Coacăze – fructe mici cu beneficii mari – află pentru ce sunt bune + rețetă inedită

0

Coacăzele au grijă de sistemul cardiovascular. Acestea sunt bogate în flavonoide, compuși polifenolici cu proprietăți antioxidante excelente, care împiedică formarea depozitelor pe pereții interiori ai vaselor de sânge. Au ca rezultat un flux mai lent prin sistemul circular.
Sunt bogate în acizi grași esențiali omega-3, excelenți pentru promovarea sănătății cardiace. Acești acizi grași esențiali sunt capabili să scadă nivelul lipidelor cu densitate scăzută (LDL) și să crească cantitatea lipidelor cu densitate mare (HDL) în fluxul sanguin. Ca urmare, nu se depune colesterol în arterele dumneavoastră, iar nivelurile de tensiune arterială rămân sub control. Apără de o serie de boli cardiovasculare, cum ar fi accident vascular cerebral, bloc cardiac, atac de cord, etc.
Cercetările au demonstrat că acestea au proprietăți anti-carcinogene semnificative. Totul se datorează faptului că acestea au o mulțime de antioxidanți cum ar fi vitamina C, beta-caroten, cryptoxantină, zeaxantină, etc.
Prezența vitaminei C antioxidante în coacăzele negre le transformă într-un bun stimulent al imunității. Pe măsură ce sistemul imunitar este mai puternic, vulnerabilitatea la răceală, febră sau infecții scade.
Vitamina C și alți antioxidanți prezenți în coacăze sunt cunoscuți pentru a opri îmbătrânirea prematură.
Coacăzele negre au proprietăți anti-bacteriene excelente, deoarece sunt încărcate cu doi compuși chimici: tanin si antocianin. Ambele pot preveni creșterea bacteriilor în tractul urinar.
Fierul din coacăze stimulează aprovizionarea cu oxigen a creierului, îmbunătățind astfel într-o mare măsură memoria. Aceste fructe mici sunt mari resurse de fier, și pot contribui la formarea de globule roșii și la tratarea sau prevenirea anemiei.
Coacăzele pot preveni inflamația gastrointestinală și cardiovasculară datorită prezenței antioxidanților și fitonutrienților.
Conținutul de vitamina A din acestea ajută la menținerea sănătății ochilor.
Celulele pielii primesc suficiente substanțe nutritive din coacăze. În acest fel se reduc semnele îmbătrânirii. Proprietățile antiinflamatorii, antibacteriene si antioxidante ale coacăzelor negre ajută în lupta împotriva unui număr mare de afecțiuni ale pielii.

Uleiul presat la rece produs din coacăze negre este extrem de benefic pentru piele. Proprietățile sale antioxidante hrănesc pielea uscată și deteriorata și poate restabili strălucirea naturală fără efecte adverse.
Coacăzele conțin un acid gras esențial care împiedică căderea frecventă a părului, uscarea scalpului, despicarea firului de păr și ruperea acestuia.
Reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare. Un aport suficient de fibre este asociat și cu reglarea nivelului de colesterol, coacăzele prevenind totodată bolile cardiovasculare. Potasiul, regăsit în cantități importante în aceste fructe de pădure, este necesar pentru reglarea presiunii sângelui, deci menținerea sănătății sistemului cardiac. O deficiență în acest mineral produce crampe musculare, slăbiciune corporală și aritmii.
Am consumat cu toții, măcar o dată, cremă de coacăze negre. Dar cine îi cunoaște calitățile? Ea stimulează apetitul și ușurează digestia, lata cel mai bun mod de a o prepara: puneți într-o sticlă (sau într-un borcan de sticlă), alternativ, un strat de fructe și un strat de zahăr. Se continuă astfel până la umplerea vasului. Se închide ermetic. Se lasă la macerat patru luni. Se agită o dată pe zi. Se strecoară. Pentru a obține un litru de cremă de coacăze negre trebuie pregătite șase sticle cu fructe și zahăr.
Frunzele de coacăz negru sunt bogate în vitamina C și conțin o substanță care mărește rezistența organismului la diverse afecțiuni datorate anotimpului rece.
Coacăze cu brânză Camembert
Ingrediente:
800 grame brânză Camembert
1 ou
2 linguri faină albă
2 lingură pesmet
200 g coacăze roșii
2 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Tăiați brânza Camembert în 5 triunghiuri egale și treceți-le prin amestecul obținut din faină, ou și pesmet. Introduceți-le apoi la cuptor timp de 15 minute. Separat, adăugați într-o oală coacăzele, zahărul, puțină apă și puneți totul la fiert 10 minute, până lichidul își pierde din volum. Așezati pe un platou sosul de coacăze în centru, înconjurat de triunghiurile de brânză coaptă.

Niciun comentariu

Nu ratați!