele cu ulei de ricin pot fi folosite pentru detoxifierea ficatului. Se aplica compresa calduta in zona ficatului si se tine minim 30 de minute.

Niciun comentariu

Nu ratați!