Top 20 alimente amare – cât de sănătoase sunt și la ce ne ajută

0

Majoritatea oamenilor experimentează din când în când pofte de alimente dulci sau gustări sărate. Cu toate acestea, în mod obișnuit, foarte puțini oameni se trezesc căutând ceva amar. De fapt, în ciuda multitudinii de beneficii asociate cu alimentele amare, aroma lor este adesea trecută cu vederea și subestimată atât de bucătari, cât și de pasionații de sănătate.
Alimentele amare, cum ar fi anghinarea și rucola, nu numai că sunt pline de substanțe nutritive, dar sunt excelente și pentru sănătatea intestinului, pofta de mâncare și digestie. Utilizate de secole în medicina tradițională, noi cercetări emergente au început să confirme beneficiile care stimulează intestinele acestor superalimente puternice.
👉 Ce sunt alimentele amare?
Deși alimentele amare nu pot fi clasificate drept cele mai populare sau mai aromate ingrediente, ele sunt cu siguranță unele dintre cele mai hrănitoare.
În mod tradițional, alimentele amare, precum verdeața, rădăcinile și ierburile, erau preparate în tonice. Au fost servite după o masă bogată pentru a ajuta la stimularea digestiei și pentru a oferi confort și ușurare. În plus, în multe forme de medicină holistică, alimentele amare au fost mult timp apreciate pentru proprietățile lor medicinale puternice.
Acționează ca  diuretice naturale pentru a preveni balonarea, pentru a reduce retenția de apă și pentru a susține regularitatea.
Între timp, se crede că alimentele amare din medicina tradițională chineză contracarează febra și reduc acumularea de lichide corporale. De asemenea, sunt folosite pentru a promova sănătatea intestinului subțire și a inimii. Cu toate acestea, rețineți că acestea ar trebui utilizate în combinație cu toate cele cinci arome – inclusiv dulce, acru, sărat și picant – pentru a menține echilibrul în organism.
În ultimii ani, cercetările au dovedit o mulțime de noi dovezi pentru a susține includerea alimentelor amare în dietă. De fapt, studii recente confirmă acum că alimentele amare pot spori sănătatea digestivă, pot accentua pofta de mâncare, pot ajuta la prevenirea sindromului de intestin cu scurgeri, pot optimiza absorbția nutrienților, pot îmbunătăți microbiomul intestinal și multe altele.
👉 Beneficii pentru sănătate
1. Promovează digestia sănătoasă
De secole, oamenii au folosit alimente amare pentru digestie, servindu-le ca tonice digestive. Destul de interesant, cercetările sugerează că alimentele amare pot ajuta la stimularea secreției de salivă și acid stomacal pentru a ajuta la digestia sănătoasă. Unele persoane folosesc alimente amare pentru a stimula bila, un fluid produs de ficat care acționează pentru descompunerea și digerarea grăsimilor.
Creșterea aportului de alimente amare poate crește și producția de enzime digestive. Enzimele digestive sunt responsabile pentru digestia și absorbția multor substanțe nutritive cheie din organism.
2. Maximizați absorbția nutrienților
Prin stimularea sintezei enzimelor digestive din organism, adăugarea alimentelor amare în dieta dvs. poate ajuta la maximizarea absorbției mai multor vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi calciu.
De asemenea, poate ajuta la prevenirea malnutriției și poate proteja împotriva deficiențelor nutriționale comune în vitamine și minerale , cum ar fi fierul, vitamina B12, calciu, magneziu și iod. Acest lucru nu numai că poate avea efecte de anvergură asupra a aproape fiecărui aspect al sănătății, dar poate ajuta și la creșterea nivelului de energie pentru a vă face să vă simțiți cât mai bine toată ziua.
3. Poate ajuta la prevenirea scurgerilor intestinale
Sindromul intestinal cu scurgeri este o afecțiune caracterizată prin permeabilitate intestinală crescută. Acest lucru permite toxinelor, bacteriilor și particulelor alimentare să treacă de la tractul digestiv la fluxul sanguin. Poate duce la o serie de simptome diferite ale intestinului, de la inflamație cronică la oboseală, creștere în greutate, probleme cu pielea și probleme digestive.
Deși există multe cauze potențiale diferite ale intestinului cu scurgeri, deficiențele nutriționale sunt unul dintre cei mai frecvenți factori declanșatori, alături de alte probleme, cum ar fi afectarea sănătății intestinului. Adăugarea câtorva porții de fructe și legume amare care stimulează digestia în dieta zilnică poate ajuta la protejarea și conservarea permeabilității intestinale pentru a reduce riscul de scurgere a intestinului. De asemenea, fac completări minunate la un plan de tratament pentru dieta intestinului cu scurgeri.
4. Îmbunătățește apetitul
În plus față de îmbunătățirea digestiei, unele cercetări au descoperit că alimentele amare pot contribui la îmbunătățirea apetitului. De fapt, studiile arată că activarea receptorilor gustului amar poate stimula secreția de grelină, principalul hormon responsabil de producerea sentimentelor de foame.
Mai mult, o recenzie publicată în Medicina alternativă și complementară bazată pe dovezi a menționat că consumul de alimente amare ar putea contribui, de asemenea, la stimularea poftei de mâncare prin creșterea circulației sângelui în organele abdominale și îmbunătățirea activității nervilor specifici care controlează gustul.

5. Îmbunătățește microbiomul intestinal
Amplasat în interiorul tractului digestiv este o comunitate complexă compusă din trilioane de microorganisme care controlează aproape fiecare aspect al sănătății, de la funcția imună la prevenirea bolilor și nu numai.
Aproape toate alimentele care fac lista legumelor amare sunt bogate în prebiotice. Prebioticele sunt tipuri specifice de fibre care furnizează energie pentru bacteriile benefice din intestin. Atunci când sunt combinate cu o dietă hrănitoare și un stil de viață sănătos, obținerea unei doze zilnice de alimente amare poate aduce beneficii mari atunci când vine vorba de microbiomul dvs. și vă poate asigura că furnizați bacteriilor intestinale sănătoase combustibilul de care au nevoie pentru a prospera.
👉 Top 20 alimente amare
Alimentele amare sunt disponibile pe scară largă sub formă de capsulă concentrată, tonic și extract. Cu toate acestea, selectarea surselor alimentare întregi în locul suplimentelor poate fi deosebit de benefică și poate contribui la furnizarea unei game mai largi de vitamine, minerale și alți nutrienți cheie pentru a sprijini o sănătate mai bună. În plus, sunt și mai biodisponibile, ceea ce înseamnă că sunt mai ușor absorbite în corpul tău.
În general, legumele cu frunze, citricele și anumite ierburi, condimente și legume sunt considerate alimentele amare de top. Nu numai că vin cu beneficii de stimulare a digestiei, dar sunt, de asemenea, încărcate cu o listă lungă de substanțe nutritive esențiale. Iată câteva dintre cele mai bune alimente amare:
1.Oțet din cidru de mere
2.Anghinare
3.Rucola
4.Castravete amar
5.Broccoli rabe (rapini)
6.Varză de Bruxelles
7.Cicoare
8.Cafea
9.Merisoare
10. Frunze de păpădie
11. Ciocolata neagra
12. Mărar
13. Vânătă
14. Andive
15. Ghimbir
16. Grapefruit
17. Kale
18. Mentă
19. Şofran
20. Seminte de susan
👉 Riscuri și efecte secundare
În timp ce creșterea aportului de alimente amare poate fi cu siguranță benefică, adăugarea câtorva porții de varză sau rucola în dieta dvs. este puțin probabil să facă o mare diferență în sănătatea dvs. dacă nu este asociată cu o dietă echilibrată și un stil de viață activ. Pentru cele mai bune rezultate, savurați aceste alimente alături de o bună varietate de alte fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi nutritive pentru a maximiza impactul potențial asupra sănătății.
În plus, rețineți că majoritatea alimentelor amare sunt, de asemenea, bogate în fibre. În timp ce fibrele sunt absolut esențiale atunci când vine vorba de sănătatea digestivă, poate provoca și unele efecte secundare neplăcute dacă vă creșteți prea repede aportul. Începeți încet și adăugați treptat mai multe alimente bogate în fibre în dieta dvs. pentru a vă evalua toleranța. Asigurați-vă că vă creșteți și consumul de apă pentru a menține lucrurile în mișcare și pentru a promova regularitatea.

Niciun comentariu

Nu ratați!