Cum poți folosi uleiurile esențiale pentru eliminarea sforăitului și care sunt cele mai eficiente

0

Multi oameni se bazeaza pe utilizarea uleiurilor esentiale pentru sforait, deoarece sunt relativ inofensive, usor de gasit si de utilizat, fiind foarte eficiente atunci cand sunt aplicate corect.
Sforaitul poate fi extrem de perturbator pentru somn precum si pentru partenerul dumneavoastra si poate provoca probleme de sanatate in viitor. Este important ca atunci cand sforaitul devine o rutina sa fie consultat un medic. Sforaitul este o afectiune comuna, aproximativ 25-50% dintre barbati si 25-30% dintre femei sforaie frecvent.
Sforaitul apare atunci cand fluxul de aer inspirat prin gura sau nas in plamani este perturbat in timpul somnului. De obicei cauza este ingustarea sau blocarea cailor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gatului. Ca urmare, tesuturile cailor aeriene vibreaza si se lovesc de partea posterioara a gatului, determinand aparitia unui sunet care poate fi moale, catifelat, inalt, aspru sau ragusit.
Cauzele posibile ale sforaitului:
– hipertrofia tesuturilor (cresterea in volum a tesuturilor) la nivelul nasului, gurii sau gatului; amigdalele crescute in volum sunt o cauza frecventa de sforait la copil;
– blocarea cailor aeriene nazale produce o respiratie dificila; in acest fel sunt afectate tesuturile de la nivelul gatului, care se pot contracta in timpul efortului suplimentar depus in incercarea de a respira si care are ca urmare, ingustarea cailor respiratorii; blocarea cailor aeriene nazale poate fi cauzata de infectiile cailor respiratorii superioare (ca de exemplu raceala), alergii sau polipi nazali;
– septul nazal deviat care perturba fluxul de aer la nivelul nasului;
– pierderea tonusului muscular la nivelul gatului, care permite colabarea tesuturilor; aceasta se poate intampla in cazul lipsei de miscare sau odata cu inaintarea in varsta.
Unele dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale pentru sforait sunt de menta, salvie, eucalipt, cimbru, maghiran, arbore de ceai, lavandam lamaie si cedru.
Ulei de salvie
Acest ulei poate usura inflamatia, ajutand la calmarea rapida a infectiilor sinusale, facandu-l eficient pentru sforaitul acut cauzat de o boala temporara.
Puteti amesteca 5 picaturi de ulei de salvie intr-o lingurita de ulei de nuca de cocos si aplicati pe piept sau pe gat inainte de a merge la culcare.

Ulei de eucalipt
Avand proprietati decongestionante si expectorante, uleiul esential de eucalipt poate usura congestia mucusului si a sinusurilor, permitand respiratia usoara si prevenind sforaitul.
Aplicati cateva picaturi de ulei direct pe marginea nasului sau deasupra buzei superioare, pentru obtinerea celor mai bune rezultate.
Ulei de arbore de ceai
Avand in vedere natura antiinflamatoare si antiseptica a acestui ulei, printre multe alte proprietati, uleiul de arbore de ceai poate calma rapid caile respiratorii si poate induce respiratia normala, eliminand in acelasi timp infectiile care pot provoca productia de mucus in exces.
Acest ulei poate fi difuzat in intreaga camera sau il puteti dilua cu un alt ulei (de nuca de cocos) si aplicati-l deasupra buzei superioare pe timp de noapte pentru efecte rapide si de lunga durata.
Ulei de lamaie
Daca suferiti de probleme respiratorii cronice, cum ar fi astmul, uleiul esential de lamaie poate fi un impuls revigorant pentru sistemul dumneavoastra respirator, ajutand la cresterea nivelului de energie si promoveaza activitatea sanatoasa a sistemului respirator.
Adaugati 2 – 3 picaturi intr-o ceasca de ceai cald sau aplicati topic, pe ambele parti ale nasului.
Ulei de lavanda
Acest ulei esential legendar poate fi folosit pentru o larga gama de afectiuni, de la insomnie la probleme cardiovasculare si in mod specific se adreseaza multor cauze ale sforaitului. Acest ulei este printre cele mai populare remedii naturale pentru sforait.
Puteti pune cateva picaturi de ulei esential pe perna pe timp de noapte pentru a promova respiratia usoara si pentru a elimina sforaitul. Mai puteti difuza cateva picaturi inainte de somn.

Niciun comentariu

Nu ratați!