Aromaterapia ne provoca bunastarea personala

0

Beneficiile de sanatate ale aromaterapiei includ capacitatea de a reduce anxietatea, de a usura depresia, de a creste nivelul de energie, de a accelera procesul de vindecare, de a vindeca durerile de cap, de a stimula performanta cognitiva, de a induce somnul, de a intari sistemul imunitar, de a reduce durerea, de a imbunatati digestia si de a creste circulatia.
Aromaterapia este un medicament alternativ fascinant care implica utilizarea de substante vegetale volatile, cunoscute si sub numele de uleiuri esentiale, care pot fi inhalate aromatic pentru o larga varietate de conditii de sanatate. Acesta este folosit pentru a imbunatati starea de spirit, de a schimba starile cognitive si poate fi, de asemenea, utilizat ca un medicament suplimentar.
Aromaterapia a existat de mii de ani. Culturile din intreaga lume au folosit aceasta modalitate pentru o larga gama de afectiuni. Aceasta era cel mai des practicata in India, Franta si Anglia.
Amestecarea uleiurilor esentiale este un domeniu important de studiu pentru vindecatorii alternativi, deoarece gama de posibilitati este aproape fara sfarsit. Cu toate acestea, este important sa cereti parerea unor aromoterapeuti instruiti, deoarece unele uleiuri esentiale pot declansa alergii si pot fi toxice daca sunt amestecate necorespunzator. Majoritatea tratamentelor cu aromaterapie cu uleiuri esentiale sunt diluate intr-un ulei purtator, pentru a face efectele mai putin puternice. Daca utilizati o concentratie  prea puternica de ulei esential, poate duce la o gama larga de efecte secundare negative.

Poate ca utilizarea cea mai raspandita a aromaterapiei este pentru a ameliora stresul. Compusii aromatici din multe uleiuri esentiale sunt cunoscuti ca relaxanti si pot linisti mintea si elimina anxietatea. Unele dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru ameliorarea stresului sunt de lamaie, levantica, menta si ylang-ylang. Studiile au aratat ca uleiul esential de lamaie poate imbunatati starea de spirit si poate reduce izbucnirile de furie.
Aromaterapia este foarte frecvent utilizata pentru a elimina sentimentele de depresie datorita efectelor secundare foarte complicate ale antidepresivelor farmaceutice. Desi acest lucru este util ca tratament complementar, ar trebui sa se caute ajutor psihologic sau consiliere daca depresia continua sau se inrautateste. In ceea ce priveste depresia, cele mai bune uleiuri esentiale pentru reducerea acesteia sunt menta, musetel, lavanda si iasomnie.
Una dintre cele mai infricosatoare si raspandite afectiuni care afecteaza persoanele in varsta este pierderea memoriei si incapacitatea de a forma amintiri pe termen scurt. In timp ce boala Alzheimer este considerata incurabila, exista anumite modalitati de a reduce sau incetini progresia afectinuii. Aromaterapia a fost adesea transformata in tratament alternativ sau suplimentar pentru dementa si boala Alzheimer.
Studiile au aratat eficacitatea aromaterapiei la pacientii mai tineri, in ceea ce priveste capacitatea de memorare pentru o anumita perioada de timp dupa tratament.
Cu totii consumam multa energie pentru a face fata sarcinilor zilnice. Cu toate acestea, stimulanti cum ar fi cafeaua, tigarile, pastilele sau alte substante pot avea efecte daunatoare asupra organsmului. In timp ce dieta si exercitiile fizice pot ajuta, multi oameni folosesc aromaterapia pentru a da un surplus energiei. Cele mai bune uleiuri esentiale pentru a oferi un impuls energetic includ piperul negru, scortisoara, cuisoare, angelica, iasomnie, rozmarin, arbore de ceai, rozmarin si salvie.
Faptul ca nu dormim suficient poate exacerba sau provoca o gama imensa de afectiuni medicale si ne poate face sa ne simtim neproductivi si lipsiti de energie. Din fericire, aromaterapia vine din nou si ne ofera un program de somn mai echilibrat si poate chiar sa ne realiniem ritmurile circadiene, astfel incat corpul nostru sa se oboseasca natural la un moment potrivit, sa se odihneasca bine noaptea si sa fie energizat dimineata pentru a face fata zilei. Unele dintre cele  mai bune uleiuri esentiale pentru stimularea unui somn odihnitor sunt lavanda, musetelul, iasomnia, trandafir, lemn de santal si ylang-ylang.
Informatii si uleiuri esentiale 100% naturale romanesti puteti gasi aici.

Niciun comentariu

Nu ratați!