Suc de trestie de zahăr – beneficii, rețete și profil nutrițional

1

Un pahar de suc de trestie de zahăr nu numai că ne potolește setea, ci ne și revigorează. Având în vedere popularitatea sa de a ne răcori, nu este de mirare că India este unul dintre principalii producători de trestie de zahăr. Este numit cu multe nume diferite, în funcție de limba locală, dar umila trestie de zahăr aduce pace fiecărui suflet uscat. Încărcat cu carbohidrați abundenți, proteine, minerale precum calciu, fosfor, fier, zinc și potasiu și vitaminele A, complexul B și C, sucul de trestie de zahăr vă menține, de asemenea, într-o formă bună.
Familia – Saccharum officinarum – Poaceae
Origine – Papua Noua Guinee
Alte nume – Ganna (hindi), Karumbu (Tamil), Karibpu (Malayalam), Cheruku (Telugu)
Aparținând unei familii de iarbă, trestia de zahăr este ușor de cultivat oriunde și este disponibilă la prețuri foarte ieftine. Chiar dacă este originară din Papua Noua Guinee, a devenit parte a producției de culturi din mai mult de jumătate din lume, inclusiv Asia și America. Puteți mânca bucăți de trestie de zahăr sau puteți bea un pahar de suc de trestie de zahăr cu menta, ghimbir și alte ingrediente sănătoase.
👉 Lucruri interesante despre trestia de zahăr
•Trestia de zahăr nu are grăsimi. Conține aproximativ 30 de grame de zahăr natural. Prin urmare, nu trebuie să adăugați zahăr suplimentar pentru dulceață.
•Este o plantă din familia saccharum și are 36 de soiuri.
•În 1493, Cristofor Columb a dus trestia de zahăr în Caraibe pentru a o planta acolo și astfel, cultivarea trestiei de zahăr s-a răspândit în întreaga lume.
•O plantă matură de trestie de zahăr poate crește până la 30 de metri înălțime. O singură plantă de trestie de zahăr poate dura 9-24 luni pentru a deveni matură, în funcție de climă.
•Zaharul extras din sucul de trestie de zahăr conține doar 15 calorii.
•Sucul de trestie de zahăr este un amestec de zaharoză, fructoză și multe alte soiuri de glucoză. Prin urmare, este dulce la gust.
•O porție de 230 ml de suc de trestie de zahăr fără aditivi are un total de 180 de calorii, care este destul de scăzută.
•Sucul crud de trestie de zahăr conține un total de 13 grame de fibre alimentare / porție.
✔️ Beneficiile pentru piele ale sucului de trestie de zahăr
Sucul de trestie de zahăr poate ajuta la întinerirea pielii în cel mai scurt timp:
🧬 Vindecă acneea
Utilizarea regulată a sucului de trestie de zahăr s-a dovedit a fi eficientă în vindecarea problemelor pielii, cum ar fi acneea. Deci, dacă sunteți predispus la acnee, încercați masca de față cu suc de trestie de zahăr pentru rezultate eficiente.
✔️ De ce ai nevoie:
•Suc din trestie de zahăr
•Argilă
✔️ Ce trebuie să faci:
1. Se amestecă niște argilă în sucul de trestie de zahăr pentru a forma o pastă omogenă.
2. Aplicați masca pe față și pe gât cu generozitate.
3. Lăsați-o să acționeze aproximativ 20 de minute.
4. Spălați cu apa călduță.
Utilizați acest remediu cel puțin o dată pe săptămână.
Sucul de trestie de zahăr este o sursă bună de alfa hidroxi acizi (AHA), cum ar fi acidul glicolic, care ajută la creșterea volumului de celule. De asemenea, acneea rezultă din porii blocați ai pielii pe care sucul de trestie de zahăr îl ajută să elimine prin exfolierea pielii și subțierea acumulării de celule moarte.
🧬 Anti-îmbătrânire
Ești îngrijorat de ridurile premature care te fac să arăți mult mai în vârstă decât vârsta ta? Puteți întârzia semnele îmbătrânirii cu ajutorul sucului de trestie de zahăr.
Prezența antioxidanților, flavonoizilor și a compușilor fenolici face ca sucul de trestie de zahăr să fie o opțiune bună pentru a obține o piele strălucitoare, moale și hidratată.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale sucului de trestie de zahăr
🧬 Booster de energie
Dacă vă confruntați cu oboseala, sucul de trestie de zahăr este una dintre cele mai bune surse de energie instantanee. Este capabil să vă ridice starea de spirit în cel mai scurt timp, lăsându-vă înviorați și încărcați cu energie.
Trestia de zahăr conține zaharuri simple (zaharoză) care sunt ușor absorbite de corp. Aceste zaharuri sunt utilizate pentru a umple nivelul de zahăr pierdut în organism.
🧬 Asigură o sarcină sigură
S-a dovedit că sucul de trestie de zahăr este un plus excelent în dieta unei femei însărcinate. Facilitează concepții mai rapide și o sarcină mai sigură.
Acest suc uimitor conține urme de acid folic sau vitamina B9, despre care se știe că protejează împotriva defectelor congenitale neuronale, cum ar fi Spina bifida. De asemenea, cercetările au descoperit că sucul de trestie de zahăr minimizează problemele de ovulație la femei, crescând astfel șansele de concepție.
🧬 Previne respirația urâtă și cariile dentare
Respirația urât mirositoare este o cauză majoră a jenării sociale. Dacă aveți antecedente de carii dentare care duc la respirație urât mirositoare, ar trebui să luați în considerare sucul de trestie de zahăr ca un remediu casnic (și bineînțeles un consult stomatologic).
Trestia de zahăr conține o serie de minerale, cum ar fi calciu și fosfor, care vă ajută să vă construiți smalțul dinților. Fluxul consistent de substanțe nutritive previne cariile și vă întărește dinții. De asemenea, respirația urât mirositoare este un alt simptom al deficitului de nutrienți pe care sucul de trestie de zahăr îl contracarează.
🧬 Facilitează dezvoltarea oaselor și a dinților
Trestia de zahăr este o sursă extrem de bogată de calciu care vă ajută să vă construiți rezistența scheletică, inclusiv oasele și dinții, recomandată in special copiilor in creștere. Acest lucru îl face unul dintre cele mai bune ingrediente care contribuie la creșterea armonioasă a unui copil.
🧬 Vindecă tulburările febrile
Se știe că sucul de trestie de zahăr este extrem de benefic pentru vindecarea cazurilor de tulburări febrile care sunt extrem de frecvente la copiii în creștere.
Tulburările febrile cauzează pierderea de proteine, făcând astfel un risc pentru organism. Sucul de trestie de zahăr poate umple această pierdere de proteine.
🧬 Ajută la funcționarea ficatului
Sucul delicios de trestie de zahăr este considerat unul dintre cele mai bune tratamente pentru bolile legate de ficat, cum ar fi icterul.
✔️ De ce ai nevoie:
•1 pahar de suc proaspăt de trestie de zahăr
•O picătură de lime
✔️ Ce trebuie să faci:
Bea un pahar de suc de trestie de zahăr amestecat cu lime, de două ori pe zi.
Icterul apare din cauza funcționării slabe a ficatului, precum și a căilor biliare înfundate. Trestia de zahăr menține nivelurile de glucoză din corp și asigură o recuperare rapidă. De asemenea, având o natură alcalină, sucul de trestie de zahăr ajută la menținerea echilibrului electrolitic în corpul dvs.
🧬 Benefic pentru digestie
Dacă ați suferit de indigestie, ar trebui să luați în considerare includerea sucului de trestie de zahăr în dieta dvs. pentru o viață mai sănătoasă și fără stres.
Potasiul prezent în sucul de trestie de zahăr ajută la echilibrarea nivelului de pH al stomacului și facilitează secreția sucurilor digestive.
🧬 Combate cancerul
Acest lucru ar putea fi o surpriză pentru dvs., dar sucul de trestie de zahăr poate fi un factor de descurajare pentru bolile fatale, cum ar fi cancerul, în special cancerul de prostată și de sân.
Cercetări recente au descoperit că prezența flavonoidelor în trestia de zahăr inhibă multiplicarea celulelor canceroase în glandele mamare, reducând astfel riscurile de cancer mamar.
🧬 Ajută persoanele care suferă de diabet
Sucul de trestie de zahar este bun pentru diabetici? Dacă credeți că sucul de trestie de zahăr este o alegere proastă doar pentru că suferiți de diabet, atunci vă înșelați. De fapt, trestia de zahăr poate fi consumată de persoanele cu diabet, dar cu măsură.
Trestia de zahăr conține zaharoză cu un indice glicemic scăzut. Acest lucru vă ajută să vă mențineți nivelul zahărului din sânge sub control.
🧬 Tratează durerea în gât
Dacă simțiți o mâncărime sau o iritație în gât, beți un pahar de suc de trestie de zahăr cu un strop de lime și sare neagră.
Vitamina C se găsește abundent în sucul de trestie de zahăr și este principalul motiv care îl face un bun remediu pentru durerile în gât. Sucul de trestie de zahăr este, de asemenea, o sursă bogată de antioxidanți care îndepărtează orice infecție virală sau bacteriană.
🧬 Vindecă rănile
În afară de creșterea imunității, sucul de trestie de zahăr ajută și la accelerarea recuperării rănilor.
Sucul de trestie de zahăr conține zaharoză care este în mod natural capabilă să vindece orice fel de rană într-un interval de timp mic. Puteți tampona sucul de trestie de zahăr peste rană pentru rezultate mai bune.

🧬 Întărește organele corpului
Consumul regulat de suc de trestie de zahăr ajută la consolidarea organelor noastre importante, astfel încât acestea să poată funcționa bine și sincronizate cu alte organe.
Deoarece sucul de trestie de zahăr este plin de zaharuri esențiale, acesta ajută la întărirea organelor noastre, cum ar fi organele senzoriale, organele de reproducere și creierul.
🧬 Previne deteriorarea ADN-ului
Sucul de trestie de zahăr vă poate proteja de deteriorarea ADN-ului indusă de radiații care vă poate afecta creierul.
Este plin de antioxidanți care previn degradarea oxidativă a grăsimilor și lipidelor celulare și controlează deteriorarea ADN-ului.
🧬 Ajută la pierderea în greutate
Chiar dacă este dulce, sucul de trestie de zahăr vă poate ajuta să dați jos câteva kilograme.
Se știe că sucul de trestie de zahăr reduce colesterolul rău, care este unul dintre principalele motive pentru creșterea în greutate. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre solubile care ne ajută să ne gestionăm greutatea.
🧬 Elimină toxinele din corpul nostru
Sucul de trestie de zahăr consumat regulat ajută la curățarea organismului de toxine dăunătoare și alte elemente străine. De asemenea, ne stimulează metabolismul. Acest proces de detoxifiere duce treptat la pierderea în greutate.
🧬 Benefic în tratarea infecțiilor urinare
Minunatul suc de trestie de zahăr ajută la menținerea sănătății rinichilor și previne problemele asociate cu infecțiile tractului urinar. Pentru a-l utiliza pentru tratarea acestor Infecții, beți un pahar de suc de trestie de zahăr amestecat cu zeamă de lămâie și apa de nucă de cocos de două ori pe zi.
Se știe că sucul de trestie de zahăr crește nivelul proteinelor din organism. Acest lucru previne multe boli legate de rinichi. De asemenea, ameliorează senzația de arsură care însoțește aceste tulburări.
🧬 Crește puterea musculară
Consumând suc de trestie de zahăr de două ori pe zi veți crește puterea musculară, oferind organismului glucoza atât de necesară.
🧬 Reduce febra
Este posibil să nu știți acest lucru, dar sucul de trestie de zahăr este de fapt util în tratarea febrei. Consumul de suc de trestie de zahăr poate preveni pierderea de proteine, ceea ce poate duce la slăbiciune și durere.
🧬 Tratează aciditatea
Deoarece sucul de trestie de zahăr este alcalin, poate calma aciditatea și arsurile din stomac și intestin. De asemenea, ajută la menținerea echilibrului acido-bazic în corpul nostru.
🧬 Ne mărește imunitatea
Sucul de trestie de zahăr este plin de antioxidanți esențiali care ajută la întărirea sistemului nostru imunitar prin pliuri multiple. Ei luptă împotriva mai multor boli, inclusiv a ficatului și a sistemului digestiv. Acești antioxidanți neutralizează, de asemenea, nivelurile de bilirubină din organism.
❗️Un Cuvânt De Atenție
Chiar dacă sucul de trestie de zahăr nu are factori de risc majori, depinde în general de condițiile în care este preparat.
Iată câteva lucruri de care trebuie să fii conștient:
•Consumul unui pahar de suc de trestie de zahăr la o tarabă de pe șosea ar putea părea a fi cea mai ușoară opțiune. Cu toate acestea, dacă este preparat în condiții neigienice, ar putea duce la boala Chagas sau diaree. Acest lucru se datorează faptului că sucul de trestie de zahăr este considerat a avea cel mai bun teren de reproducere pentru microorganisme.
•Nu beți niciodată suc de trestie de zahăr care a fost în frigider mai mult de 15 minute, deoarece poate avea efecte adverse asupra stomacului și intestinelor.
•Asigurați-vă că taraba de la care intenționați să cumpărați băutura nu folosește prea mult ulei pe mașinile de zdrobit, deoarece uleiul poate provoca daune corpului dumneavoastră.
•Nu luați mai mult de două pahare de suc de trestie de zahăr pe zi (două numai atunci când aveți icter), deoarece orice exces vă poate dăuna corpului.
👉 Rețete cu suc de trestie de zahăr
Există o serie de rețete gustoase și ingenioase care utilizează suc de trestie de zahăr. Să aruncăm o privire la câteva:
🍹 Suc de trestie de zahăr de casă
✔️ De ce ai nevoie:
•1 trestie de zahăr
•1 lingura ghimbir tocat
•Suc de lamaie după gust
•Sare neagră după gust
✔️ Mod de preparare:
1. Curățați pielea trestiei de zahăr și tăiați-o în bucăți mici.
2. Transferați toate ingredientele într-un blender și amestecați până se omogenizează amestecul.
3. Folosiți o lingură și o strecurătoare pentru a extrage sucul din piureul obținut.
🍹 Alte sucuri:
Una dintre cele mai bune părți ale sucului de trestie de zahăr este că poate fi amestecat cu orice alt suc.
Puteți amesteca suc de trestie de zahăr cu:
•Suc de rodie
•Suc de pepene verde
•Suc de cocos
•Suc de pepene galben
👉 Profilul nutrițional al sucului de trestie de zahăr pentru 28 g:

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!