Grapefruit – extraordinar pentru piele, slăbit și nu numai

0

Grapefruitul conține fitochimicale care promovează sănătatea, cum ar fi licopenul și beta-carotenul (în soiurile roz și roșu), precum și limonoide și flavonoidele. În plus, mai multe studii, inclusiv unul publicat în Journal of Medicinal Food, arată că grapefruitul este o alegere extrem de inteligentă dacă încerci să slăbești. Doar o jumătate de grapefruit pe zi are un impact semnificativ asupra eforturilor de slăbire.
👉 Informații nutriționale
Grapefruitul este un fruct citric din familia Rutaceae . Potrivit Harvard Medical School, grapefruitul are un indice glicemic de 25, ceea ce îl face unul dintre fructele cu cel mai scăzut indice glicemic.
Pe lângă faptul că este un aliment cu conținut scăzut de calorii, grapefruitul este încărcat cu substanțe nutritive. Nutriția grapefruitului variază ușor în funcție de culoarea fructului.
Pentru a vă face o idee despre câțiva nutrienți de top din grapefruit, o jumătate (123 grame) de grapefruit roz sau roșu conține aproximativ:
•51,7 calorii
•13,1 grame glucide
•0,9 grame de proteine
•0,2 grame de grăsime
•2 grame de fibre
•38,4 miligrame vitamina C (64% DZR)
•1.415 UI de vitamina A (28% DZR)
•166 miligrame de potasiu (5% DZR)
•16 micrograme folat (4% DZR)
•0,1 miligrame tiamină (4 % DZR)
•27,1 miligrame de calciu (3% DZR)
•0,3 miligrame de acid pantotenic (3% DZR)
•0,1 miligrame vitamina B6 (3% DZR)
•11,1 miligrame magneziu (3 % DZR)
După cum puteți vedea, acesta este cu siguranță un super-aliment bogat în nutrienți, în special bogat în vitamina C. Există aproximativ 100 de calorii într-un grapefruit și oferă mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina C.
👉 Beneficii pentru sănătate
Beneficiile grapefruitului sunt numeroase. Iată primele șase beneficii majore ale grapefruitului:
1. Pierderea în greutate
Cercetările arată ca grapefruitul stimulează pierderea în greutate într-un mod major. Cheia poate fi o enzimă numită proteină kinază activată cu AMP ( AMPK ), care pare să fie activată de un compus organic din grapefruit numit nootkatone. Când AMPK este activat, acesta încurajează procesele de producere a energiei din organism, cum ar fi absorbția glucozei, de exemplu, care ajută la creșterea metabolismului. Acest lucru, la rândul său, poate încuraja pierderea în greutate. AMPK este activat în general în timpul exercițiilor fizice pentru a ajuta mușchii să utilizeze zahăr și grăsimi stocate pentru energie.
Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food a  analizat impactul grapefruitului asupra greutății corporale și a sindromului metabolic la 91 de pacienți obezi. Grepfrutul și sucul de grepfrut au dus la o scădere în greutate mai mare decât grupurile placebo. Consumul a jumătate din grapefruit proaspăt înainte de mese a fost asociat cu o scădere semnificativă în greutate, împreună cu o rezistență îmbunătățită la insulină.
2. Reducerea celulitei
Un alt beneficiu al grapefruitului este capacitatea sa de a descuraja celulita. Potrivit International Journal of Cosmetic Science , principala modalitate de utilizare a grapefruitului pentru reducerea celulitei este prin inhalarea vaporilor extractului, deoarece stimulează sistemul nervos cu 250%. Această aromoterapie cu grapefruit, combinată cu o cremă topică care conține cofeină, poate avea un efect de inhibare a celulitei.
Grapefruitul conține, de asemenea, niveluri semnificative de agenți antiinflamatori și de curățare a pielii, inclusiv enzima bromelaină, despre care se știe că ajută la descompunerea celulitei. Deci, dacă vă întrebați cum să scăpați de celulită, grapefruitul poate fi soluția.

3. Luptă împotriva cancerului
Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, studiile pe celule și animale au arătat că fitochimicele graingenelor, naringenina și limonina, au capacitatea de a reduce creșterea celulelor canceroase de colon, gură, piele, plămâni, sân și stomac.
Studiile au arătat că proliferarea nu numai că a încetinit, dar autodistrugerea celulelor canceroase a crescut. Se crede că acești compuși de grapefruit funcționează într-o abordare în două direcții: „Scad inflamația și cresc enzimele care dezactivează cancerigenii”.
De asemenea, s-a dovedit că vitamina C previne modificările dăunătoare ale ADN-ului cauzate de radicalii liberi, prevenind în același timp dezvoltarea cancerului. Toate acestea fac din grapefruit unul dintre cele mai eficiente alimente pentru combaterea cancerului.
4. Întărește imunitatea
Numeroase studii științifice au arătat că toate celulele sistemului nostru imunitar funcționează la putere maximă atunci când primesc suficientă vitamina C în mod constant. Atunci când aceste celule care luptă împotriva bolilor primesc vitamina C sunt mai capabile să identifice și să elimine cu succes orice organisme invadatoare (cum ar fi cele care cauzează boli). Mulți experți sunt de acord cu faptul că lipsa vitaminei C poate face corpul mult mai vulnerabil la boli și infecții.
5. Reducerea riscului de accident vascular cerebral
Potrivit unui studiu realizat în 2012 de American Heart Association, consumul de grepfrut și portocale pare a fi util în reducerea riscului de accident vascular cerebral, mai ales dacă sunteți femeie. Citricele, cum ar fi grapefruitul, sunt foarte bogate într-un grup de compuși numiți flavonoizi, iar această cercetare arată că un consum mai mare de flavonoizi poate reduce riscul unui accident vascular cerebral ischemic.
Studiul a avut puțin sub 70.000 de subiecte de sex feminin și a constatat că femeile care au consumat cantități mari de flavonoide din citrice au avut un risc cu 19% mai mic de accident vascular cerebral ischemic decât femeile care au consumat cea mai mică cantitate.
6. Îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii
Dacă nu ați observat, există pe piață o varietate de produse cosmetice și de curățare a pielii în zilele noastre care au grapefruitul ca ingredient principal. Grapefruitul conține acizi naturali care curăță pielea atunci când este utilizat în produsele de îngrijire a pielii. Grapefruitul este încărcat cu vitamina C, care acționează ca un antioxidant pentru protejarea pielii și, de asemenea, este esențial pentru formarea colagenului, un element constitutiv major al pielii noastre. Producția de colagen este esențială atunci când vine vorba de păstrarea pielii tinere și fără riduri.
Grapefruitul roz este bogat în beta-caroten, care încetinește îmbătrânirea celulelor pielii și se știe că reduce și hiperpigmentarea.
Nu în ultimul rând, grapefruitul conține în mod natural un ingredient de combatere a acneei și de curățare a porilor de care probabil ați mai auzit: acidul salicilic, ceea ce face din grepfrut un potențial remediu natural pentru acnee.
Utilizarea internă și externă a grapefruitului este cu adevărat o lovitură dublă atunci când vine vorba de sănătatea și aspectul pielii.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.