Floricele de porumb – cât de sănătoase sunt și ce nutrienți oferă

0

Nicio sesiune de seriale nu este completă fără un castron uriaș de floricele! Popcornul este preferat în fața multor gustări pentru puterea sa calorică scăzută. Deoarece este făcut din cereale integrale, se crede că este încărcat cu nutrienți importanți care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Se pretinde că reduce riscul de diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială.
În acest articol, vom vedea ce au de spus experții despre aceste presupuse beneficii ale floricelelor, profilul său nutrițional și posibilele efecte secundare:
👉 Popcorn – Informații nutriționale
100 g de floricele de porumb conțin următorii nutrienți:

Popcornul este făcut din cereale integrale 100% naturale, ceea ce îl face o gustare foarte sănătoasă:
👉 Beneficiile pentru sănătate ale floricelelor
1. Poate ajuta la pierderea în greutate
Popcornul este un aliment sățios, adică te face sa te simți sătul. Este de 1,6 ori mai sățios decât cipsurile de cartofi. Astfel, reduce senzația de foame și ajută la gestionarea greutății corporale.
Popcornul poate fi asezonat cu alte ingrediente sănătoase, cum ar fi condimente și nuci, pentru a-l face și mai sănătos.
2. Poate reduce riscul de boli de inimă
Cerealele precum porumbul pot ajuta la reducerea factorilor de risc a bolilor coronariene. Conține ulei polinesaturat, iar fibrele găsite în porumb pot ajuta la reducerea colesterolului LDL din organism.
În plus, alimentele din cerealele integrale conțin o cantitate scăzută de grăsimi saturate și colesterol, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Cu toate acestea, moderația este esențială atunci când mănânci floricele de porumb.
3. Poate reduce constipația
Popcornul conține o cantitate mare de fibre, care vă pot îmbunătăți sănătatea intestinală. Aportul de fibre alimentare poate preveni și trata constipația la copii și adulți. Cu toate acestea, cercetările care leagă consumul de floricele cu gestionarea constipației sunt limitate.

4. Poate îmbunătăți sănătatea digestivă
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Miami, fibrele de porumb îmbunătățesc laxarea (slăbirea intestinului). Adăugarea fibrelor de porumb în dieta reduce disconfortul abdominal. Aceste acțiuni vă pot îmbunătăți sănătatea digestivă atunci când le mâncați cu moderație.
5. Poate promova sănătatea pielii
Popcornul conține antioxidanți numiți polifenoli. Polifenolii sunt substanțe chimice naturale derivate din plante, fructe și legume. Acestea luptă cu stresul oxidativ pentru a vă proteja pielea de orice daune.
Polifenolii dietetici previn fotoleziunea pielii induse de UV și reduc riscul de cancer de piele. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege cum floricelele de porumb vă pot îmbunătăți sănătatea pielii.
În timp ce floricelele de porumb în sine sunt un aliment hrănitor, prin prepararea lor le puteți face nesănătoase. De exemplu, adăugarea unei cantități mari de unt, sare sau ulei crește conținutul de calorii și grăsimi saturate și anulează unele dintre beneficiile acestuia.
Să verificăm potențialele dezavantaje ale consumului excesiv de floricele de porumb în secțiunea următoare.
❗️Efectele secundare ale floricelelor
1. Poate agrava tulburările gastrointestinale
Boabele de floricele de porumb pot provoca obstrucția intestinului gros prin formarea unui fitobezoar. Bezoarele gastrice provoacă dureri abdominale, reflux acid și distensie.
2. Scurtarea respirației și respirația șuierătoare
Floricele de porumb la microunde cu aromă de unt conține diacetil, care poate provoca bronșiolită obliterantă. Dificultățile de respirație și respirația șuierătoare sunt simptome ale acestei afecțiuni. Diacetilul este periculos atunci când este inhalat în cantități mari. Cu toate acestea, este un efect secundar foarte rar al floricelelor de porumb.
3. Reacție alergică
Persoanele care sunt alergice la porumb ar trebui să evite să mănânce floricele de porumb. Căutați imediat asistență medicală dacă aveți simptome cum ar fi gura umflată sau dificultăți de respirație.
Cele mai multe dintre aceste reacții adverse sunt rare și dispar într-o zi sau două cu asistență medicală.
❓Popcornul este sănătos pentru persoanele cu diabet
Brenda Peralta, dietetician înregistrat, spune: „Floricelele de porumb sunt o alegere bună pentru cei care au diabet. Deși este un carbohidrat, este un carbohidrat bogat în fibre. Aceasta înseamnă că nu vă va crește la fel de mult nivelul de zahăr. Pentru a avea un control mai bun asupra nivelului de zahăr, încercați să adăugați grăsimi sănătoase împreună cu floricelele de porumb. De exemplu, mâncați niște floricele de porumb cu migdale ca o gustare sănătoasă.”

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.