Efectele terapeutice ale afinelor sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes anumite tratamente medicamentoase

1

De-a lungul multor decenii, proprietatile antimicrobiene, antioxidante si antiinflamatorii ale afinelor au fost apreciate pentru eficacitatea lor intr-o serie de afectiuni, inclusiv diabet, cancer si afectarea ficatului si rinichilor. Bogate in nutrienti, sunt benefice pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare, pentru ochi sanatosi, pentru fluxul sanguin si bunastarea generala a corpului. Beneficiile pentru sanatate ale afinelor includ prevenirea problemelor digestive si ulcerele.
Afinele contin o gama larga de vitamine, cum ar fi vitamina A, C, B1, B2, E, PP si K. Comoara minerala contine cupru, crom, mangan, zinc si fier. Este un furnizor bogat de alcaloizi, acizi carbonici si o serie de componente fenolice, cum ar fi quercetin, antociani, tanini, pectina si catechine.
Putere antioxidanta
Puterea antioxidanta a afinelor face ca accestea sa fie un remediu multifunctional. Aceste fructe sunt compuse din componente chimice numite antocianozide. Aceste substante chimice solubile in apa au calitati de curatare, cautand si neutralizand radicalii liberi. Aceasta actiune protectoare previne aparitia multor probleme cauzate de stresul oxidativ.
Diabet zaharat
Eficacitatea afinelor pentru prevenirea si tratarea diabetului zaharat a fost apreciata de mult timp si a fost sustinuta si de cercetarile stiintifice recente. Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, datorita concentratiei bogate de antociani. Studiile sugereaza ca extractul de afine contribuie la imbunatatirea starii de hiperglicemie si a sensibilitatii la insulina la persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2.
Mentine sanatatea ficatului
Afinele exercita un efect protector impotriva starii de retinere simulata de ficat datorita prezentei antioxidantilor.

Anticancerigen
Extractele de afine sunt eficiente impotriva dezvoltarii diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancer de colon, de san si leucemie. Un studiu realizat pe diferite fructe de padure a determinat ca afinele sunt cele mai puternice in inhibarea celulelor canceroase. Acest lucru se datoreaza prezentei unor componente fenolice. Acestea impiedica proliferarea celulelor maligne si induc apoptoza.
Mentine sanatatea ochilor
Afinele sunt utile pentru mentinerea sanatatii ochilor. Studiile stiintifice sustin eficacitatea extractului de afine in prevenirea tulburatilor oculare legate de varsta. Extractele sale stimuleaza producerea pigmentului de rodopsin care sustine ochiul sa se adapteze la schimbarile de lumina.
Efecte cardioprotectoare
Aceste fructe mici sunt eficiente in mentinerea sanatatii cardiovasculare, una dintre cauzele majore de deces la nivel global. Acest efect protector al inimii este atribuit potentialului antocianinelor prezente in afine, care ajuta la imbunatatirea nivelurilor de colesterol in organism. Studiile de cercetare au validat efectele pozitive ale afinelor asupra tensiunii arteriale si a sanatatii vasculare. Un alt studiu a aratat ca efectul anti-ischemic si antiaritmic al afinului asupra inimii ajuta la stimularea fluxului coronarian si contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare multiple cum ar fi ateroscleroza.
Functia creierului
Un studiu a scos la lumina faptul ca un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea imbatranirii sistemului nervos, a aparitiei bolilor precum Alzheimer si pastreaza functiile cognitive si motorii. De asemenea, afinele ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, a capacitatii de memorare si invatare.
Efecte antimicrobiene
Afinele contin componente fenolice care au activitate antimicrobiana.
Atentie! Persoanele care iau medicamente anticoagulante si antiplachetare ar trebui sa consume cu atentie aceste fructe, deoarece acestea pot interactiona cu tratamentul utilizat.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/bilberry.html

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.