Modalitati naturale pentru alcalinizarea corpului

5

Stiai ca intr-un mediu alcalin virusii, bacteriile si ciupercile nu se pot reproduce si nici macar supravietui? Si, cel mai important din toate, stiai ca intr-un corp alcalinizat este imposibil sa apara celula canceroasa? Acestea sunt doar cateva dintre concluziile unor mari oameni de stiinta cu privire la alcalinizare, precum este si Dr. Otto Heinrich Warburg, castigator al Premiului Nobel pentru Medicina.
Aciditatea a fost corelata cu durerea, excesul de greutate si cu alte mari probleme de sanatate. Din fericire, a-ti face corpul mai alcalin (opusul aciditatii), nu este deloc complicat:
Gargara cu ulei de cocos
Dimineata, pe stomacul gol, mesteca o lingura de ulei de cocos, timp de 15 – 20 de minute. Plimba-l prin toata gura si apoi scuipa-l. Aceasta tehnica veche, ayurvedica, ajuta la eliminarea toxinelor si a excesului de aciditate, permitand sistemului imunitar sa-si faca treaba si reducand inflamatia.
Salata verde
Mananca o salata verde mare, data prin suc de lamaie si ulei de masline. Verdeturile sunt printre cele mai bune surse de minerale alcaline, precum calciul si magneziu.
Lamaile
Lamaile raman cel mai alcalin aliment dintre toate. Acestea sunt un bun dezinfectant natural, pot trata rani deschise si au rezultate bune in lupta cu virusul gripal. Lamaile ajuta si la detoxifiere si la energizarea ficatului.
Radacinoasele
In medicina traditionala chineza, radacinoasele au un rol “yang” de vindecare. Acestea sunt mai bogate in minerale decat alte legume, motiv pentru care ar trebui sa fie de nelipsit din mesele tale zilnice. Consuma ridichi (albe, negre sau rosii), sfecla, morcovi, napi, hrean si telina. Usor de gatit, la aburi sau fierte doar 20 de minute, aceste radacinoase iti vor da energie si satietate.

Nuci
Migdalele sunt pline de minerale naturale alcaline precum calciul si magneziul, care ajuta la echilibrarea aciditatii simultan cu echilibrarea nivelului de zahar din sange. Cauta migdale de calitate si foarte important sa fie neprajite!
Usturoiul
Un aliment cu adevarat miraculos, usturoiul apare in fruntea listei alimentelor care intaresc metabolismul. Este un puternic aliment alcalin, ofera imunitate, ajuta la scaderea presiunii arteriale, la detoxifiere si lupta impotriva bolilor.
Turmeric
Exista culturi care considera ca turmenicul este ”esenta vietii”, de aceea este folosit, cu precadere, pentru eliminarea toxinelor din sange si pentru imbunatatirea functiei ficatului. Aceasta planta miraculoasa este obligatoriu de a fi adaugata in dieta ta zilnica, in orice forma si orice combinatie.
Germeni
Germenii sunt, prin definitie, extrem de alcalinizati si supraincarcati cu nutrienti si enzime. Daca acestea ajung in organismul uman, echilibreaza si hranesc, alcalinizeaza si asigura un aport energetic inimaginabil.
Mai putin zahar
Sari peste desertul plin de zahar sau bautura carbogazoasa dulce. Zaharul este unul dintre alimentele cele mai acidifiante pe care le consumam. Ai nevoie de peste 30 de pahare de apa doar pentru a neutraliza aciditatea UNEI cutii de cola.
Si mai ales fii recunoscator pentru ce ai, mediteaza. Este dovedit ca trairile pozitive alcalinizeaza corpul, in timp ce sentimentele de ura, invidia, gelozia, il acidifica.

5 comments

  1. Gabriela 30 aprilie, 2019 at 20:16 Răspunde

    Eu sufăr de foarte mult timp de aciditate la stomac,reflux gastric,iau dimineata un protector ptr stomac dar degeaba,știți cam ce as putea sa fac sa scap de aciditate si reflux? Va multumesc anticipat

    • Brindusa 10 mai, 2019 at 13:00 Răspunde

      Și eu am aceeași problema și, de anul trecut, am inceput să-mi fac ceai de lămâie, din care beau zilnic, începând de la trezire și până la culcare. Rețeta: fierbe un litru de apă – cam 10-15 min. (pune ceva mai mult pt că se va evapora prin fierbere). Între timp spală și curată o lămâie, să fie neapărat netratata (vezi că scrie pe pungi, la supermarket)! Eu rad coaja înainte și o pun la borcan, un strat de coajă, un strat subțire de zahar brut. Apoi tai coaja alba până la pulpă și, așa întreaga, bag lămâia in apa clocotită, reduc focul la minim, și o las câteva minute să fiarbă. Apoi o dau deoparte, o acopăr cu o farfurie și o las sa se odihnească vreo 15-20 min., cat servesc micul dejun. Pe urmă , cu un polonic presez lămâia până se desface, amestec ușor conținutul și torn in cana. Crede-mă că de când consum acest „ceai”, nu mă mai supără aciditatea/refluxul gastric. Daca consum mai mult peste zi (și nu mai beau și apă plată), îmi fac o porție noua sa am și dimineața, la trezire. E imp.sa bei pe stomacul gol, dar și seara, înainte de culcare, la fel că și înainte sau după mese! Însă totuși e indicat sa nu consumi grăsimi, prăjeli, etc.

  2. Geo 28 octombrie, 2019 at 08:20 Răspunde

    Total fals ca lămâia este un aliment alcalin. Din curiozitate și dacă vreți sa va convingeți, stoarceți 1 lămâie apoi măsurați ph-ul cu o banda de hartie indicator de ph! Rezultatul? Ph 3.5, care este unul foarte acid. Îmi veți spune ca în organism se transformă într-un compus alcalin, citratul de sodiu. Corect! Însă cationul de sodiu care a anihat acea aciditate de unde vine? Din rezerva internă. Deci balanța ingerarii unei lamai este defavorabila alcalinitatii interne. De curiozitate i-am luat ph-ul salivei cand am pus pe limbă sus de lamai8. Era 11. De I organismul percepe aciditatea ca pe o mare agresiune și dorește sa o anihileze. Sănătate va doresc!

  3. mihai 29 martie, 2020 at 11:11 Răspunde

    da se transforma in alcalin !!! cititi medicina ayurvedica !!! mancati fructe si legume, simplu, si corpul se va regenera de la sine. reduceti consumul de rahaturi procesate, paine si carne. cea mai indicata cartne este cea de peste, beti multa apa, ceai, folositit cristale si vase de cupru in care sa tineti apa ptr a o purifica! numai bine 🙂

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!