Ce este arginina si ce rol joaca in mentinerea sanatatii noastre – surse alimentare

0

Arginina are o importanta deosebita in mentinerea sanatatii ficatului si in stimularea sistemului imunitar. De asemenea, sporeste productia de colagen in organism, care accelereaza procesul de vindecare a ranilor. Arginina este, de asemenea, esentiala pentru metabolismul muscular si stimuleaza scaderea in greutate prin reducerea grasimii corporale.
Lipsa argininei din organism determina o serie de tulburari precum eruptiile cutanate, constipatia, lipsa libidoului si, in timp, caderea intregului sistem imunitar. Acest lucru se intampla fiindca arginina este un aminoacid folosit de organism pentru formarea proteinelor si consolidarea apararii impotriva infectiilor.
Proprietati anti-imbatranire
Pielea tinde sa-si piarda din elasticitate si suplete odata cu varsta. Aportul acestui aminoacid este cunoscut pentru a sustine frumusetea si vitalitatea pielii.
Grabeste procesul de vindecare a ranilor
Arginina ajuta la formarea L-prolinei, un compus esential pentru formarea colagenului, ajutand astfel la tratarea mai rapida a ranilor.
Inima sanatoasa
Arginina se transforma in oxid nitric in corp. Aceasta actioneaza ca un neurotransmitator, care ajuta la relaxarea vaselor de sange, imbunatatind astfel circulatia sangelui. Acest aminoacid imbunatateste astfel fluxul de sange catre inima, ceea ce, la randul sau, ajuta la atenuarea durerii toracice, a arterelor infundate si a altor afectiuni cardiovasculare.
Ajuta la mentinerea tensiunii arteriale
Arginina joaca un rol semnificativ in reglarea tensiunii arteriale, usurand astfel efectele negative ale tensiunii arteriale crescute.
Imbunatateste libidoul
Una dintre cele mai evidente beneficii ale argininei este cresterea libidoului la barbati si femei. Acest aminoacid este vital pentru sanatatea sexuala optima a barbatilor.

Diabet
Diabeticii sufera de obicei de sindorm metabolic, afectiune ce consta in colesterol marit, obezitate abdominala si hipertensiune. Arginina actioneaza asupra tutror acestor trei parametri, cu efect pozitiv. Mai exact, are efect lipotropic, adica ajuta la reducerea tesuturilor grase, in schimb mentine masa musculara, normalizeaza tensiunea si scade riscul de depunere a coloseterolului pe vasele de sange. In plus, arginina simuleaza pancreasul sa produca insulina in cazul persoanelor care sufera de diabet insulino-dependent, ajutand la controlul eficient al diabetului.
Alimente bogate in arginina:
· Oua
· Produse lactate – iaurt, branza, kefir etc.
· Pesti de captura – contin si acizi grasi omega-3 esentiali pentru sanatatea inimii
· Nuca de cocos
· Seminte de dovleac
· Seminte de susan
· Seminte de floarea soarelui
· Alge
· Fructe de mare
· Nuci
· Migdale
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com/

Niciun comentariu

Nu ratați!