Avocado – printre cele mai sănătoase fructe – folosit ca remediu pentru multe afecțiuni

0

Avocado ajută la pierderea în greutate, oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare, tratează osteoartrita și crește absorbția nutrienților în organism. De asemenea reduce riscul de cancer și sângerarea asociată cu deficitul de vitamina K. Ajută la menținerea sănătății ochilor și protejarea pielii de semnele de îmbătrânire și de efectele nocive ale radiațiilor UV. De asemenea, ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge și are proprietăți antioxidante. Ajută chiar și la îmbunătățirea circulației, la stimularea abilităților cognitive și la construirea oaselor mai puternice.
Conform studiilor de cercetare, semințele de avocado sunt utilizate ca adjuvant pentru tratamentul diabetului zaharat, afecțiunilor inflamatorii și hipertensiunii arteriale, precum și pentru scăderea colesterolului ridicat.
Avocado este considerat “super-aliment” fiind bogat în diferite substanțe nutritive, vitamine și minerale. Este o sursă bună de acizi grași mononesaturați și are un conținut scăzut de zahăr. Oferă energie și o serie de nutrienți precum: fier, calciu, magneziu, potasiu, cupru, mangan, fosfor și zinc. De asemenea, conțin vitaminele A, B12, C, E, D, K, tiamină, riboflavină și niacină.
Oferă o sursă excelentă de fibre dietetice, iar o singură porție poate oferi mai mult de 40% din necesarul zilnic si, prin urmare, ajută digestia. Stimulează sucurile gastrice si digestive, astfel încât substanțele nutritive sunt absorbite în cel mai eficient și rapid mod. Reduc simptomele constipației și diareei.
Consumul de avocado ajută și la prevenirea respirației urât mirositoare, cauzată în principal de indigestie sau stomac deranjat. Halitoza poate fi eliminată prin îmbunătățirea sănătății digestive, iar flavonoidele antibacteriene și antioxidante din avocado ucid aceste bacterii din gură. Acesta a fost, de asemenea, legat și de prevenirea cancerului oral.
Este ambalat cu substanțe nutritive care sunt benefice pentru menținerea sănătății pielii. Îmbunătățește starea pielii uscate, crăpate sau deteriorate. Este adăugat la o varietate de produse cosmetice datorită capacitații sale de a hrăni pielea cu vitamine esențiale și de a o face să strălucească.
Mai este folosit și pentru hrănirea părului uscat și deteriorat. Mulți oameni folosesc avocado pentru a pregăti măști de păr. Mai presus de toate, uleiul de avocado ajută la tratarea psoriazisului. Beta-carotenul și licopenul sunt doi dintre compușii organici găsiți în cantități mari în avocado. Ambii îmbunătățesc sănătatea tonusului pielii și ajută la eliminarea semnelor de îmbătrânire prematură.
Avocado este foarte bun pentru reducerea leziunilor hepatice. Conține mulți nutrienți organici ce contribuie la îmbunătățirea sănătății ficatului. În mod normal, leziunile hepatice sunt cauzate de hepatita C. Constatările unui studiu recent de cercetare sugerează că avocado poate juca un rol major în tonifierea și protejarea ficatului împotriva unei mari varietăți de condiții.
Avocado ajută la păstrarea ochilor sănătoși. Conțin carotenoide care ajută la protecția ochilor împotriva cataractei, bolilor oculare legate de vârstă și degenerare maculară. Aceste condiții sunt cauzate de radicalii liberi care se acumulează în țesuturile ochilor. Activitatea antioxidantă a acestor carotenoide speciale neutralizează efectele acestor radicali liberi periculoși.

Are puterea de a păstra inima sănătoasă, ajutând la menținerea nivelului de colesterol. Studiile de cercetare arată că aportul de avocado poate spori proprietățile colesterolului HDL care ajută la protejarea inimii de ateroscleroză, cunoscută și sub numele de boală vasculară arteriosclerotică. Nivelurile semnificative de potasiu îl fac un puternic fruct împotriva hipertensiunii arteriale. Potasiul este un vasodilatator, care relaxează vasele de sânge și arterele, reducând astfel șansele de coagulare, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Dieta joacă un rol foarte important în menținerea echilibrului mineralelor și fluidelor la cei care suferă de tulburări renale cronice. Potasiul este unul dintre mineralele care ajută la menținerea unei frecvențe cardiace normale. Este important să vă asigurați că nivelurile de potasiu nu sunt prea mari, deoarece acestea pot fi periculoase pentru inimă. Potasiul este un aspect cheie în menținerea echilibrului fluidelor din organism. Acest echilibru este vital pentru funcționarea rinichilor.
Consumul de vitamina K în timpul sarcinii este foarte important deoarece reduce tulburările de sângerare. Tot în timpul sarcinii îmbolnăvirea poate fi frecventă. Acest fruct ajută la depășirea grețurilor și reducerea vărsăturilor.
Proprietățile antiinflamatorii ale acestor fructe sunt, probabil, cel mai valoros atribut, iar întreaga gamă de substanțe fitochimice sunt cele mai bune pentru reducerea inflamației țesuturilor, articulațiilor și mușchilor. Artrita afectează zeci de milioane de oameni din întreaga lume și consumând o cantitate adecvată de avocado, studiile au arătat că se reduc simptomele și durerile asociate cu artrita iar aceasta poate fi ameliorată eficient.
Avocado are capacitatea de a reduce riscul de cancer, combătând efectele periculoase ale radicalilor liberi. Studiile au fost efectuate pe scară largă asupra cancerelor orale, cutanate și de prostată, iar rezultatele arată că, în loc de metastaze, compușii organici din acest fruct determină apoptoza celulelor canceroase (moartea acestora).
Vitamina C și E contribuie la îmbunătățirea proprietăților antioxidante. Acestea neutralizează efectele radicalilor liberi, care sunt produsele secundare ale metabolismului celular, fiind responsabili pentru zeci de afecțiuni grave din organism, inclusiv cancer, boli cardiovasculare, probleme de vedere, îmbătrânire prematură, tulburări cognitive și multe altele.
Avocado este asociat cu reducerea riscului de defecte ale cartilajului. Aportul de alimente precum avocado și soia poate ajuta la reducerea riscului de osteoartrită, osteoporoză și îmbunătățește densitatea mineralelor osoase.

Niciun comentariu

Nu ratați!