Sare de Himalaya – de ce este mai sănătoasă decât alte tipuri de sare?

0
sare roz de Himalaya beneficii

👉 Ce este sarea din Himalaya?
Sarea Himalaya este un tip de sare extrasă din minele de sare Khewra situate în apropierea regiunilor din Pakistan.
Formarea acestei sări este fascinantă deoarece se crede că se formează prin evaporările celor mai vechi corpuri de apă care se odihnesc acolo de milioane de ani. Este pură, naturală și fără adaos de componente chimice.
Astfel, este considerată mult mai bună decât sarea de masă sau sarea albă pe care o consumăm zilnic și care are cantități foarte mari de clorură de sodiu. Consumul excesiv de sare poate provoca multe probleme grave de sănătate, cum ar fi pierderea densității osoase.
Cu toate acestea, există câteva urme de clorură de sodiu care se găsesc și în sarea roz, desigur. Însă aceasta este bogată în multe minerale esențiale care nu se găsesc în sarea albă. Se estimează că ar putea exista 84 de soiuri de minerale care formează întreaga compoziție chimică a acestei sări.
👉 Elemente diferite, proprietăți diferite!
Fier
Fierul capătă culoarea roz în această sare. Se numără printre mineralele esențiale pentru sănătatea noastră. Acest mineral este responsabil în primul rând de consolidarea sistemului imunitar și vă poate ajuta să reduceți riscul de a suferi de boli precum anemia.

Magneziu
Această sare este foarte bogată în magneziu, un element vital pentru a vă menține în formă și flexibil, deoarece reglează nervii și mușchii. De asemenea, îți poate detoxifica corpul pe tot parcursul zilei și, prin urmare, vei fi energizat tot timpul. De asemenea, ajută la menținerea tensiunii arteriale stabile.
Calciul
Calciul este cheia pentru a vă susține oasele puternice. Mai mult, poate ajuta și la coagularea sângelui și la oprirea sângerării. Calciul ajută la regenerarea pielii noi atunci când v-ați rănit.
Potasiul
Un alt mineral vital este potasiul. Ajută la menținerea semnalului nervos și a mușchilor.
Sodiu
Prezența sodiului în sarea roz este semnificativ mai mare decât orice alte minerale. Și, fără îndoială, sodiul este foarte vital pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi, deoarece reglează contracțiile musculare și trimite impulsuri nervoase. Are calități antimicrobiene excelente care previn orice bacterie care vă afectează corpul. Păstrează pielea curată.
În plus, există și alte elemente vitale, cum ar fi zincul, pentru a proteja împotriva problemelor acneei și a sulfului pentru calități de vindecare rapidă. Așadar, indiferent dacă o consumați sau o utilizați pentru orice terapie, cum ar fi apa diluată cu sare roz sau purificarea aerului, ghivece, lămpi etc., s-a dovedit a fi eficientă din toate punctele de vedere.
👉 Cum se utilizează sarea Himalaya?
Există multe avantaje ale consumului de sare roz de Himalaya, dar este esențial să știți cum o puteți folosi în mod corespunzător.
O puteți găti și consuma la fel ca sarea obișnuită. Puteți să o presărați peste sosuri, suc de lămâie și, de asemenea, să o folosiți în mâncare în locul sării obișnuite.
Motivul pentru care sarea roz are cantități relativ mai mici de clorură de sodiu o face cea mai bună opțiune pentru gătitul zilnic.
Conform recomandărilor, un adult nu ar trebui să consume mai mult de 2.300 mg de sodiu într-o zi. În general, este egal cu o linguriță de sare din Himalaya, adică 6 grame. Mai mult, vă sfătuim să verificați tabelul cu nutrienți de pe cutia de sare pentru detaliile conținutului de sodiu. Acest lucru vă va ajuta să utilizați mai bine cantitatea adecvată de sare din alimentele dvs.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.