Top 7 fructe uscate bogate in proteine si antioxidanti

0

Fructele pastreaza aproape intact continutul de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti dupa uscare.
Fructele uscate bogate in proteine contin, de asemenea, vitamine, minerale si alti nutrienti.
Mere uscate
· Nutritie – 1 ceasca de mere uscate contine aproximativ 2g de proteine, precum si 208 calorii si 7g de fibre. Este o sursa bogata de vitamina B5, B3, C, cupru, magneziu, seleniu, potasiu si fier.
· Beneficii pentru sanatate
Merele uscate sunt excelente pentru digestie si sunt recomandate persoanelor care incearca sa piarda in greutate. Acestea stimuleaza productia de neurotransmitatori si pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Continutul de acid ascorbic este bun pentru a sprijini sistemul imunitar.
Pere uscate
· Nutritie – 1 ceasca de pere uscate contin 2g de proteine, 470 de calorii si 14g de fibre. Veti obtine niveluri moderate de cupru, fier, vitamina K si C. Exista si o cantitate semnificativa de potasiu si un nivel scazut de sodiu.
· Beneficii pentru sanatate
Perele uscate sunt cunoscute pentru scaderea tensiunii arteriale, datorita proprietatilor vasodilatatoare ale potasiului, imbunatateste circulatia si intareste oasele. Vitamina C ajuta la imbunatatirea functiei imune, in timp ce vitamina K este un element important in coagularea sangelui si mentinerea densitatii minerale osoase.
Caise uscate
· Nutritie – 1 ceasca de caise uscate contin aproximativ 4,4g de proteine, 9g de fibre si putin peste 300de calorii, precum si mai mult de 40% din doza zilnica recomandata de potasiu si aproximativ 20% din necesarul de fier. Contin vitamina A si diferiti antioxidanti.
· Beneficii pentru sanatate
Caisele uscate sunt o alegere excelenta daca doriti sa stimulati cresterea si dezvoltarea, precum si sa optimizati digestia, datorita nivelului ridicat de fibre dietetice. Relativ scazute in calorii, aceste fructe sunt benefice daca incercati sa scadeti in greutate sau daca aveti probleme cu tensiunea arteriala crescuta. Vitamina A este excelenta pentru vedere si pentru reducerea stresului oxidativ, precum si pentru stimularea circulatiei in organism.
Piersici uscate
· Nutritie – in ciuda faptului ca are doar 1,5g de proteine, acestea raman extrem de sanatoase pentru sanatate. Contin 380 de calorii si 13g de fibre. Acestea mai contin vitamina A, C, fier, si calciu.
· Beneficii pentru sanatate
Consumate in mod regulat, piersicile uscate ofera un risc mai scazut de boli cronice datorita antioxidantilor si nivelurilor ridicate de vitamina A, optimizeaza digestia si scade colesterolul rau. Fierul este esential pentru o circulatie corecta a sangelui, in timp ce vitamina C poate ajuta sistemul imunitar si imbunatateste cresterea si repararea organismului.

Smochine uscate
· Nutritie – 1 ceasca de smochine contine 5g de proteine, 380 de calorii si asigura aproape 60% din necesarul de fibre pentru o zi intreaga. Acest tip de fructe uscate ofera mai mult de 10% din nevoile zilnice de potasiu, vitamina K, fier, magneziu si calciu.
· Beneficii pentru sanatate
Cu o gama variata de nutrienti, smochinele uscate pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol si pot regla zaharul din sange, in timp ce curata tractul gastrointestinal. Acestea sunt adesea utilizate pentru a promova un somn odihnitor, consolideaza oasele si imbunatateste coagularea sangelui.
Prune uscate
· Nutritie – 1 cana de prune uscate contine 5g de proteine. Acestea contin 12g de fibre solubile, vitamina C, K, potasiu si cupru.
· Beneficii pentru sanatate
Prunele uscate consumate regulat previne constipatia, deoarece au un efect laxativ bine cunoscut. Aceste fructe sunt cele mai renumite pentru imbunatatiorea musculaturii, functiei nervoase, stimularea sistemului imunitar si cresterea densitatii minerale osoase.
Stafide
· Nutritie – 1 ceasca de stafide contine 4g de proteine, 430 de calorii si 5g de fibre. De asemenea, va ofera cantitate sanatoasa de potasiu, mangan si fier.
· Beneficii pentru sanatate
Stafidele reprezinta o modalitate excelenta de stimulare a circulatiei, in timp ce optimizeaza digestia si elimina simptomele constipatiei. De asemenea, poate ajuta la intarirea oaselor, datorita manganului si fierului.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/protein-dried-fruits.html

Niciun comentariu

Nu ratați!