Ce este si cum ne afecteaza karma

0

“ Ce oferi aia primesti.”
“ Culegi ceea ce semeni.”
“ Pentru fiecare actiune exista o reactiune.”
Karma este un cuvant sanscrit care inseamna “actiune”. Legea karmei ne invata ca toate gandurile, cuvintele si actiunile noastre incep un lant de cauza si efect si vom experimenta personal efectele a tot ceea ce facem. Este echivalentul a ceea ce Newton a numit „fiecare actiune trebuie sa aiba o reactie”. Este o lege cosmica.
Termenul “karma” este adesea folosit cu o prea putina intelegere a profunzimii sale. Aceasta intelegere mai profunda a karmei se bazeaza pe identitatea noastra esentiala ca suflete – fiinte spirituale animate de o forta vitala si divina. In calitate de suflete, suntem raspunzatori spiritual pentru ceea ce cream, promovam si lasam in viata noastra. Suntem in permanenta in procesul de acumulare sau echilibrare a datoriilor karmice. Actiunea de echilibrare a karmei se desfasoara pe scena vietii noastre de zi cu zi prin trupurile, gandurile, sentimentele, relatiile, circumstantele si experientele noastre.
La fel cum gravitatia este o lege a lumii fizice, la fel este si karma o lege a lumii spirituale. Suntem responsabili pentru actiunile noastre si pentru intentia actiunilor noastre. Aceasta responsabilitate exista in contextul relatiei individuale a sufletului du Dumnezeu.

Aceasta lege exista in intregime pentru binele nostru. Ne permite sa progresam in evolutia sufletului nostru. Dupa cum stiti, lucrurile pe care le gandim, le spunem si le facem pot fi pozitive sau negative. In acelasi mod, karma poate fi pozitiva sau negativa.
Karma este cel mai mare profesor al nostru, facandu-ne sa raspundem pentru ceea ce facem si oferindu-ne oportunitati de a invata din greselile noastre si de a face amendamente.
Este important sa ne amintim ca nu tot ceea ce se intampla cu noi este cauzat de karma. Sufletele creeaza mereu o noua energie, iar oamenii nevinovati pot fi raniti de aceasta. In plus, se crede ca unele suflete se ofera voluntar (in lumea cerului, inainte sa se nasca pe pamant) sa faca sacrificii in numele celor dragi. S-ar putea sa nu stii niciodata cand nenorocirea cuiva din viata este de fapt un sacrificiu iubitor, poate chiar si pentru tine.
Suntem, in general, familiarizati cu ideea ca aaceste invataturi au avut mult timp un loc in religiile rasaritene, dar ceea ce este in mod obisnuit trecut cu vederea este ca Iisus a invatat despre acest lucru si despre reincarnare. Predica Lui pe Munte este o lectie minunata in raspunderea personala – insasi esenta karmei. In Biblie, apostolul Pavel ne explica : “Fiecare om isi va purta propria povara.. Nu va inselati, Dumnezeu nu este batjocorit; caci orice seamana un om, accea va primi si fiecare om isi va primi rasplata dupa lucrarea lui.”
„Cum te tratează oamenii este karma lor. Cum reactionezi este a ta.” — Wayne Dyer
Sursa: http://www.spiritual-encyclopedia.com/karma.html

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.