Cele mai puternice tipuri de uleiuri esențiale pentru tratarea anxietății

0

Anxietatea și stresul sunt obișnuite în secolul 21. Din fericire, unele uleiuri esențiale pentru anxietate pot fi adăugate la arsenalul tău pentru a combate sentimentele debilitante și stările de stres. Uleiul esențial este o substanță aromatică care este extrasă dintr-o plantă prin procesul de distilare. Cele mai frecvent utilizate părți ale plantelor pentru fabricarea uleiurilor esențiale sunt rădăcinile, frunzele și florile. Aceste uleiuri sunt apoi folosite pentru a promova bunăstarea în practica aromoterapiei.
Aromaterapia poate funcționa în diferite domenii, cum ar fi gestionarea durerii și gestionarea stresului și anxietății. În timp ce amestecurile de uleiuri esențiale pentru anxietate și atacuri de panică au fost utilizate pe scară largă de zeci de ani, știința modernă a început abia recent să analizeze impactul uleiurilor esențiale asupra diferitelor aspecte ale bunăstării fizice și mentale. Să aruncăm o privire mai profundă asupra uleiurilor pentru anxietate și a ceea ce sugerează cercetările.
👉 Ce trebuie să știți înainte de a utiliza uleiuri esențiale pentru anxietate
Fiecare ulei esențial are o aromă distinctă și acționează variat asupra simțurilor tale.
– Uleiurile esențiale pentru relaxare funcționează prin stimularea receptorilor mirosului localizați în nas și trimite semnale creierului și sistemului nervos.
– În aromoterapie, aplicarea locală a uleiurilor esențiale și inhalarea parfumului difuz al uleiurilor pentru a ajuta la tratarea stărilor de anxietate sunt metodele comune de practică.
– Nu există suficiente cercetări bazate pe dovezi cu privire la siguranța înghițirii majorității uleiurilor esențiale. Așadar, contrar oricărui sfat de pe internet, abține-te de la a ingera uleiuri esențiale.
– Optați numai pentru uleiuri de calitate terapeutică din surse de încredere.
– Feriți-vă de uleiurile esențiale cu arome sintetice și cumpărați numai uleiuri de unde puteți citi clar etichetele.
– Este important de reținut că multe uleiuri esențiale pot provoca reacții alergice sau iritații pe pielea sensibilă. Cel mai bine este să respectați instrucțiunile de utilizare.
👉 Cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru a calma stările de anxietate
Toate uleiurile esențiale pentru calmare miros uimitor și vă pot face cu ușurință să vă simțiți liniștit.
1. Valeriană
Una dintre cele mai mari provocări ale anxietății este somnul. Când mintea o ia razna și inima pare că vrea să se iasă din piept, tot ce îți dorești este să te întinzi și să adormi. Uleiul esențial de valeriană te poate ajuta să faci asta. Derivat din rădăcinile plantei de valeriană, conține compuși care vă pot calma nervii și promova un somn odihnitor. Cu un parfum lemnos, mosc, valeriana a fost folosită ca ajutor pentru somn din cele mai vechi timpuri.
O revizuire a studiilor care au fost efectuate pentru a analiza efectul uleiului de valeriană asupra anxietății și problemelor de somn a remarcat rezultate pozitive.
Pentru a folosi ulei esențial de valeriană și a vă simți somnoros și relaxat, trebuie să adăugați doar câteva picături într-un difuzor și să inhalați vaporii.
Efecte secundare potențiale: Nu există efecte secundare cunoscute ale uleiului esențial de valeriană, conform unei revizuiri sistematice și meta-analiză a utilizării uleiului esențial de valeriană ca sedativ.

2. Lavandă
Probabil ați auzit deja despre uleiul de lavandă pentru anxietate. Este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale calmante pe care oamenii le folosesc pentru a atenua stresul și sentimentele de anxietate. Are un miros floral, lemnos unic și asta îl face o alegere excelentă. Potrivit unui studiu, compușii din lavandă acționează pentru a calma sentimentele de anxietate influențând sistemul limbic – partea a creierului care este responsabilă de emoții.
O altă revizuire care a evaluat studiile care utilizează lavandă pentru a gestiona anxietatea a remarcat că inhalarea uleiului esențial de lavandă ar putea reduce semnificativ nivelul de anxietate atunci când este măsurat la scară clinică. De asemenea, a menționat că un masaj cu ulei de lavandă ar putea ajuta la reducerea nivelului de anxietate.
Vă puteți face o baie caldă cu picături de ulei de lavandă amestecate cu un ulei purtător precum migdale sau jojoba sau amestecate cu un gel de baie care nu are parfum. De asemenea, puteți pune câteva picături pe pernă pentru a ajuta la un somn relaxant.
Efecte secundare potențiale: Uleiul de lavandă a fost legat de ginecomastie (mărirea sânilor) la băieții dinainte de pubertate. De asemenea, poate duce la reacții alergice, așa că se recomandă utilizarea unui test de plasture înainte de aplicarea topică directă.
3. Iasomie
Mirosul de iasomie îți poate ridica starea de spirit și te poate face să te simți mai bine. Petalele de iasomie uscate sunt folosite în amestecurile de ceai și puteți găsi chiar și utilizarea iasomiei în parfumuri și produse cosmetice. Un studiu realizat pentru a investiga efectul uleiului de iasomie asupra sistemului nervos și modul în care acesta a influențat răspunsurile dispoziției a arătat că inhalarea uleiului de iasomie poate duce la emoții pozitive.
Puteți folosi ulei esențial de iasomie atunci când doriți să scăpați de emoțiile anxioase, dar nu dorești să adormi.
Cele mai simple modalități de a folosi uleiul de iasomie sunt să-l inhalați direct din sticlă, să îl folosiți într-un difuzor sau să îl adăugați pe un șervețel/batistă. Îl poți folosi și ca ulei de masaj împreuna cu un ulei purtător.
Efecte secundare potențiale: Uleiul esențial de iasomie este sigur, deoarece nu există dovezi sau raportări ale efectelor secundare. Pentru a exclude orice reacție alergică la uleiul de iasomie, trebuie efectuat un test de plasture înainte de a-l folosi pentru masaj.
4. Bergamota
Bergamota este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru anxietate, dacă vă plac citricele. Asta pentru că acest ulei esențial este prelucrat din coaja de portocale bergamotă. Mirosul puternic de citrice din coajă este utilizat pe scară largă în parfumuri. Există numeroase dovezi care susțin proprietățile sale anti-anxietate și de reglare a stării de spirit.
Puteți folosi acest ulei pentru relaxare punând câteva picături pe un tampon de bumbac și mirosiți-l. Ca măsură de precauție, evitați să-l puneți direct pe piele.
Efecte secundare potențiale : Un studiu efectuat pentru a găsi efectele uleiului esențial de bergamotă în aromoterapie asupra stării de spirit, a sistemului nervos și a nivelurilor de cortizol la 41 de femei sănătoase a remarcat că nu au fost raportate efecte secundare în timpul studiului. Evitați expunerea la lumina soarelui sau la radiații UV după aplicarea uleiului de bergamotă, deoarece este fotosensibil și poate duce la arsuri.
5. Muşeţel
Cu siguranță sunteți deja familiarizați cu florile mici de mușețel. Proprietățile sale relaxante nu sunt cunoștințe noi. Majoritatea ceaiurilor care includ mușețel sunt de fapt promovate ca ceaiuri din plante pentru a ajuta somnul. Mușețelul are un miros plăcut și poate funcționa ca un sedativ ușor, dar nu există suficiente cercetări asupra proprietăților sale anti-anxietate.
Un studiu din 2017 a analizat efectul extractului de mușețel asupra persoanelor cu TAG (tulburare de anxietate generalizată) și a constatat că ar putea ameliora simptomele de TAG ușor până la moderat pe o perioadă de 8 săptămâni, aducând îmbunătățiri semnificative la 58,1% dintre subiecți.
Cu toate acestea, are un loc de top printre uleiurile calmante și îl puteți ține la îndemână pentru momentele stresante. Mușețelul este un ulei puternic, așa că trebuie să folosiți doar puțin din el. Puteți fie să masați direct uleiul de mușețel diluat cu un purtător pe piele, fie să turnați câteva picături în apa caldă pentru baie.

Niciun comentariu

Nu ratați!