Posul este practicat pe scara larga cu scop spiritual si ramane parte a aproape tuturor religiilor importante din lume. In termeni spirituali este considerat adesea o practica de curatire sau purificare.
Jason Fung, autorul cartii “Puterea vindecatoare a postului” , a absolvit facultatea de medicina a Universitatii din Toronto si a urmat un program de specializare in nefrologie la Universitatea din California, Los Angeles, la spitalul Cedars-Sinai. Din 2001 s-a alaturat echipei medicale de la Scarborough General Hospital, unde lucreaza si astazi. Este fondatorul Programului de Management Intensiv al Regimului Alimentar si autorul bestsellerului international “Codul greutatii corporale”.
Din punct de vedere evolutiv, ca sa supravietuiesti si sa ramai sanatos nu ai nevoie de trei mese pe zi si de gustari intre mese, de-a lungul intregii zile.
Cel mai evident beneficiu al postului este pierderea in greutate. Dar exista o puzderie de alte beneficii pe langa slabit, multe dintre acestea fiind bine cunoscute inainte de epoca moderna. Pe vremuri oamenii posteau anumite perioade de timp, pentru mentinerea sanatatii. Acesti oameni habar nu aveau cata dreptate au. Postul:
» Imbunatateste limpezimea mintii si concentrarea;
» Duce la slabire si la pierderea grasimii corporale;
» Scade nivelul zaharului din sange;
» Imbunatateste sensibilitatea la insulina;
» Sporeste energia;
» Imbunatateste arderea grasimilor;
» Scade nivelul colesterolului din sange;
» Previne boala Alzheimer;
» Prelungeste viata;
» Inverseaza procesul imbatranirii;
» Diminueaza inflamatiile.
In carte sunt explicate pe intelesul tuturor aceste beneficii privind sanatatea si de ce este postul mai bun decat alte regimuri.
“O infometare pe termen scurt poate face mai mult pentru bolnavul obisnuit decat cele mai bune medicamente si cei mai buni doctori.” – Mark Twain
Pe langa toate beneficiile si marturiile diferitelor persoane care postesc in mod regulat, in carte mai sunt prezentate si diferite tipuri de post unde ne este explicat, pe zile, tot ce trebuie sa mancam sau sa nu mancam, in functie de zi sau ora.
Mai mult decat atat, in ultima parte a cartii gasim retete, majoritatea foarte usor de preparat.
Fasole verde cu mustar
Ingrediente:
• ½ kg fasole verde curatata
• 1 lingura de ulei de masline extravirgin
• 1 lingura de mustar de orice tip
• Sare de Himalaya si piper negru rasnit
Mod de preparare:
• Se umple o cratita de marime medie cu apa si se aduce pana la punctul de fierbere pe foc potrivit. Se dauga fasolea si se fierbe pana cand se fragezeste, 3-4 minute. (fasolea se poate face si la abur)
• Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si apoi se adauga mustarul.
• Se adauga fasolea fiarta in amestecul de ulei si mustar si se prajeste cam 2 minute, pana cand continutul este bine omogenizat.
• Se scoate fasolea din tigaie apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Cartea o puteti comanda aici.
Niciun comentariu