Terapia – mersul la psiholog – nu ar trebui sa fie o rusine, este la fel de natural ca atunci cand bei un ceai cand te simti putin racit

0

Nu este nimic in neregula sa cautati un ajutor profesional pentru orice problema de sanatate, inclusiv cea mintala. Actrita Kerry Washington a  spus: “Merg la dentist. De ce nu m-as duce si la psiholog?”
Daca aveti nevoie sa vorbiti cu cineva, faceti-o. Terapia este o experienta perfect normala si valoroasa, care functioneaza in beneficiul multor oameni.
Terapia este mult mai mult decat asezarea pe o canapea.
Conceprele gresite abunda despre ce inseamna sa vorbesti cu un profesionist in domeniul sanatatii mintale. Nevoia de a vorbi despre emotiile dumneavoastra este privita ca ceva rusinos. Acest stigmat este de multe ori motivul pentru care oamenii nu cauta ajutor.
Terapia este un instrument incredibil de util care ajuta o serie de probleme, de la anxietate la insomnie, de la relatii la traume. Cercetarile arata ca este incredibil de eficient in a ajuta oamenii sa gestioneze conditiile de sanatate mintala si expertii sustin ca merita, chiar daca nu aveti o problema medicala.
Daca aveti nevoie de convingere, iata cateva motive pentru care ar trebui sa faceti o incercare:
Va confruntati cu schimbari de dispozitie neasteptate
Daca observati ca ati preluat o stare de spirit negativa sau un proces de gandire “nesanatos” – si acesta persista – s-ar putea sa merite sa vorbiti cu cineva. Acesta este de obicei un semn al unei probleme de sanatate mintala. Un terapeut va poate ajuta sa ajungeti la radacina problemei.
“Aveti ocazia sa va deschideti gandurile, sentimentele si circumstantele intr-un mediu confidential”, a declarat Fogelberg pentru The Huffington Post.

Ai ganduri daunatoare
Auto-vatamarea sau auto-pedepsirea sunt complet prevenite cu ajutorul terapiei de catre un profesionist licentiat.
Nimic nu-ti mai aduce bucurie
O pierdere de motivatie ar putea semnala ca ceva se intampla. Daca simtiti nevoia de retragere din obiceiurile care inainte va aduceau bucurie, ati putea sa va confruntati cu ceva mai profund. Un terapeut este instruit pentru a va ajuta sa descoperiti de ce s-ar putea intampla acest lucru, a explicat Folgelberg. “Adevarul este ca terapia poate fi foarte utila pentru multi oameni si adesea ajuta persoanele sa-si sustina sanatatea mintala”, a spus ea.
Te simti izolat sau singur
“Cand intrati in terapie veti obtine imediat sentimentul usurarii ca nu sunteti singur”, a declarat McCorry HuffPost. “Problema dumneavoastra este bine inteleasa si impartasita de ceilalti. Acest lucru poate aduce un sentiment de confort si de speranta.”
Folositi anumite substante pentru a face fata problemelor din viata voastra
Daca te gandesti la droguri sau la alcool ca o cale de a face fata situatiei din viata ta, ar putea fi momentul sa “deschizi ochii” si sa realizezi ca nu esti pe calea cea buna. Dependenta si abuzul de substante sunt conditii medicale – nu defecte de caracter, a subliniat McCorry.
Banuiti ca ati putea avea o stare grava de sanatate mintala
Boala psihica grava afecteaza aproape 10 milioane de adulti in America/an! Conditiile psihiatrice cum ar fi tulbularea bipolara sau schizofrenia rareori se dezvolta de nicaieri si oamenii afiseaza semne pentru o vreme. Simptomele – in special nervozitatea severa, apatia sau gandurile intruzive – nu ar trebui ignorate. Acestea pot fi tratate la momentul oportun.
Simtiti ca ati pierdut controlul
Acest sentiment apare de cele mai multe ori atunci cand oamenii se confrunta cu o problema de abuz de substante sau dependenta, a spus McCorry. Terapia va poate face sa realizati solutiile eliberarii.
Relatii tensionate
Relatiile – de orice fel – sunt o munca grea. Nu va asteptati sa aveti toate raspunsurile. Terapeutul va poate ajuta sa explorati modalitati mai bune de comunicare si orice alte probleme care ar putea sa apara.
Sursa: https://www.huffingtonpost.com/entry/reasons-to-go-to-therapy_us_58bf1299e4b0f0c1cf96dc32?guccounter=1

Niciun comentariu

Nu ratați!