Super-alimentul probiotic care ajută la echilibrarea florei intestinale – este foarte sănătos și trebuie consumat des

0

Flora intestinală se referă la un set de microorganisme care trăiesc în simbioză în intestin. Aceasta este alcătuită din aproximativ o sută de trilioane de bacterii benefice, o cifră de zece ori mai mare decât numărul de celule prezente în corpul nostru.
Ca atare, aceste microorganisme îndeplinesc anumite funcții în organism, printre care se numără promovarea sintezei unor compuși precum vitaminele K și B, facilitarea absorbției calciului și a fierului în colon și promovarea mișcării intestinale.
De asemenea, este responsabil pentru prevenirea implantării bacteriilor patogene externe care pot provoca infecții și întărește sistemul imunitar, sporindu-ne apărarea împotriva infecțiilor bacteriene și virale.
Cu toate acestea, flora intestinală poate fi alterată din cauze multiple, una foarte frecventă fiind consumul unei diete sărace în fibre și un exces de carne, grăsimi și zaharuri, care poate avea un efect foarte negativ asupra florei.
Pe de altă parte, îmbătrânirea este o altă cauză a alterărilor pe care le pot suferi aceste microorganisme, deoarece, de la o anumită vârstă încolo, se înregistrează o creștere a bolilor, infecțiilor și simptomelor digestive.
Cea mai sănătoasă modalitate de a echilibra starea florei intestinale este consumul de alimente sănătoase, inclusiv probiotice, care conțin microorganisme vii menite să mențină sau să îmbunătățească bacteriile „bune” ale organismului (microbiota normală).

Super-alimentul probiotic care ajută la refacerea echilibrului florei intestinale
Unul foarte recomandat este kefirul, care se caracterizează prin faptul că este un produs lactat, adică a fermentat laptele datorită acțiunii unei serii de drojdii și bacterii.
Acest aliment probiotic conține proteine cu valoare biologică ridicată, calciu, fosfor, magneziu, magneziu, vitamine din complexul B și probiotice. De asemenea, Ramón de Cangas, din partea Comitetului consultativ al Consiliului General al Dieteticienilor-Nutriționiști din Spania, precizează că „deși chefirul conține și grăsimi saturate, există dovezi științifice care sugerează că grăsimile din lapte (din produsele lactate integrale) nu sunt dăunătoare”.
În ceea ce privește beneficiile sale, fiind un aliment probiotic, ajută la regenerarea florei intestinale și este indicat în caz de indigestie, candidoză, constipație sau diaree, precum și pentru stimularea apărării organismului.
Concret, pentru constipație, dacă este strecurat după 24 de ore, laptele de chefir are un ușor efect laxativ, în timp ce dacă este lăsat mai mult timp, pe lângă faptul că este mai acid, devine astringent.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.