Gutuile au beneficii uimitoare pentru sanatate si ne intaresc sistemul imunitar, pregatindu-ne pentru sezonul rece

1

Fructele sunt o parte importanta a unei alimentatii sanatoase. Ele sunt bogate in substante nutritive vitale, care sunt necesare organismului nostru pentru a ramane sanatosi.
Gutuia este un fruct parfumat apartinand familiei Rosaceae, care include si merele si perele. Ca majoritatea fructelor, gutuile sunt bogate in nutrienti precum vitaminele A, B, C si fibre si minerale: potasiu, cupru, seleniu, zinc, fosfor, calciu, fier si magneziu. Au un continut scazut de grasimi.
Gutuile sunt o sursa bogata de vitamina C, contribuind cu aproape 25% din doza zilnica recomandata. Aceasta ajuta la stimularea imunitatii si ajuta la tratamentul afectiunilor inflamatorii. De asemenea are proprietati anti-alergice.
Aceste fructe contin foarte putine calorii, grasimi, sodiu si colesterol si sunt bogate in fibre dietetice. Toate acestea le fac o alegere uimitoare pentru pierderea in greutate si sanatatea generala.
Fenolii gasiti in acest fruct au fost gasiti a fi eficienti in ameliorarea ulcerului gastric, calmand tractul gastrointestinal.
Gutuia, amestecata cu miere, ajuta la tratarea colitei, diareei, constipatiei si infectiilor intestinale. Siropul de gutui este folosit pentru a trata hemoroizii, iar infuzia este benefica diareei.
Acest fruct se mandreste cu uimitoare proprietati antioxidante datorita prezentei compusilor polifenolici. Acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi prezenti in organism, incetinind procesul de imbatranire si previn bolile cardiovasculare si accidentele vascular cerebrale. Gutuia fiarta sau coapta amelioreaza greata si varsaturile. Acestea mai ajuta si la ameliorarea stresului si la mentinerea unei minti calme.

Cercetarile au aratat ca gutuile au proprietati antivirale puternice. Fenolicii gasiti in gutui au o activitate puternica antigripala, precum si proprietati antioxidante. Ajuta la protejarea impotriva racelii si a altor agenti patogeni virali.
Fiind bogate in potasiu, ajuta la mentinerea tensiunii arteriale.
Consumul regulat de gutui ajuta la scaderea colesterolului LDL din sange, mentinand inima sanatoasa. Acestea sunt benefice pentru cei care sufera de boli hepatice si oculare. In China, semintele de gutui sunt inmuiate si apoi fierte pentru a face un preparat pentru tratarea problemelor oculare, durerilor in gat sau inflamatiei membranelor mucoase.
Semintele gutuii sunt eficiente in tratarea raguselii si a traheei, precum si a altor afectiuni. Uleiul sau previne transpiratia, fortifica inima si intareste ficatul si stomacul.
Proprietatile antioxidante ale gutuii ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si sa distruga celulele canceroase maligne.
Sucul de gutui este util in tratamentul bolilor cardiovasculare, afectiunilor respiratorii, anemiei si astmului. Consumul regulat poate ajuta si in tratarea tuberculozei, dizenteriei si insuficientei hepatice.

 

 

Sursa: http://www.stylecraze.com/articles/amazing-health-benefits-of-quince-fruit

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!