Vinete – beneficii importante pentru sănătate

0

Vinetele sunt o sursă bogată de vitamina C, K, B6, tiamină, niacină, magneziu, fosfor, cupru, fibre dietetice, acid folic, potasiu și mangan.
Din moment ce vinetele nu conțin aproape deloc grăsimi sau colesterol, sunt o hrană foarte sănătoasă și ajută la pierderea în greutate. Conținutul de fibre este, de asemenea, util deoarece inhibă producerea hormonului care spune creierului că ne este foame.
Împreună cu efectele benefice ale fibrelor, vinetele sunt, de asemenea, mari surse de antioxidanți, una dintre cele mai bune linii de apărare ale organismului împotriva unei largi varietăți de boli și condiții.
Vinetele conțin vitamina C, care este o parte esențială a sistemului imunitar, deoarece stimulează producerea și activitatea celulelor albe din sânge. De asemenea, vinetele conțin mangan, un antioxidant natural, și minerale esențiale. În cele din urmă, organismul poate beneficia de acidul clorogenic si nazunin, doi antioxidanți organici care au activitate inhibatoare împotriva radicalilor liberi, precum și calități antivirale și antibacteriene. Radicalii liberi sunt produse secundare ale metabolismului celular care pot ataca celulele sănătoase și pot deconstrui ADN-ul în celule potențial cancerigene.
Există o serie de beneficii pentru sănătatea osoasă care provine din vinete, ceea ce este util pentru cei care prezintă un risc de degradare a oaselor sau osteoporoză. Compușii fenolici au fost legați de semne reduse de osteoporoză, oase mai puternice și o densitate mai crescută a mineralelor osoase.
Vinetele au cantități semnificative de fier și calciu, care sunt parte integrantă a sănătății osoase și a rezistenței generale. În cele din urmă, cantitatea de potasiu din vinete ajută la absorbția calciului.

Deficitul de fier poate fi foarte periculos pentru sănătatea generală și se poate manifesta prin anemie. Anemia se caracterizează prin dureri de cap și migrene, oboseală, slăbiciune, depresie și disfuncții cognitive. Prin urmare, consumul de alimente bogate în fier poate combate anemia, iar vinetele au o cantitate decentă de fier.
Acestea sunt foarte bogate în cupru, o altă componentă esențială. Fără aceste doua minerale, numărul de celule roșii din sânge va continua să scadă, deoarece acestea sunt consumate permanent. Având celulele sanguine mai sănătoase, veți vedea o creștere notabilă a energiei și forței și veți elimina senzația de oboseală sau stres.
Vinetele sunt surse minunate de fitonutrienți, care sunt cunoscuți ca stimulenți pentru activitatea cognitivă și sănătatea mintală generală, sporind puterea memoriei și gândirii analitice.
Vinetele reduc prezența colesterolului „rău” din organism și stimulează absorbția colesterolului „bun”. Balanța colesterolului fluctuează mereu pe baza alimentelor pe care le consumăm. Reducerea colesterolului LDL (rău) previne atacurile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și ateroscleroza.
În cele din urmă, bioflavonoidele din vinete sunt excelente pentru reducerea tensiunii arteriale, ceea ce reduce stresul asupra sistemului cardiovascular, îmbunătățind în mare măsură sănătatea și durabilitatea inimii.
Datorită conținutului ridicat de fibre și a cantităților scăzute de carbohidrați solubili, vinetele sunt un aliment ideal pentru gestionarea diabetului zaharat.
Folații sunt părți esențiale ale oricărei diete, iar acidul folic este deosebit de benefic pentru femeile însărcinate. Acidul folic protejează direct copilul de defectele tubului neural.
De menționat este că atunci când sunt prăjite, acestea pot provoca o creștere în greutate și pot avea un impact negativ asupra condițiilor cardiace. Când sunt prăjite, vinetele absorb o cantitate mare de grăsimi.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.