Rodiile sunt folosite de mii de ani ca tratament naturist – au proprietăți medicinale remarcabile

0

Rodiile au proprietăți antioxidante, antivirale și antitumorale, fiind o sursă bună de vitamine, în special vitamina A, C și E, precum și acid folic. Acest fruct oferă mai mulți antioxidanți decât vinul sau ceaiul verde.
Mulți medici recomandă consumul acestora după o boală lungă. Rodia este un remediu important pentru probleme legate de inimă, tulburări de stomac, cancer, probleme dentare, osteoartrite, anemie și diabet. Din moment ce rodiile sunt bogate în antioxidanți, ele previn oxidarea colesterolului LDL.
Sucul unei singure rodii are mai mult de 40% din necesarul zilnic de vitamina C, mărind astfel puterea sistemului imunitar.
Rodiile sunt folosite pentru a calma tulburările de stomac sau diareea cauzată de orice fel de probleme digestive. Ceaiul din frunzele acestui fruct ajută la vindecarea problemelor digestive.
Consumul frecvent de rodie menține un flux bun al sângelui în organism. Datorită acestei proprietăți, acesta scade ulterior riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale. Componentele antioxidante care sunt conținute în acest fruct ajută la prevenirea cheagurilor, având capacitatea de a subția sângele.
Rodiile conțin niveluri ridicate de antioxidanți numiți flavonoide. Aceste flavonoide sunt cunoscute a fi eficiente în contracararea radicalilor liberi.

Având proprietăți antibacteriene și antivirale, ajută la reducerea efectelor plăcii dentare și protejează împotriva diferitelor boli orale.
Acestea mai ajută la ameliorarea numeroaselor boli, inclusiv osteoartrita și ateroscleroza.
De asemenea, rodiile sunt capabile să prevină crearea de enzime ce sunt responsabile pentru descompunerea țesuturilor conjunctive în organism.
Un flux sanguin sănătos poate fi menținut în organism prin consumarea acestui fruct. Rodia furnizează fier, contribuind astfel la reducerea simptomelor de anemie, inclusiv epuizare, amețeli, slăbiciune și pierderea auzului.
Pentru pacienții cu diabet zaharat, consumul de suc de rodie poate reduce riscul bolilor coronariene.
Există și alte beneficii ale acestui fruct, precum reducerea posibilității de a avea copii prematur și evitarea scăderii greutății la naștere pentru sugari.
Ajută si la controlul semnelor de vârstă, cum ar fi ridurile, oferind astfel o piele tânără și strălucitoare.
Concentrația antioxidanților din rodii, le oferă capacitatea de a influența stresul oxidativ, având un potențial ajutor pentru fertilitate.

Niciun comentariu

Nu ratați!