Arahide – deosebit de hrănitoare și pline de beneficii

0

Arahidele conțin vitamine, minerale, substanțe nutritive, antioxidanți și, prin urmare, sunt surse bogate de energie. Reduc colesterolul rău și cresc colesterolul bun din organism. Arahidele conțin acizi grași mono-nesaturați, în special acid oleic, care previne bolile coronariene.
Arahidele sunt bogate în proteine. Aminoacizii prezenți în ele sunt utili pentru creșterea și dezvoltarea adecvată a corpului.
Antioxidanții polifenolici sunt prezenți în arahide în cantități ridicate. Aceștia au capacitatea de a reduce riscul de apariție a cancerului de stomac.
Arahidele conțin antioxidanți în concentrații mari. Acești antioxidanți devin mai activi atunci când arahidele sunt fierte. Există o creștere de 2 ori mai mare a Biochininei-A și o creștere de 3 ori a conținutului de genistenina. Acestea reduc pagubele produse de radicalii liberi produși în organism. Alunele de pădure românești sunt considerate a fi o adevărată sursă de energie, având o valoare calorică și nutritivă foarte apropiată de cea a cărnii. Vitaminele din complexul B, care intră în compoziția alunelor, au rol în menținerea tonusului muscular, ușurând activitatea tractului gastro-intestinal, avantajând totodată funcționarea ficatului, și a ochilor. Diabeticii pot consuma alune fără teamă, datorită conținutului foarte redus de carbohidrați.
Vitamina E din arahide ajută la menținerea integrității celulelor membranei mucoase și a pielii. Acest lucru ne protejează de radicalii liberi dăunători.
Arahidele conțin complexul B de vitamine, cum ar fi niacina, riboflavina, tiamina, vitamina B6, vitamina B9, acid pantotenic și minerale : potasiu, mangan, cupru, calciu, magneziu, fier, seleniu și zinc. Acestea joacă un rol important în multe funcții diferite ale organismului.
Arahidele sunt bogate în fibre, care ajută la digestia alimentelor. Untul de arahide este recomandat în astfel de situații. Acesta poate reduce cancerul de colon, mai ales la femei. Consumul de cel puțin două linguri de unt, de două ori pe săptămână, poate reduce riscul de apariție a cancerului cu pana la 58%, iar la bărbați cu până la 27%.

Dacă se administrează înainte și în timpul sarcinii, acidul folic scade riscul ca copilul să se nască cu defecte ale tubului neural cu până la 70%.
Manganul din arahide ajută la absorbția calciului, la metabolizarea grăsimilor și carbohidraților și la reglarea nivelului zahărului în sânge.
Nivelul scăzut al serotoninei duce la depresie. Triptofanul din arahide crește eliberarea acestui produs chimic și vă ajută să luptați împotriva depresiei.
Arahidele vă fac pielea netedă, suplă și mai tânără. Proprietățile antiinflamatorii ale arahidelor tratează tulburările de piele. Acizii grași prezenți în arahide reduc umflarea și roșeața acesteia. Arahidele conțin vitamina E, zinc și magneziu, ce păstrează pielea strălucitoare și luptă împotriva bacteriilor care duc la acnee. Conținutul de proteine din arahide ajută la regenerarea celulelor.
Acestea conțin acizi grași benefici pentru celulele nervoase ale creierului. Această celulă prietenoasă cu creierul ajută la gestionarea stresului și schimbărilor de dispoziție pentru a preveni diferite afecțiuni.
Arahidele conțin mai multe substanțe nutritive care favorizează menținerea părului sănătos. Conținutul ridicat de omega-3 întărește sănătatea scalpului și foliculii de păr, și stimulează creșterea părului. Este de preferat consumul alunelor crude, deoarece prăjite își pierd din vitamine și din enzime.

Niciun comentariu

Nu ratați!