Porumbul contine o multime de nutrienti esentiali sanatatii

0

Beneficiile de sanatate ale porumbului includ gestionarea diabetului zaharat, prevenirea afectiunilor cardiace, scaderea tensiunii arteriale si prevenirea defectelor tubului neural la nastere. Porumbul este unul dintre cele mai populare cereale din lume.
Porumbul nu numai ca ofera caloriile necesare pentru un metabolism sanatos, dar este o bogata sursa de vitamine A, B, E si multe minerale. Contine fibre care joaca un rol important in prevenirea afectiunilor digestive, cum ar fi constipatia si hemoroizi precum si cancer colorectal. Antioxidantii prezenti actioneaza ca agenti anti-cancerigeni si previne boala Alzheimer.
Porumbul ofera multe beneficii pentru sanatate datorita prezentei nutrientilor. Pe langa faptul ca este delicios, ofera protectie impotriva unui numar de boli cronice.
Continutul de fibre dintr-o ceasca de porumb este de 18% din cantitatea recomandata zilnic. Fibrele ajuta miscarile intestinale si producerea sucului gastric si a bilei.
Este bogat in constituenti ai vitamineii B, in special tiamina si niacina. Acestea sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii nervoase si a functiei cognitive. Deficitul acestora poate duce la dementa. Porumbul este o sursa buna de acid pantotenic, care este o vitamina esentiala pentru carbohidrati, proteine si metabolismul lipidic in organism.
Deficienta acidului folic la femeile insarcinate poate duce la nasterea sugarilor subponderali si poate duce la defecte ale tubului neuronal la nou-nascuti. Acesta furnizeaza un procent mare din necesarul zilnic de folat. Este bogat in vitamina E, un antioxidant natural care este esential pentru cresterea si protectia organismului impotriva bolilor.
Porumbul este o sursa bogata de calorii. Acesta este motivul pentru care, de cele mai multe ori, este consumat atunci cand doriti sa castigati in greutate.

Porumbul contine minerale abundente de care beneficiaza in mod pozitiv  organismul. Fosforul, alaturi de magneziu, mangan, zinc, fier si cupru se gasesc in toate soiurile de porumb. De asemenea, contine minerale ca seleniu, care sunt greu de gasit in cele mai multe diete normale. Fosforul este esential pentru cresterea normala, sanatatea osoasa si functionarea renala. Magneziul este necesat pentru mentinerea unei frecvente cardiace normale si pentru cresterea densitatii minerale osoase.
Conform studiilor efectuate la Universitatea Cornell, porumbul este o sursa bogata de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza cancer. Spre deosebire de alte alimente, gatitul creste de fapt numarul de antioxidanti utilizabili in porumbul dulce. Este o sursa bogata de compus fenolic, numit acid ferulic, un agent anti-cancerigen care s-a dovedit eficient in combaterea tumorilor care duc la cancer de san si de ficat. Antocianinele gasite in porumb actioneaza ca agenti de curatare si eliminatori ai radicalilor liberi. Antioxidantii au demonstrat ca reduc multe forme periculoase de cancer din cauza capacitatii lor de a induce apoptoza in celulele canceroase, lasand celulele sanatoase neafectate. Acest lucru este deosebit de important atunci cand produsele fitochimice sunt sursa antioxidantilor, un alt tip de substanta gasita in cantitati mari in porumb.
Potrivit cercetatorilor, s-a aratat ca uleiul de porumb are un efect anti-aterogen asupra nivelului de colesterol, reducand riscul diferitelor boli cardiovasculare. Uleiul de porumb imbunatateste sanatatea inimii si acest lucru se datoreaza faptului ca porumbul este aproape de o combinatie optima de acid gras. Acest lucru permite acizilor grasi omega-3 sa elimine colesterolul rau.
Porumbul ajuta la prevenirea anemiei cauzata de o deficienta a acestor vitamine. De asemenea, are un nivel semnificativ de fier, care este unul dintre mineralele esentiale necesare pentru a forma noi celule rosii in sange; o deficienta de fier este una dintre principalele cauze ale anemiei.
Acesta este o sursa bogata de beta-caroten, care formeaza vitamina A in organism si este esentiala pentru mentinerea vederii si a pielii sanatoase. Beta-carotenul este o sursa excelenta de vitamina A deorece este transformata in organism in functie de cantitatea necesara organismului. Este benefic si membranelor mucoase, precum si de a stimula sistemul imunitar.
In ultimele decenii, lumea pare sa sufere de o epidemie de diabet. Desi mecanismul exact pentru acest lucru nu poate fi identificat, acesta este in general legat de nutritie. Studiile au aratat ca porumbul ajuta la gestionarea acestei boli si este eficient impotriva hipertensiunii datorate prezentei de fitochimice fenolice. Acesta poate regla absorbtia si eliberarea de insulina in organism.
Atentie! Porumbul contine cantitati mari de acid gras, astfel incat pentru persoanele care sunt deja expuse unui risc ridicat de boli de inima, excesul de porumb poate perturba aceasta conditie.

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/foods/corn

Niciun comentariu

Nu ratați!