Miere de trifoi – medicament pentru 7 aspecte ale sănătății

0

Mierea de trifoi este mierea făcută de albinele care se hrănesc aproape exclusiv cu nectarul plantei de trifoi. În timp ce această mică diferență poate părea nesemnificativă, aroma mierii de trifoi este diferită de alte tipuri de miere.
Mierea de trifoi este plină de minerale, precum zinc , cupru , magneziu, potasiu și mangan, precum și niveluri ridicate de vitamine B, vitamina C, antioxidanți polifenolici, peroxid de hidrogen și calciu. Există 64 de calorii într-o lingură din această miere, dar fără grăsimi sau colesterol. Deoarece nu există procesare, majoritatea acestor nutrienți sunt reținuți pe deplin.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale mierii de trifoi
Cele mai bune beneficii pentru sănătate ale mierii de trifoi includ capacitatea sa de a reduce bolile cronice, de a proteja sistemul imunitar și de a scădea tensiunea arterială.
1. Previne stresul oxidativ
Studiile au descoperit că această miere are câțiva antioxidanți polifenolici puternici, care pot ajuta la reducerea bolilor cronice din organism prin prevenirea stresului oxidativ și a efectelor negative ale radicalilor liberi.
2. Întărește sistemul imunitar
Calitatea antibacteriană a mierii de trifoi este derivată parțial din peroxidul de hidrogen găsit în majoritatea soiurilor de miere, care ajută sistemul imunitar să combată agenții străini și potențialele infecții din întreg organismul.
3. Protejează sănătatea inimii
Nivelurile notabile de potasiu și alte minerale și antioxidanți pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate reduce riscul de ateroscleroză, atac de cord, accident vascular cerebral și boli coronariene.

4. Îmbunătățește rezistența oaselor
Cu o mare varietate de minerale, mierea de trifoi poate ajuta organismul să prevină pierderea densității minerale osoase și să încetinească simptomele osteoporozei pe măsură ce îmbătrânim.
5. Îmbunătățește metabolismul și circulația sângelui.
Mierea de trifoi îmbunătățește metabolismul și circulația sângelui.
Se recomandă utilizarea pentru recuperare atunci când organismul este suprasolicitat. Deoarece mierea activează procesele digestive, se mănâncă dimineața pe stomacul gol. În plus, este un agent profilactic excelent.
6. Promovează somnul
Dacă o persoană suferă de insomnie, poate bea o lingură de miere diluată în lapte cald înainte de culcare. Ajută la calmarea sistemului nervos și îmbunătățește astfel somnul.
7. Probleme respiratorii
Pentru tratamentul bolilor bronșice și pulmonare, o lingură de miere trebuie diluată în sucul unei ridiche neagră și se ia câte o lingură din acest amestec cu un sfert de oră înainte de mese.

Niciun comentariu

Nu ratați!