Fasole verde – reduce riscul de boli de inimă, cancer la colon și diabet – este bună și pentru ochi și oase + alte beneficii puternice

0

Beneficiile pentru sanatate ale fasolei verzi includ un risc redus de boli de inima si cancer de colon, precum si de diabet zaharat. Ele dau un impuls sistemului imunitar si contribuie la eliminarea radicalilor liberi.
Aceasta fasole este ambalata cu nutrienti si ofera numeroase beneficii pentru ochi si oase, in timp ce regleaza procesele digestive. De asemena, s-a demonstrat ca aceasta reduce riscul aparitiei malformatiilor congenitale pentru femeile insarcinate. Aceasta alegere dietetica cu continut scazut de calorii este excelenta pentru a obtine vitamine si minerale fara a adauga kilograme in plus.
Tecile de fasole, delicioase si crocante, ofera proteine, vitamina A,C, K, B6, acid folic, si minerale ca fier, calciu, siliciu, potasiu, mangan si cupru.
Fasolea verde poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima datorita nivelurilor ridicate de flavonoizi. Flavonoidele sunt antioxidanti polifenolici, care se gasesc frecvent in fructe si legume, cu proprietati antiinflamatorii. Aceasta previne formarea cheagurilor de sange in artere si vene.
Studiile recente au aratat ca fasolea verde este benefica pentru prevenirea polipilor precancerosi care in mod obisnuit duc la aparitia cancerului de colon. Multe studii au aratat ca fasolea verde reduce riscul recidivarii cancerului adenom si colorectal.
Continutul ridicat de fibre din fasole poate avea un impact pozitiv asupra sistemului digestiv. Multe tipuri de fibre pot usura procesul digestiv, promovand miscarile intestinale, scazand astfel stresul asupra tractului intestinal.
Aceste legume bogate in energie au demonstrat ca sunt capabile de gestionarea si reglarea diabetului la multi pacienti.
Antioxidantii sunt compusi benefici pentru organism, acestia cauta si neutralizeaza radicalii liberi periculosi si ii elimina din sistem inainte de a provoca afectiuni ale tesuturilor.

Anumite carotenoide gasite in fasolea verde pot preveni degenerarea maculara, avand grija de sanatatea si functia ochilor.
Calciul, gasit in fasolea verde, este benefic in prevenirea deteriorarii osoase si a osteoporozei. Aceasta fasole contine vitamina K, A si siliciu. Deficientele de aceste minerale sunt legate de pierderea masei osoase si durabilitatea acestora. Fasolea verde este o sursa de siliciu, un element cheie in regenerarea si sanatatea oaselor.
Prin mentinerea unei cantitati suficiente de fibre in dietele noastre, suntem capabili sa usuram anumite probleme digestive, precum constipatia, hemoroizii, ulcerele si boala de reflux acid. Fasolea verde este una dintre cele mai bune legume pentru a va mentine stomacul in stare de perfecta functionare.
Fasolea verde reprezinta o sursa importanta de acid folic, care joaca un rol-cheie intr-un numar de procese interne, dar nici unul nu este mai important decat protejarea sugarilor in uter. Nivelul de acid folic in corpul unei femei este vital pentru dezvoltarea normala si sanatoasa a fatului, in special pentru prevenirea tubului neural. Fasolea verde ofera o modalitate usoara si delicioasa de a mentine nivelurile ridicate de acid folic si de a va asigura un copil sanatos si fericit.
Atentie! Acidul fitic este prezent in fasolea verde si poate contribui la deficiente nutritive atunci cand este consumat in exces. Acest acid se leaga de calciu, zinc si alte minerale importante si nu le permite sa fie absorbite de organism.
Ca si in cazul oricaror alimente, unii oameni sunt alergici la fasole verde, asa ca vorbiti cu un medic despre cum sa va tratati alergiile alimentare.

Niciun comentariu

Nu ratați!