Ridichea neagră – beneficii pentru tot corpul la care nu te-ai fi gândit

0

👉 Beneficiile ridichii negre pentru piele
1. Sănătatea generală a pielii
Un sistem intern curat este primul lucru de care avem nevoie pentru a obține o piele strălucitoare și sănătoasă. Dacă sângele tău este plin de impurități, pielea ta reflectă clar acest lucru.
Ridichea neagră vă poate fi de mare ajutor într-o astfel de situație. Fiind o sursă bogată în complexul de vitamina B, zinc, fosfor etc., funcționează ca un eficient purificator de sânge și elimină tot felul de toxine, precum și deșeurile din corpul nostru. Ca rezultat, sănătatea generală a pielii noastre este îmbunătățită într-o mare măsură.
2. Piele tânără
Ridichea neagră se laudă că are o mulțime de antioxidanți naturali. Conține un nivel ridicat de vitamina C, care este esențială pentru ca pielea noastră să lupte împotriva îmbătrânirii. În afară de această vitamină antioxidantă, există o serie de alți compuși prezenți în această legumă care sunt extrem de puternici în limitarea oxidării din corpul nostru. Prin urmare, consumul regulat de ridiche neagră ne poate ajuta să scăpăm de radicalii liberi nocivi și, astfel, să avem o piele tânără.
👉 Beneficiile ridichii negre pentru păr
Vrei să ai un păr lung și puternic, fără probleme de mătreață sau gras? Ridichea neagră poate fi exact remediul pe care îl căutați. Aflați mai jos cum vă poate ajuta:
3. Căderea părului
Căderea părului este una dintre cele mai frecvente probleme. Dar dacă bei un pahar cu suc de ridiche neagră în fiecare zi, poți combate acest lucru cu succes. Această legumă minunată este capabilă să stimuleze rădăcinile părului și îmbunătățește circulația sângelui în scalp.
4. Păr uscat sau gras
Ridichea neagră poate fi folosită și pentru tratarea uscăciunii excesive sau a părului gras. Dacă aveți prea multă mătreață, începeți azi să aplicați suc de ridiche neagră. Oferă nutrienții necesari părului și scalpului. În schimb, dacă te confrunți cu părul gras din cauza excesului de secreție a glandelor de sebum, alege o mască de păr cu ridichi neagră.
👉 Beneficiile ridichii negre pentru sănătate
5. Funcția ficatului
Ficatul nostru este cel mai vital organ al corpului, iar ridichea neagră ne poate ajuta să-i îmbunătățim funcțiile într-o mare măsură. Pulpa acestei legume conține mai multe vitamine (Vitamina B1, complexul de vitamine B, Vitamina C etc.) si minerale (calciu, magneziu etc.), care facilitează fluxul bilei și menține în același timp sistemul nostru intern sănătos. Prin urmare, includeți ridichea neagră în dieta dvs. cât mai mult posibil și mențineți-vă ficatul sănătos.
6. Răceală și tuse
Puterea magică a ridichii negre poate fi folosită și pentru a trata răceala și tusea. Doar tăiați o felie din partea superioară a legumei și scobiți cu vârful unui cuțit pentru a face o gaură, apoi puneți puțin zahăr sau miere. Acum puneți „capacul” în poziția inițială și lăsați-l peste noapte. Sucul care va ieși din ridiche dimineața este excelent pentru vindecarea infecțiilor sistemului respirator.
7. Hipertiroidismul (boala Graves)
Secreția excesivă a glandei tiroide, cunoscută în mod popular sub numele de „hipertiroidism” sau „Boala Graves”, poate fi vindecată și cu ridiche neagră. Principalul compus cu sulf al legumei numit „rafanina” joacă un rol cheie în reglarea secreției glandelor tiroide. Prin urmare, consumul regulat de ridiche neagră ne poate ajuta să stăm departe de hipertiroidism.

8. Colesterol
Una dintre cele mai bune utilizări medicinale ale ridichei este că participă activ la circulația și metabolismul grăsimilor în organism. Face ficatul funcțional și activ. Acest lucru declanșează circulația grăsimilor și metabolismul. Ficatul absoarbe colesterolul înainte de a se depune în țesuturile adipoase și pereții arteriali. Filtrează impuritățile și procesează în continuare grăsimea. Procesul continuă să se repete. Acest lucru elimină acumularea de grăsime. Astfel,  reduce  formarea colesterolului și scade indirect riscul de atac de cord.
9. Digestie
După cum am menționat mai sus, ridichea neagră este un agent de detoxifiere minunat. Elimină toxinele din stomac. Acest lucru asigură menținerea nivelului PH al stomacului. În plus, este bogată în fibre. Fibrele ușurează procesul de digestie. În plus, îmbunătățește funcția biliară, ceea ce duce la o digestie îmbunătățită. Ca rezultat, rata digestivă generală a corpului se îmbunătățește.
10. Balonare și aciditate
Ridichea neagră anulează efectul radicalilor liberi cu doza sa mare de antioxidanți. Eliberează intestinul și abdomenul de toxine. Ca urmare, aciditatea scade. Prin urmare, balonarea este atenuată în mod natural prin consumul de ridiche neagră.
11. Răceala
Ridichea neagră este excepțional de  bogată în antioxidanți. Acești antioxidanți fac din acest aliment minunat și un agent antiinflamator uimitor. Formula sa anecdotică puternică elimină congestia pieptului. De asemenea, ușurează trecerea mucoasei prin nas și gât. Prin urmare, este un remediu uimitor împotriva răcelii.
12. Îndepărtarea pietrelor
Ridichea neagră este un remediu natural împotriva pietrelor la rinichi și vezica biliară. De asemenea, ușurează durerea cauzată de pietre. Crește urinarea. Proprietățile diuretice ale ridichii negre sunt puse în joc, iar urinarea crescută curăță rinichii și vezica biliară de pietre.
13. Scorbut
Scorbutul se formează din cauza unei deficiențe de vitamina C. Ridichea neagră este o sursă bogată de vitamina C și tratează scorbutul cu ușurință și nu provoacă efecte secundare. De asemenea, face oasele mai puternice. Se știe că tratează și inflamația articulațiilor.
14. Vigilența mentală
Ridichea neagră este o sursă uimitoare de potasiu și magneziu. Aceste două minerale sunt necesare pentru a menține echilibrul chimic în creier. Sunt componente active ale soluției electrolitice. Prin urmare, ridichea neagră devine un supliment al acestor minerale esențiale pentru organism și creier. Ca rezultat, echilibrul electrochimic al creierului este restabilit. Crește vigilența mentală. În plus, magneziul și potasiul îmbunătățesc memoria.
15. Glanda tiroidă
Aceasta este una dintre cele mai bune utilizări medicinale ale ridichii negre. Ridichea neagră este bogată în Raphanin. Raphanina este o enzimă naturală care reglează secreția și producția de hormoni tiroidieni. Drept urmare, acest aliment poate fi folosit ca remediu preventiv împotriva hiper/hipotiroidismului. De asemenea, se știe că oferă alinare pacienților care suferă de hiper/hipotiroidism.
16. Beneficii anti-canceroase
Ridichea neagră este încărcată cu un volum mare de antioxidanți. Acest lucru o face un remediu anticancerigen uimitor. Antioxidanții controlează formarea radicalilor liberi în celule și țesuturi. Acest lucru menține sub control diviziunea și funcționarea celulară. Prin urmare, reduce riscul de cancer.
Așadar, includeți suc de ridiche neagră la micul dejun sau adăugați câteva bucăți de ridiche neagră în dieta dumneavoastră zilnică. Veți putea vedea diferența în câteva zile.
📌 Ridiche neagra – beneficii si retete simple si sanatoase

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.