Caise uscate – bogate in nutrienti valorosi, ofera beneficii importante pentru sanatate

0

Caisele uscate nu-si pierd valoarea nutritiva. Conținutul lor de fibre ar putea juca un rol în tratarea constipației. Fructele sunt, de asemenea, surse bune de luteină și zeaxantină, doi antioxidanți despre care se știe că stimulează sănătatea ochilor. De asemenea, pot avea efecte benefice asupra diabetului și inflamației. În acest articol vom analiza beneficiile pentru sănătate ale caiselor uscate.
Caisele uscate sunt bogate în nutrienți importanți, inclusiv fibre, potasiu, fier și vitamina C. Unele cercetări arată că pot fi de ajutor în timpul sarcinii. Dacă sunt consumate cu moderație, caisele uscate, precum majoritatea fructelor uscate, pot ajuta, de asemenea, in lupta cu kilogramele.
Sunt bogate în nutrienți
100 de grame de caise uscate contin:
· 241 calorii
· 4 g de proteine
· 5 g grăsime
· 63 g de carbohidrați
· 3 g de fibre
· 1160 mg de potasiu
· 55 mg de calciu
· 3 mg de fier
· 32 mg de magneziu
· 71 mg fosfor
· 2 mcg de seleniu
· 180 mcg de vitamina A
· 1 mg de vitamina C
· 10 mcg de folat
Caisele conțin cantități diferite de compuși polifenolici (acid galic, rutină, epicatechină, acid ferulic, acid p-coumaric, catechină, procianidine, acid cafeic, epigalocatechin și acid clorogenic).

Benefice in sarcina
Caisele conțin fier care poate ajuta la îmbunătățirea calitatii sângelui. Femeile insarcinate au nevoie mai mare de fier în dieta lor. Caisele uscate sunt o bună sursă de fier și pot ajuta în acest sens.
Sarcina și alăptarea pot provoca modificări metabolice în corpul tău. Prea puține exerciții fizice sau o dietă dezechilibrată poate duce adesea la constipație. Consumul de apă suficientă și de alimente bogate în fibre, precum caisele uscate, pot ameliora problemele digestive.
Pot ajuta la tratarea anemiei
Fierul din caise ar putea ajuta în tratamentul anemiei.
În anemie, sângele dumneavoastră nu are un aport adecvat de globule roșii sănătoase (RBC). Aceasta apare din cauza unei deficiențe de hemoglobină (molecula purtătoare de oxigen în sânge). Lipsa de hemoglobină apare din cauza deficitului de fier.
Pierderea de sânge severă, sângerarea și inflamațiile cronice pot provoca, de asemenea, anemie. Femeile însărcinate și cele cu o menstruatie abundenta prezintă un risc mai mare de anemie.
Consumul de alimente bogate în fier este cel mai bun mod de a trata anemia. Caisele uscate sunt surse foarte bune de fier. De asemenea, vitamina C pe care o conțin îmbunătățește în continuare absorbția fierului.
Cu toate acestea, este posibil să nu puteți satisface aportul zilnic de fier doar din caise uscate. O jumatate de cană de caise uscate conține aproximativ 3,5 miligrame de fier. Este posibil să fie necesar să consumi 10 astfel de căni pentru a-ți satisface aportul zilnic de fier. Prin urmare, vă sugerăm să includeți și alte surse de fier în dieta dvs., cum ar fi spanacul, lintea și fasolea.
Diabet
Fructele uscate, ca și caisele, au un indice glicemic scăzut. Conform studiilor, acestea nu ar crește excesiv nivelul glicemiei.
Cantitățile moderate de fructoză din fructe uscate (inclusiv caisele uscate) pot ajuta, de asemenea, la controlul nivelului de glucoză.
Poate promova sănătatea ochilor
Luteina și zeaxantina din caisele uscate pot contribui la sănătatea ochilor. Acești nutrienți funcționează ca filtre de lumină și protejează țesuturile oftalmice de deteriorarea fototoxică. De asemenea, pot scădea riscul de cataractă.
Imbunatateste densitatea osoasa
Densitatea minerală osoasă scăzută este frecventă la femeile aflate la menopauza. Este cauza principală a osteoporozei , osteoartritei și a altor afecțiuni osoase similare. Borul din caisele uscate poate ajuta la îmbunătățirea densității minerale osoase.
Pierdere in greutate
Stimuleaza pierderea in greutate, atunci cand sunt consumate moderat.
Caisele uscate sunt bogate în calorii. Dar, de asemenea, conțin fibre, iar consumul acestora cu moderație te poate ajuta sa slabesti.
Articole recomandate:
Caisele – belsug de vitamine si minerale
Caisele se numara printre fructele cu numeroase beneficii pentru sanatate

Niciun comentariu

Nu ratați!