Paraziti intestinali – simptome, cauze,remedii

2

Parazitii intestinali reprezinta un pericol real atat pentru noi cat si pentru copiii nostri. Hranindu-se cu substantele noastre nutritive, in mod normal slabesc rezistenta organismului. Tocmai de aceea trebuie sa fim atenti inca de la primele semnale pe care corpul nostru ni le da si sa luam masuri imediat.
Trebuie sa stim ca exista remedii naturale care ne pot ajuta, dar inainte de toate trebuie sa respectam regulile elementare de igiena.
Simptomele parazitilor intestinali
Simptomele parazitilor intestinali sunt diverse si, din pacate, adultii trec peste ele fara a le da prea mare importanta.
In functie de intensitatea infestatiei acestia pot da simptome mai usoare pana la simptome foarte grave si foarte inense manifestate prin: greata, voma, oboseala accentuata, indigestie, balonare, flatulenta, tulburari severe de tranzit intestinal (diaree sau constipatie), alterarea starii generale (de iritabilitate, nervozitate).
Putem sa ducem cu noi multa vreme aceasta parazitoza, si de asemenea, nefiind constienti ca avem acesti paraziti la nivelul intestinelor putem sa infestam persoanele din jur. Odata depistata infectia parazitara, se recomanda ca toti membrii familiei sa urmeze un tratament.
Cauzele infestarii cu paraziti intestinali
Putem sa venim in contact si sa ne contaminam cu acesti paraziti intestinali pe diverse cai. De exemplu in momentul cand folosim legume si fructe nespalate sau nespalate corespunzator, sau cu apa care provine din surse necontrolate, de asemenea, putem lua acesti paraziti de la animalele de casa (caini, pisici, papagali etc), din anumite colectivitati unde regulile de igiena nu se respecta cu foarte mare strictete.
Primele masuri pe care trebuie sa le luam
In momentul cand ne confruntam cu simptomele mai sus amintite (greata, voma, indigestie, scadere in greutate, oboseala accentuata etc.) putem sa ne gandim la existenta parazitozei si bineinteles inainte sa facem un tratament este bine sa facem investigatii pentru a urma un tratament tintit si corespunzator.
Exista foarte multi paraziti intestinali, si de aceea in cazul infestarii trebuie realizate investigatiile de riguare si urmate tratamentele specifice.

Exista plante medicinale care ne pot fi de ajutor in cazul parazitozelor intestinale. Este bine ca plantele pe care le folosim sa aiba un spectru anti-parazitar si antihelmintic larg ca se sa adreseze tuturor tipurilor de paraziti cu care am putea sa fim infestati. Este important sa refacem rezerva de minerale si vitamine stiind ca parazitii intestinali absorb si asimileaza foarte multe dintre mineralele si vitaminele pe care noi le introducem in organism prin alimentatie.
In fitoterapia Indiana sunt folosite o serie de plante cu efecte puternice impotriva parazitilor intestinali.
Usturoi
Usturoiul este recunoscut pentru proprietatile sale in cazul parazitilor intestinali. Curata 2- 3 capatani de usturoi, taie felii si pune la fiert intr-un pahar cu lapte. Cand incepe sa fiarba, opreste focul si lasa acoperit pana dimineata. Se strecoara si se bea caldut pe stomacul gol inainte cu 30 de minute inainte de micul dejun.
Vidanga (Embelia Ribes)
Acest ceai este extrem de eficient pentru combaterea tuturor tipurilor de paraziti intestinali. De asemenea, are si un usor efect laxativ si odata cu distrugerea acestor paraziti ajuta si la eliminarea lor eficienta din corp.
Vernonia anthelmintica
Aceast ceai are o eficienta actiune antiparazitara si ofera protectie asupra mucoasei gastro-intestinale.
Coriandrul
Coriandrul se foloseste atat in medicina traditionala indiana cat si in medicina traditionala romaneasca pentru efectele de stimulare a secretiilor digestive si de reglare a activitatii tubului digestiv, in special a intestinului gros. Inlatura senzatiile de flatulenta si balonare care pot sa insoteasca prezenta acestor paraziti in organismul nostru.
Busuioc indian sau Tulsi
Busuiocul indian are atat efect de calmare la nivelul sistemului nervos cat si un efect de stimulare a activitatii tubului digestiv, un usor efect laxativ si o actiune antihelmintica si antiparazitara.
Cimbrul
Cimbrul are proprietati antibacteriene, carminative, stimuleaza digestia si creeaza un mediu neprielnic pentru parazitii intestinali. Mai poti urma un tratament cu ulei esential de cimbru, care are proprietatea de a impiedica reproducerea parazitilor.
Pelin
Se fac bai externe de sezut in fiecare seata cu infuzie de pelin.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!