Cum să îți revii după o masă grasă

0

Indiferent cât de conștient de sănătate ești, uneori te abandonezi poftelor și mănânci excesiv alimente precum dulciuri, cartofi prăjiți, burgeri și pizza. Aceste alimente sunt încărcate cu grăsimi trans și grăsimi saturate, care determină creșterea în greutate, cresc nivelul de colesterol și tensiunea arterială, cresc riscul de diabet de tip 2 și boli de inimă. Prin urmare, este important să nu vă delectați excesiv cu junk sau alimente prăjite. Cu toate acestea, în cazul în care ați consumat o mulțime de alimente grase, există anumite linii directoare pe care le puteți urma pentru a minimiza efectele nocive într-o anumită măsură.
1. Bea apă caldă
Consumul de apă călduță după o masă bogată în alimente grase ajută la calmarea și activarea sistemului digestiv. Apa acționează ca purtător de substanțe nutritive și deșeuri. Consumul de apă caldă ajută la descompunerea substanțelor nutritive în forma lor digerabilă. Dacă nu beți suficientă apă, intestinul subțire va absorbi apa din alimente pentru digestie, ducând la deshidratare și constipație.
2. Bea un suc de detoxifiere
Băuturile detoxifiante ajută la eliminarea toxinelor care se acumulează în sistemul dumneavoastră după consumul de alimente grase. Unii cercetători sugerează că programele de detoxifiere sau băuturile de detoxifiere ajută la eliberarea toxinelor și ajută la scăderea în greutate.
📌 Detoxifica-ti usor organismul cu aceste 4 sucuri naturale
3. Faceți o plimbare
Mersul timp de 30 de minute după o masă grea ajută la îmbunătățirea digestiei. Promovează o motilitate mai bună a stomacului, ajutând digestia și, de asemenea, vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Prin urmare, mergeți la o plimbare lentă timp de 30 de minute după ce ați mâncat alimente grase pentru a vă relaxa corpul.
4. Planificați următoarea masă
Planificarea meselor din timp vă ajută să evitați consumul de junk Food și alimente grase din impuls. Nu sări peste micul dejun. Bucurați-vă de un mic dejun sănătos pentru a avea energie ziua. Includeți legume și cereale integrale în dieta dvs., mențineți-vă hidratat consumând apă și sucuri adecvate și luați o cină ușoară.
5. Luați probiotice

Aportul regulat de probiotice ajută la echilibrarea sănătății digestive și îmbunătățește flora intestinală și imunitatea. Puteți bea o ceașcă de iaurt sau mânca lactate. Adăugați tempeh sau nato în planul de dietă pentru a vă întări intestinul după ce ați consumat alimente grase.
6. Consumați mai multe fructe și legume
Consumul de fructe și legume vă ajută să furnizați suficiente vitamine, minerale și fibre corpului dvs. pentru a efectua diferite procese. Consumul de alimente grase lipsite de fibre și micronutrienți esențiali și cu conținut ridicat de grăsimi saturate și trans poate duce la constipație și alte probleme grave.
7. Dormi bine
Somnul vă ajută să vă sporiți starea de spirit, să scăpați de mahmureală și să vă relaxați mintea, corpul și sufletul. Prin urmare, relaxați-vă, dormiți bine și evitați alimentația emoțională.
👉 Ce nu trebuie să faceți după ce ați mâncat alimente grase
1. Evitați să mâncați alimente reci
Consumul de alimente reci, cum ar fi înghețata, după consumul de alimente grase are efecte adverse asupra ficatului, stomacului și intestinelor. Alimentele grase sunt greu de digerat. Adăugarea alimentelor reci face digestia dificilă și este posibil să apară balonarea și indigestia. Prin urmare, evitați consumul de alimente reci după mesele grele.
2. Nu te culca imediat după ce ai mâncat
Nu vă duceți niciodată direct la culcare după o masă grea. Acordați întotdeauna un decalaj de 2-3 ore între cină și ora de culcare. Dormitul imediat după masă face ca alimentele să fie greu digerate, provocând balonări și sporind depunerea grăsimilor.
Articole recomandate:
📌 Top 10 alimente care ajuta la arderea grasimii
📌 Grasimi nesaturate si grasimi saturate – rolul acestora in organism si efectele asupra sanatatii
📌 10 aditivi alimentari folosiți în multe produse – de unii trebuie sa ne ferim
📌 10 sfaturi eficiente, bazate pe știință, pentru a da burta jos
Surse:
https://www.nature.com
Klein, A. V., and H. Kiat. “Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence.” Journal of human nutrition and dietetics6 (2015): 675-686.
https://onlinelibrary.wiley.com

Niciun comentariu

Nu ratați!