Tratament chiropractic – soluția neinvazivă și fără efecte secundare pentru multe tipuri de dureri

0
Chiropractica beneficii

Dacă nu ați vizitat niciodată un chiropractician, este posibil să nu fiți familiarizați cu beneficiile primirii acestui tip de îngrijire specializată. Majoritatea dintre noi suntem familiarizați cu modul în care chiropracticienii vă pot ajusta coloana vertebrală și ameliora durerile de spate, dar acesta este doar vârful aisbergului când vine vorba de acest tip de îngrijire.
Un chiropractician este un medic specializat instruit pentru a trata problemele care afectează sistemul musculo-scheletic și sistemul nervos. Ca atare, îngrijirea chiropractică poate fi de fapt benefică pentru o gamă largă de leziuni și afecțiuni. În plus față de a ajuta pacienții să se recupereze după leziuni sau pentru a găsi ameliorarea durerii, există și alte câteva beneficii uimitoare pentru îngrijirea chiropractică. Aici, analizăm mai atent 6 dintre cele mai importante beneficii ale îngrijirii chiropractice bazate pe dovezi.
👉 CINE POATE BENEFICIA DE ÎNGRIJIREA CHIROPRACTICĂ?
Dacă suferiți de dureri cronice de spate, ar trebui să vizitați cabinetul unui chiropractician din apropiere. Acești medici, desigur, sunt instruiți să trateze acest tip de durere și leziunile care pot fi sursa problemelor de spate. Cu toate acestea, acesta este doar începutul când vine vorba de cine ar putea beneficia de îngrijire chiropractică regulată. Chiropracticienii primesc instruire specializată pentru a trata o varietate de probleme neuro-musculo-scheletice. Dacă întâmpinați o problemă de sănătate a mușchilor, articulațiilor, scheletului sau sistemului nervos, ar trebui să explorați opțiunea de a primi îngrijire chiropractică.
Pe lângă durerile de spate, iată câteva alte afecțiuni care pot fi tratate de un chiropractician:
– Dureri de gât
– Dureri de cap și migrene
– Dureri de umăr
– Rigiditatea articulațiilor
– Reducerea mobilității articulațiilor
– Durerea sciatică
– Scolioza
– Whiplash
– Cot de tenis
– Probleme ale articulației temporomandibulare (ATM)
– Discuri herniate
– Durere miofascială
Ca abordare holistică, neinvazivă, îngrijirea chiropractică este ideală pentru o varietate de pacienți. De asemenea, vă poate ajuta să evitați potențialele efecte secundare legate de intervenții chirurgicale sau medicamente.
Care sunt principalele beneficii pentru a primi îngrijire chiropractică bazate pe dovezi?

1. Tratarea durerii cronice
Indiferent ce parte a corpului vă doare, durerea cronică vă poate scădea dramatic calitatea vieții și poate face chiar și sarcinile simple aproape imposibile. Îngrijirea chiropractică este ideală pentru tratarea durerilor de spate, a gâtului și a durerilor asociate cu probleme articulare, deoarece tratează sursa durerii. Ajustările chiropractice vă pot alinia sistemul musculo-scheletic pentru a ameliora durerea, tensiunea și disconfortul. Îngrijirea chiropractică este, de asemenea, ideală, deoarece vă permite să evitați efectele secundare potențiale legate de medicamentele pentru ameliorarea durerii.
2. Scăderea tensiunii arteriale
Unele studii arată dovezi că îngrijirea chiropractică poate fi benefică pentru scăderea tensiunii arteriale la aceeași eficacitate cu administrarea medicamentelor pentru tensiunea arterială. Evitând riscurile medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, cine nu și-ar dori un mod natural de scădere a tensiunii arteriale?
3. Reducerea inflamației
Inflamația este răspunsul natural al organismului la infecții și virusuri. Cu toate acestea, unele afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, cancerul sau bolile de inimă, pot provoca inflamații cronice care duc la durere, probleme articulare și tensiune. Alte tipuri de probleme medicale sau leziuni pot duce la inflamații acute care provoacă durere și disconfort. S-a demonstrat că îngrijirea chiropractică reduce inflamația în tot corpul. Drept urmare, mulți pacienți beneficiază de ameliorarea durerii și de reducerea tensiunii musculare.
4. Tratarea durerilor de cap și migrenelor
Am fost cu toții acolo. O durere de cap bruscă vă poate ruina instantaneu ziua și poate face aproape imposibilă concentrarea. Și mai rău, mulți oameni suferă de migrene cronice care vă pot scoate din funcție o zi întreagă sau chiar mai multe. Este posibil ca mulți oameni să nu știe acest lucru, dar durerile de cap tensionale și migrenele pot fi cauzate de dureri de spate sau de nealinierea coloanei vertebrale. Primind ajustări chiropractice regulate, pacienții pot experimenta o ușurare rapidă a durerilor de cap și migrenelor.
5. Performanță atletică mai bună
Un chiropractician nu numai că poate trata o gamă largă de leziuni legate de sport, dar vă poate îmbunătăți chiar și performanța generală și starea de bine. Mulți sportivi, chiar și profesioniștii, fac din îngrijirea chiropractică o parte regulată a antrenamentului lor.
6. Vertij și amețeli
Dacă aveți vertij sau amețeli regulate, îngrijirea chiropractică vă poate oferi ușurare. Amețeala sau greața este o problemă obișnuită în urma leziunilor capului sau gâtului. Atunci când un chiropractician ajustează articulațiile și vertebrele, această realiniere poate fixa simțul natural al echilibrului corpului.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.