Mulți medici atrag atenția asupra pastelor de dinți : majoritatea sunt dăunătoare! Află cum o alegi pe cea potrivită!

0

Fiind un ritual zilnic al fiecărei persoane, un grup din ce în ce mai mare de medici spun că majoritatea pastelor de dinți din comerț conțin substanțe dăunătoare sănătății noastre.
Aceste substanțe chimice au fost asociate cu posibile tipuri de cancer oral sau de sân, afecțiuni neuronale și cardiace, precum și iritații ale gurii, leziuni ale gingiilor și poluarea mediului.
Dr. Toby Talbot este specialist în stomatologie restaurativa și membru al Royal College of Surgeons. După mai bine de 35 de ani de activitate, el crede ca produsele pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor sunt adesea bazate pe chimie industrială și nu pe medicină.
„Publicul este inteligent, dar trebuie să fie bine informat despre ceea ce cumpără” spune el. „Unele produse folosesc un slogan care indică faptul că acestea sunt produsele principale folosite de dentiști, dar acest lucru se datorează faptului că aceste companii trimit produse gratuite oricărui dentist.”
Lauril sulfat de sodiu, este o substanță îngrijorătoare. „Este în 85% din pastele de dinți și este folosită ca agent de umectare (ceva care permite ingredientelor să se amestece) ajutând substanțele de aromatizare să se amestece cu apa conținută în produs. Fără acest sulfat, aceste elemente s-ar separa în tub.
Problema cu acest sulfat de sodiu este că deschide decalajele dintre celulele mucoaselor din gură, care permit intrarea toxinelor sau a agenților cancerigeni, acestea provenind din toate sursele, inclusiv fumul de tutun.
Mucoasa orală este unul dintre cele mai delicate țesuturi din corpul nostru, iar sulfatul de sodiu este un detergent eficient. Acest detergent dur poate provoca iritații și abraziuni sau perturbări ale pielii în interiorul gurii, care provoacă ulcere cronice bucale. „Dacă văd un pacient ce suferă de ulcere recurente la nivelul gurii, una dintre primele lucruri pe care le fac este să prescriu utilizarea unei paste de dinți fără sulfat de sodiu”, spune Dr. Talbot. O altă substanță foarte periculoasă este fluorul, substanța folosită la fabricarea otrăvii pentru șobolani! Naziștii au adăugat în hrana deținuților mici cantități de fluor pentru a-i liniști și a-i menține într-o stare de letargie mentală care ii împiedica să se revolte. Începând din anii 1940 în SUA și Canada, apa potabilă a fost, în mare parte, fluorizata prin adăugarea de fluorură de sodiu. Fluorul a devenit deodată elementul-minune care ne putea scăpa de carii. Inclus în pastele de dinți, în apele de gură și, în cele din urmă, în apa pe care o bea toată lumea, de la bebeluși până la vârstnici, fluorul ar fi urmat să îmbunătățească sănătatea dentară a tuturor acestor norocoși beneficiari. Ani mai târziu, au început să se audă voci, din lumea științifică, afirmând ca fluorizarea apei nu numai că nu ar îmbunătăți în vreun fel sănătatea cuiva, dar contribuie la cresterea riscului de a dezvolta anumite afecțiuni. Dacă nu știați și nu v-ați gândit la aportul de fluor din apa îmbuteliată aveți mai jos câteva informații: fluorul în majoritatea apelor îmbuteliate românești (concentrația de fluor mg/l)

Perla 0,4788 !
Dorna 0,2736 !
Carpatina light 0,2
Poiana Negri 0,2
Biborțeni aqua magnezia 0,2
Bonaqua 0,18
Biborțeni aqua viva 0,18
Harghita 0,18
Carpatina forte 0,13
Borsec 0,06
Perla Harghitei 0,02
Izvorul minunilor 0,01
Zizin 0,01
Bucovina 0,01
Izvorul alb 0,01
Izvorul minunilor 0,01
Perla sport 0,01
Ulterior, au început să circule și informații privind potențialul carcinogenic al fluorului, iar mai multe studii ar fi demonstrat că există o legătură între fluor și fracturi: ingestia fluorului în cantități mari fragilizeaza oasele, mărind riscul de fracturare a acestora. Ca și cum nu era de ajuns, se vehiculează, mai nou, informații asupra unor posibile efecte ale fluorului asupra creierului și, implicit, a comportamentului uman. Un reputat jurnalist spaniol, David Heylen Campos, a sugerat intr-o carte a sa faptul că fluorul ar fi folosit pentru a tine sub control populația, împiedicând-o să devină prea violentă. Până în anii ’90 nici un studiu sau cercetare nu s-a efectuat pentru a determina impactul fluorului asupra glandei Pineale – o glandă de dimensiuni mici localizată între cele două emisfere ale creierului, responsabilă cu producerea hormonului „melatonina”. Acesta este un hormon care ajută la reglarea proceselor pubertății și contribuie la protejarea organismului împotriva degenerării celulare cauzată de radicalii liberi. O problemă majoră legată de fluor este acumularea masivă în glanda pineală – cu efecte ca : reducerea producției de melatonina și instalarea prematură a pubertății. Se cunoaște acum – mulțumită cercetărilor meticuloase ale Dr. Jennifer Luke de la Universitatea Surrey din Marea Britanie – că glanda pineală este principala țintă a acumulărilor de fluor în corp, producând dereglări majore. Experimentele pe animale arată că fluorul se acumulează la nivelul creierului și că expunerea la el alterează comportamentul mental intr-o manieră identică unui agent neurotoxic.
Fluorura de Sodiu este o substanță extrem de toxică – doar 200 mg de fluor este suficient pentru a ucide un copil și doar 3-5 grame ( o linguriță ) este destul pentru a ucide un adult. Atât copii (prin înghițirea tabletelor sau gelurilor cu fluor) cât și adulți (accidente implicând echipamente și filtre ale dispozitivelor de dializă) au murit din cauza expunerii excesive.
Așadar aveți grijă ce produse de igienă dentară folosiți și încercați să cumpărați cele pe bază de plante naturale, pentru că Natura este Vindecătoare !
Articol recomandat:
Rețetă pastă de dinți cu bicarbonat de sodiu – scapă de ingredientele nocive din pastele de dinți comerciale

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.