Migrene sau dureri de cap? Iată cele mai eficiente remedii naturiste

0

Principalele cauze ale durerilor de cap sunt stresul, lipsa de somn, foamea, pozitia de dormit sau incordarea maxilarului in timpul somnului. Tensiunea musculara la nivelul gatului este, de asemenea, o cauza principala a durerilor de cap. Alte cauze posibile ar mai fi contractia vaselor de sange, fumatul sau alcoolul consumat excesiv, deshidratarea sau cauze genetice.
Migrenele sunt un caz usor diferit, deoarece acestea afecteaza de obicei numai o parte a capului si nu sunt constante, ci mai degraba o durere pulsatoare mai severa. Acestea sunt tulburari neurologice cronice si prezinta simptome cum ar fi sensibilitatea la lumina sau sunet, varsaturi si greata, precum si durere intensa.
Prima reactie a majoritatii oamenilor atunci cand incep sa apara durerile de cap este de a lua un analgezic. In timp ce acesta ofera o usurare temporara, poate avea si efecte secundare prorpii, cum ar fi subtierera sangelui, cresterea toxicitatii in organism si o rezistenta la analgezice care ar putea fi periculoasa in viitor cand poate veti avea cu adevarat nevoie de ele.
Apa
Aceasta ar trebui sa fie prima dumneavoastra linie de aparare impotriva oricarei dureri de cap. Lipsa de hidratare in organism face ca vasele de sange sa se contracte si sa reduca fluxul de oxigen si sange in creier, ceea ce poate provoca dureri de cap. Daca acesta este motivul din spatele durerii de cap, de obicei puteti ameliora simptomele foarte repede consumand un pahar sau doua de apa.
Ulei de peste
In ceea ce priveste tratarea migrenelor si a durerilor de cap, uleiul de peste a fost prescris din cauza proprietatilor sale anti-vasospasmodice si poate ameliora presiunea si durerea asociate acestor simptome. Poate fi consumat regulat ca masura de prevenire sau ca tratament odata ce simptomele apar.
Ulei de menta
In medicina traditionala si pe baza de plante, uleiul de menta este adesea folosit in locul acetaminofenului si al analgezicelor, deoarece in unele cazuri se dovedeste a fi mai eficace. Acesta poate fi aplicat local pe tample sau in zona dureroasa pentru o senzatie linistitoare sau poate fi inhalat prin tehnici de aromaterapie pentru a obtine acelasi efect.
Ulei de lavanda
Acest ulei esential este unul dintre cele mai puternice atunci cand este folosit in aromaterapie, in primul rand datorita proprietatilor sale antispastice si vasodilatatoare. Uleiul de lavanda este sedativ si atunci cand este utilizat in tratamentul durerilor de cap sau migrenelor, nu numai ca amelioreaza tensiunea, dar contribuie si la inducerea somnului si relaxarii, permitandu-va sa va odihniti pana cand simptomele trec.

Cuisoare
Deoarece au un efect de calmare bine cunoscut, uleiul de cuisoare este adesea inhalat sau aplicat pentru a usura rapid durerile de cap. Nu este cel mai placut de mancat, dar unii oameni aleg sa le zdrobeasca in diverse alimente pentru efecte similare. Succesul acestui remediu se datoreaza agentilor naturali antiinflamatorii si flavonoidelor.
Magneziu
Studiile au aratat ca magneziul reduce frecventa durerilor de cap si migrenelor. Este unul dintre cei mai importanti nutrienti din organism, iar deficitul acestui mineral duce adesea la durere de cap, oboseala, slabiciune. Surse bune de magneziu pentru a adauga in dieta dumneavoastra sunt: frunze verzi(salata, spanac, etc.), nuci, fasole, avocado, banane si smochine. Chiar si ciocolata neagra este o sursa buna de magneziu.
Comprese reci sau calde
Aplicati o compresa rece pe frunte sau pe ceafa. Frigul va reduce inflamatia si temperatura si, de asemenea incetineste si raceste sangele care poate provoca dureri pulsatorii in zonele afectate. Compresele fierbinti pot sa raspandeasca inflamatia si caldura prin intregul cap si sa stimuleze sangele proaspat pompat in zonele incalzite, ducand oxigen pentru a usura tensiunea in muschi. Ambele abordari functioneaza, alegeti cea mai buna pentru dumneavoastra.
Rozmarin
Componenta cheie din rozmarin, care ii confera multe dintre atributele sale, este acidul rosmarinic, care are efecte antiinflamatorii. Prin macinarea frunzelor de rozmarin si a frunzelor de salvie intr-o pulbere, puteti infuza un ceai. Beti acest ceai o data sau de doua ori pe zi pentru a preveni migrenele si durerile de cap, sau beti atunci cand apare durerea.
Atentie! Daca durerile de cap devin cronice, chiar daca nu sunt extrem de puternice, ar putea fi un semn al unei probleme mai grave si atunci este recomandat sa mergeti la un medic specialist.

Niciun comentariu

Nu ratați!