Ridichea Daikon – un medicament pentru multe aspecte ale sănătății

0

Ridichea Daikon este cunoscută științific ca Raphanus sativus var. Longipinnatus . Este consumată în special în timpul iernii și oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Are un gust unic și ascuțit și este foarte populară în Japonia. De obicei crește într-o formă cilindrică și seamănă cu un morcov ca textură.
Ridichea Daikon este bogată în vitamine și minerale:
👉 100 grame de ridiche Daikon conține:
– Calorii: 61
– Apă: 94,6
– Carbohidrați: 4,1 grame
– Proteine: 0,6 grame
– Fibre: 1,6 grame
Vitamine
– Vitamina C: 22 miligrame
– Tiamina: 0,02 miligrame
– Niacină: 0,2 miligrame
– Vitamina B6: 0,046 miligrame
Minerale
– Fier: 0,4 miligrame
– Calciu: 27 miligrame
– Magneziu: 16 miligrame
– Potasiu: 227 miligrame
👉 Beneficiile pentru sănătate ale ridichei Daikon
1. Gestionarea diabetului
Cercetările arată că ridichea are polifenoli asemănători insulinei care acționează ca și compuși anti-diabetici. În plus, ridichea japoneză reduce nivelul de insulină plasmatică la șobolanii cu diabet zaharat. Acest mecanism combate în mod eficient diabetul și ajută, de asemenea, la menținerea hormonilor legați de glucoză.
2. Pierderea în greutate
Un studiu a constatat că ridichea poate promova pierderea în greutate dacă este consumată în mod regulat. Ridichea Daikon poate promova pierderea în greutate prin scăderea leptinei și adiponectinei, hormoni care pot induce creșterea în greutate. Ridichea gestionează eficient lipidele și poate promova pierderea în greutate. Ridichea crudă daikon poate fi consumată în salată sau o garnituri.
3. Sănătatea pielii
Dovezile anecdotice sugerează că consumul regulat de ridichi promovează sănătatea pielii. Ridichea Daikon conține siliciu. Siliciul este necesar pentru sinteza colagenului. Conform unui studiu, siliciul îmbunătățește elasticitatea și rezistența pielii.

4. Digestie
Ridichea Daikon conține fibre, care joacă un rol crucial în digestie. Includerea a 1 sau 2 porții de daikon crud sau aburit în dieta ta poate afecta pozitiv sănătatea digestivă. Într-un studiu, frunzele de ridiche au fost identificate ca potențiali înlocuitori pentru fibrele alimentare. Aceste frunze sunt cunoscute pentru îmbunătățirea funcției gastrointestinale. Le puteți adăuga la salate sau le puteți folosi ca topping pentru smoothie-uri.
5. Sănătatea rinichilor
Conform unor cercetări, aportul de suc de ridiche poate crește excreția urinară de oxalat de calciu. Se pare că ridichea daikon poate scădea acumularea de minerale în tractul urinar și poate reduce riscul de formare a pietrelor. Cu toate acestea, cercetările concrete sunt destul de rare în acest sens. Consultați-vă medicul înainte de a alege o dietă pe bază de ridichi pentru tratarea pietrelor la rinichi.
6. Anti-cancer
Cercetările arată că ridichile pot avea proprietăți puternice împotriva cancerului. Sunt îmbogățite cu diferiți compuși bioactivi care exercită diverse mecanisme anticancer. Ridichea poate prezenta efecte benefice în cancerul de colon, cancerul hepatic, cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul pulmonar și cancerul de prostată. Ridichea Daikon este bogată în metaboliți secundari care au proprietăți anticancerigene.
7. Gestionarea hipertensiunii arteriale
Frunzele de ridiche sunt antihipertensive. Studiile pe animale au arătat că extractele de frunze de ridiche au crescut semnificativ producția de oxid nitric, care poate avea un efect antihipertensiv. Cu toate acestea, studiile pe oameni sunt limitate în acest sens. Este recomandat să vă consultați medicul înainte de a include frunze de ridiche în dieta dumneavoastră pentru pretinsele efecte antihipertensive.
8. Tratarea infecțiilor fungice
Conform unui studiu, ridichile conțin un compus antifungic numit RsAFP2. Acest compus are proprietăți antifungice și poate inhiba creșterea Candida albicans , o ciupercă care provoacă infecții la oameni.
Includerea ridichilor daikon în mod regulat în dieta dumneavoastră poate ajuta la minimizarea infecțiilor fungice recurente cu Candida.
9. Tratarea tusei si răcelii
Dovezile anecdotice sugerează că ridichea poate ameliora congestia în gât. Gustul său înțepător poate elimina durerea din gât și poate slăbi flegma. Cu toate acestea, o cercetare științifică clară lipsește în acest sens.
10. Daune oxidative
Antioxidanții din ridichea daikon pot ajuta la protejarea organismului de daune oxidative. Acești antioxidanți pot lupta împotriva radicalilor liberi și pot reduce semnele îmbătrânirii premature.
☑️ Rețete
👉 Ridichi și suc de lămâie
✔️ Ingrediente:
– 1 ridiche daikon medie
– 2 linguri de miere
– 1 lamaie
– Puține frunze de mentă
✔️ Mod de preparare:
– Curățați ridichea și spălați-o în apă sărată.
– Tăiați-o în bucăți și înmuiați în apă sărată pentru a minimiza gustul ascuțit și mirosul înțepător.
– După 15 minute, scurgeți excesul de apă și transferați-o într-un bol de blender.
– Adăugați 2 linguri de miere și stoarceți lămâia.
– Amestecați până obtineți o pastă fină.
– Se ornează cu frunze de mentă si se consuma imediat fără a se păstra.
👉 Smoothie cu ridichi și sfeclă roșie
✔️ Ingrediente:
– 1 ridiche daikon medie
– 1 sfeclă roșie medie
– 1 cană iaurt
– ½ linguriță de sare
– 1 lamaie
– Pudră de piper negru, Opțional
– Puține frunze de mentă
✔️ Mod de preparare:
– Curățați ridichea și spălați-o în apă sărată.
– Tăiați-o în bucăți și înmuiați în apă sărată pentru a minimiza gustul ascuțit și mirosul înțepător.
– După 15 minute, scurgeți excesul de apă și transferați-o într-un bol de blender.
– Curățați sfecla roșie și tăiați-o felii.
– Adăugați în blender.
– Adăugați sare și iaurt și amestecați până obtineți o pastă fină.
– Transferați smoothie-ul într-un vas de servire și presărați niște pudră de piper negru.
– Stoarceți lămâia și ornați cu frunze de mentă.
– Nu se păstrează deoarece culoarea se poate schimba după 3 – 4 ore.
– A se consuma imediat dupa preparare.

Niciun comentariu

Nu ratați!