8 plante aromatice eficiente pentru diabet

0

Nivelul ridicat de zahar poate duce la multe complicatii, cel mai des intalnit si periculos fiind diabetul. Din pacate, varsta medie a persoanelor cu diabet a scazut in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza stilului de viata sedentar, alimentatiei necorespunzatoare si stresului de la locul de munca si de acasa. Este o problema serioasa si nu trebuie ignorata. Asadar, incepe sa ai grija de nivelul glicemiei inainte de a fi prea tarziu.
Un mod benefic si sanatos de a avea grija de nivelul zaharului din sange este sa folositi remedii naturale. Aceste remedii sunt sustinute de cercetari stiintifice care ne ofera increderea de a impartasi concluziile noastre cu voi.
Gymnema sylvestre
Aceasta planta este literalmente numita “distrugatorul de zahar”, astfel incat va puteti imagina proprietatile sale. Planta este incarcata cu glicozide cunoscute sub numele de acizi gimnemici. Acestia reduc sensibilitatea papilelor gustative la alimentele dulci si pofta de zahar.
Chiar si cei afectati deja de diabet de tip 2 isi pot controla nivelul de zahar cu ajutorul acestei plante. Creste activitatea enzimatica in celule, ceea ce duce la folosirea excesului de glucoza din organism. De asemenea, poate stimula productia de insulina.
Cum se consuma?
Aceasta planta se poate consuma sub forma de pudra, sub forma de ceai sau capsule.
Capsula – 100mg
Pudra – 1/2 sau 1 lingurita
Frunze pentru ceai – 1 lingurita la o cana
Ginseng
Ginsengul este cunoscut ca o planta care stimuleaza imunitatea si combate bolile de varsta, iar cercetatorii au descoperit recent ca acesta are si proprietati anti-diabetice. Cand consumati ginseng, absorbtia carbohidratilor incetineste, iar celulele preiau si folosesc mai multa glucoza. In afara e asta, creste productia de insulina in pancreas. Toate acestea contribuie la un organism mai sanatos si mai putin predispus la diabet.
Daca aveti deja diabet, ginsengul va poate ajuta la scaderea nivelului de glicemie cu 15 pana la 20%, dupa cum arata studiile de cercetare efectuate la Universitatea din Toronto.
Cum se consuma?
Puteti consuma radacina de ginseng proaspata sau pulbere. Se toaca si se adauga in apa fiarta. Lasa la infuzat 5 -6 minute. De asemenea, mai puteti amesteca pudra de ginseng in apa calda si o puteti consuma.
Pudra – 1 lingurita la o cana
Radacina – 2 sau 3 grame

Salvie
Consumul salviei pe stomacul gol ajuta la reducerea semnificativa a nivelului glicemiei. Aceasta stimuleaza secretia si activitatea insulinei, care ajuta la reducerea glicemiei. In plus, stimuleaza functia hepatica, imbunatatind imunitatea.
Cum se consuma?
Desi este adesea folosita ca si condiment in diferite mancaruri, salvia este cea mai eficienta din punct de vedere medical atunci cand este consumata sub forma de ceai.
Afine
Afinele sunt excelente cand vine vorba de scaderea glicemiei si au un imens potential medicamentos. Acestea contin glucochinina, un compus responsabil pentru scaderea nivelului de zahar din sange. Infuziile frunzelor de afine pot ajuta persoanele a caror vedere a fost afectata din cauza acestei boli. Cu toate acestea, trebuie sa fiti prudent atunci cand consumati acest ceai impreuna cu medicamentele pentru diabet, deoarece ar putea duce la scaderea glicemiei la niveluri periculoase. Monitorizati-va periodic glicemia.
Oregano
Aceasta planta de origine mediteraneana este cunoscuta pentru capacitatea ei de a scade nivelul glicemiei. S-a dovedit ca acidul rosmarinic creste activitatea pancreasului. De asemenea, stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la cresterea activitatii insulinei si mobilizeaza glucoza in celule, reducand astfel rata de formare a carbohidratilor.
Cum se consuma?
Puteti consuma oregano proaspat sau uscat in mancarea dumneavoastra, puteti prepara ceai, ulei de oregano sau capsule naturale.
Faceti ceai de oregano adaugand o lingurita de frunze uscate sau proaspete la o cana de apa fiarta si lasati-l la infuzat 5 minute.
Aloe vera
Aceasta planta cu frunze carnoase este adesea folosita in industria cosmetica si farmaceutica. Aloe vera a fost folosita de foarte mult timp pentru tratarea inflamtiei, imbunatatirii digestiei, prevenirea acneei si reducerea caderii parului. Studii stiintifice recente au descoperit ca gelul de aloe vera are si proprietati de scadere a lipidelor si zaharului din sange.
Sucul si extractul de aloe vera sunt disponibile in magazinele naturiste si le puteti consuma conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ghimbir
Ghimbirul este utilizat pe scara larga in bucatariile asiatice. Ca si aloe vera, ghimbirul este folosit pentru tratarea diferitelor afectiuni inca din cele mai vechi timpuri. Acest condiment aromatic ajuta si la scaderea nivelului glicemiei.
Multe studii stiintifice au confirmat puterea ghimbirului de a controla nivelul zaharului din sange prin cresterea secretiei de insulina.
Cum se consuma?
Puteti mesteca ghimbir crud, il puteti folosi in mancare, puteti bea ceai de ghimbir sau pudra de ghimbir.
Cuisoare
Cuisoarele sunt un condiment aromatic cu proprietati antiinflamatorii, antioxidante si digestive. Cercetarile au confirmat ca ajuta la imbunatatirea sensibilitatii la insulina si scade nivelul colesterolului rau si al trigliceridelor.
Puteti include cuisoarele in ingredientele folosite la prepararea diferitelor tipuri de mancare, puteti prepara ceai de cuisoare sau puteti lua capsule din magazinele naturiste.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com

Niciun comentariu

Nu ratați!