Top 10 alimente care ajuta la arderea grasimii

0

Chiar poti arde grasimea mancand daca mananci alimentele potrivite. Sunt mai multe alimente ce pot induce termogeneza si cresc rata metabolica asa incat rezervele de energie stocate in grasime sa fie consumate mai repede. Și există și alte alimente care pot să crească indirect rata metabolică prin suprimarea tuturor simptomelor asociate cu metabolismul lent. Pentru un rezultat cat mai bun este important in ce parte a zilei sunt consumate aceste alimente, fiecare aliment avand recomandari diferite, unele sunt recomandate a fi consumate dimineata, altele la masa de pranz.
Ceai verde
Ceaiul verde este extrem de termogen din cauza interacțiunii dintre cofeină și polifenoli catechină cu noradrenalin. La rândul său, aceasta stimulează termogeneza țesutului adipos maro. Actioneaza, de asemenea, ce o bautura pentru detoxifiere, fiind incarcat de antioxidanti. Pentru un efect cat mai bun se recomanda consumul dimineata la micul dejun.
Oua
Sunt foarte gustoase si pot fi preparate in multe feluri si combinate cu multe alte alimente pentru un mic dejun foarte reusit care iti va face face inceputul de zi minunat.
Ouăle întregi sunt bogate în vitamine solubile în grăsimi, proteine, acizi grași esențiali și minerale. Oamenii de știință au descoperit că ouăle la micul dejun au indus și au accelerat pierderea în greutate a participanților.
Nuci
Nucile au efect termogen indirect. Sunt bogate în vitamine, minerale, fibre alimentare și grăsimi sănătoase. Acești nutrienți cresc satietatea, reduc inflamația și ajută la detoxifiere. Ne referim aici la toata categoria de nuci, toate avand efecte fosrte similare: migdale, nuci, nuci de macadamia, fistic, etc. Cel mai bine este sa fie consumate la micul dejun sau cel putin in prima parte a zilei.
Seminte de chia
Semințele de chia sunt extrem de eficiente în scăderea nivelului de glucoză din sânge și a nivelului lipidic seric. Sunt bogate în fibre alimentare și ajută la creșterea senzatiei de satietate, prevenind in acelasi timp absorbția de grăsimi. Semințele de Chia cresc ritmul metabolic prin reducerea inflamației și creșterea sensibilității la insulină. La micul dejun este recomandat sa consumi micile seminte de chia, dar efectul este aproximativ la fel de mare si daca sunt mancate in jurul pranzului.

Varza kale
Consumul de kale poate ajuta la prevenirea creșterii nivelului de zahăr din sânge după masă. Nivelurile necontrolate de zahăr din sânge pot duce la rezistență la insulină, creștere în greutate și chiar la diabet zaharat de tip 2. Cel mai bine este sa consumi Kale dimineata , poate intr-un sandwich sau alaturi de niste oua.
Cafea
Ca și ceaiul verde, cafeaua crește eficient efectul termic. Studiile au aratat o creștere a ratei metabolice și a oxidării grăsimilor în rândul participanților care au consumat cafea. Cafeaua trebuie consumata de preferat dimineata, cu cei mai multi dintre noi deja o fac.
Broccoli
Broccoli este bogat în fibre alimentare, vitaminele A, C, K și folat, minerale precum calciu, magneziu, fosfor și acizi grași omega-3. Broccoli ajută la reducerea nivelului colesterolului rău (colesterol LDL) din sânge, iar antioxidanții ajută la eliminarea toxinelor. Expertii nutritionisti recomanda consumul de broccoli la masa de pranz.
Grepfrut
Grepfrutul contine o cantitate substanțială de acid hidroxitric care împiedică transformarea zaharurilor în grăsimi. Este bogat in fibre alimentare, care ajută la creșterea satietatii. Se poate consuma atat dimineata cat si inainte de masa de pranz cu aproximativ 30 de minute.
Sparanghel
Sparanghelul conține un flavonoid numit quercetină, care protejează împotriva creșterii în greutate. Sparanghelul îmbunătățește, de asemenea, reglarea genelor metabolice și, prin urmare, ajută la reglarea nivelului trigliceridelor și al colesterolului. Pentru maximizarea efectului este recomandat sa fie consumat la masa de pranz.
Peste
Printre speciile de peste cu continut bogat de acizi grasi sunt somonul, tonul si codul. Acizii grasi omega 3 ajuta la reducerea inflamatiei, crește colesterolul bun și scade nivelul trigliceridelor. Aceste modificări fiziologice ajută la reglarea adecvată a genelor și a funcțiilor celulare crescând astfel rata metabolică. Pestele poate fi consumat pentru masa de pranz si chiar pentru cina.

Niciun comentariu

Nu ratați!