24 de motive pentru a alege pâinea integrală in detrimentul celei albe

0

Beneficiile grâului integral sunt cunoscute de ani de zile. Dar beneficiile sale pentru sănătate depind de forma în care îl consumați. Grâul procesat nu conține cele mai bune părți din cereale. În timpul procesării bobului, 40% din conținutul său original este îndepărtat, ceea ce îl face mai puțin hrănitor.
Alimentele din grâu integral 100% conțin germeni de grâu și tărâțe. Deci, atunci când mănânci alimente din grâu integral, obții numeroasele beneficii minunate pentru sănătate care vin odată cu cerealele. Grâul integral în forma sa originală este una dintre cele mai bogate surse de fibre dietetice, mangan și magneziu.
👉 Beneficiile pâinii integrale pentru piele
Pâinea din cereale integrale (inclusiv alte alimente din grâu integral) este bine cunoscută pentru numeroasele beneficii pe care le oferă pielii. Boabele sunt nerafinate și conțin toți nutrienții esențiali care contribuie la o piele frumoasă și sănătoasă. Să aruncăm o privire asupra câtorva moduri în care făina integrală de grâu vă avantajează pielea:
🍞 Oferă hrană pielii
Seleniul prezent în cerealele integrale, inclusiv în grâul integral, oferă beneficii uimitoare pentru pielea ta. Pâinea integrală hrănește pielea prin proprietățile antioxidante ale seleniului.
🍞 Protejează împotriva daunelor provocate de soare
Proprietățile antioxidante ale grâului integral vă protejează pielea de efectele dăunătoare ale soarelui. De asemenea, protejează pielea de alte daune de mediu.
🍞 Oferă o piele frumoasă
Cine nu vrea o piele frumoasă, strălucitoare? Ei bine, cu alimentele din grâu integral, puteți obține exact asta! Vitamina E și zincul prezente în grâul integral îți vor oferi o piele frumoasă, sănătoasă și strălucitoare.
🍞 Promovează elasticitatea pielii
Seleniul este un mineral care oferă efecte minunate pielii tale. Acționând ca un agent natural anti-îmbătrânire, seleniul vă oferă o piele radiantă. De asemenea, îți păstrează elasticitatea pielii.
🍞 Combate acneea
Grâul integral are un conținut bogat de fibre, care vă ajută să vă curățați corpul prin eliminarea toxinelor dăunătoare. Când aceste toxine sunt îndepărtate, pielea ta devine mai puțin predispusă la apariția acneei.
🍞 Previne cancerul de piele
Se crede că seleniul găsit în grâul integral și în alte cereale integrale vă protejează de anumite tipuri de cancer de piele.
👉 Beneficiile pâinii integrale pentru păr
La fel ca pielea, și părul tău are nevoie de alimente sănătoase și bogate în nutrienți pentru a fi puternic și fără probleme. Cu mineralele și vitaminele prezente în pâinea integrală, și părul dvs. poate obține beneficii.
🍞 Face părul strălucitor
Grâul integral are conținut de zinc. Una dintre multele puteri ale acestui mineral este capacitatea de a vă oferi un păr sănătos și strălucitor.
🍞 Protejează părul împotriva deteriorării
De asemenea, zincul vă ajută să vă hrăniți părul, păstrându-l în siguranță împotriva daunelor cauzate de mediu și de alți factori de sănătate.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale grâului integral
Adăugarea grâului integral la dieta ta poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le iei pentru sănătatea ta. Are o abundență de nutrienți esențiali care vă pot îmbunătăți sănătatea generală. De asemenea, poate preveni și vindeca multe boli.
Să aruncăm o scurtă privire asupra beneficiilor pentru sănătatea grâului integral:
🍞 Oferă energie
Vitamina B prezentă pâinea din grâu întreg oferă corpului tău energia de care are nevoie pentru a funcționa corect. Aceasta înseamnă că organismul tău funcționează mai eficient, la fel și tu!
🍞 Promovează mișcarea intestinală adecvată
Grâul integral este o sursă bogată de fibre dietetice. Când corpul dvs. primește cantitatea potrivită de fibre, acesta vă stimulează mișcarea intestinului. Tărâțele din grâul integral promovează o mai bună mișcare a intestinului, prevenind și asigurând ameliorarea sindromului de colon iritabil.
🍞 Reduce riscul bolilor de inimă
Grâul integral și alte cereale integrale țin la distanță bolile coronariene. Experții recomandă 170 gr de cereale integrale pe zi pentru femei, în timp ce bărbații ar trebui să consume aproximativ 220 gr în fiecare zi.
🍞 Crește sănătatea ochilor
Vitamina E, niacina și zincul din grâul integral scad riscul degenerescenței maculare și a cataractei. De asemenea, ajută la încetinirea progresului pierderii vederii. Acesta este un beneficiu uimitor al grâului integral.
🍞 Ajută diabeticii
Conținutul ridicat de fibre al grâului integral este ideal pentru cei care suferă de diabet. Ajută la menținerea nivelului de glucoză din sânge.
🍞 Curăță sistemul
O creștere a consumului de alimente din grâu integral ajută la tratarea constipației. Fibrele din cereale vă detoxifică sistemul și vă ajută să vă mențineți sănătatea colonului și intestinelor.

🍞 Reduce creșterea în greutate
Grâul integral este o alegere populară a cerealelor printre cei care urmăresc greutatea, deoarece ajută la prevenirea creșterii în greutate. Consumul de produse alimentare din grâu integral vă ajută să vă îmbunătățiți metabolismul.
🍞 Îmbunătățește sănătatea mintală
Potrivit studiilor efectuate de cercetătorii de la Universitatea din Maryland Medical Center, vitamina E și vitaminele B prezente în grâul integral vă pot ajuta în prevenirea bolilor care provoacă un declin mental, cum ar fi boala Alzheimer.
🍞 Inflamația cronică
Betaina găsită în grâu ajută la minimizarea inflamației cronice. Prin urmare, înlocuirea pâinii albe cu cea integrală poate ajuta la prevenirea acestei probleme și, de asemenea, ajută la scăderea riscului altor afecțiuni precum declinul cognitiv, osteoporoza, boala Alzheimer etc.
🍞 Prevenirea cancerului de colon
Majoritatea beneficiilor pâinii din grâu întreg au legătură cu conținutul ridicat de fibre, care promovează eliminarea regulată și adecvată a deșeurilor din organism. Acesta este motivul pentru care s-a constatat că este importantă în prevenirea cancerului de colon. Experții recomandă 20-25 de grame de fibre dietetice în fiecare zi pentru bărbați și femei.
🍞 Ambalată cu nutrienți
Pâinea din grâu întreg este încărcată cu vitamine și minerale. Aceasta conține vitaminele A, B1, B2, B3, B6, D și E, precum și minerale, inclusiv fier, calciu, fosfor, zinc, cupru, mangan și magneziu. Astfel corpul dvs. primește toți nutrienții esențiali pentru a funcționa corect și a rămâne sănătos.
🍞 Redistribuirea grăsimilor
Deși consumul de cereale integrale nu înseamnă neapărat că vei pierde în greutate, studiile indică faptul că ajută la reducerea cantității de grăsime corporală și duce la o distribuție mai sănătoasă a grăsimilor. Consumul de pâine integrală reduce riscul de a obține grăsime abdominală sau adipozitate centrală, o afecțiune care crește riscul apariției diferitelor probleme de sănătate, inclusiv diabet.
🍞 Scade colesterolul
Cerealele integrale împiedică organismul să absoarbă colesterolul rău și, de asemenea, scad trigliceridele, care altfel ar duce la boli de inimă. Mai degrabă, se știe că alimentele preparate din cereale integrale reduc riscul bolilor de inimă.
🍞 Scade tensiunea arterială
Pâinea integrală din grâu este, de asemenea, cunoscută pentru scăderea tensiunii arteriale, o afecțiune care este una dintre principalele cauze ale bolilor de inimă. Un studiu a arătat că bărbații care au consumat regulat la micul dejun pâine cu grâu întreg au avut un risc cu 19% mai mic de hipertensiune. Un alt studiu efectuat pe femei a arătat cum consumul de pâine integrală din grâu și alte produse alimentare din cereale integrale reduce substanțial colesterolul din sânge, nivelul insulinei și tensiunea arterială, reducând astfel riscul de boli de inimă.
🍞 Sentimentul de plenitudine
Pâinea integrală din grâu poate controla creșterea în greutate, menținându-vă plin pentru o perioadă mai lungă de timp în comparație cu pâinea albă sau fursecurile din făină rafinată. Întrucât cerealele integrale necesită mai mult timp pentru digerare, efectele lor sățioase durează mai mult.
🍞 Sursă bogată de vitamine B
Boabele integrale sunt încărcate cu toate tipurile de vitamine B, inclusiv tiamina, niacina și riboflavina, care sunt extrem de utile în stimularea metabolismului. Un alt tip de vitamina B cunoscut sub numele de acid folic sau folat este cunoscut pentru a ajuta corpul să formeze celule roșii din sânge, care sunt critice pentru prevenirea unor defecte congenitale comune la copii.
Într-adevăr nu există un sfârșit al beneficiilor pe care le obțineți atunci când creșteți zilnic aportul de grâu integral. Există multe produse alimentare din care puteți alege. Îți este ușor să-l adaugi în dieta ta. Diferite tipuri de pâine integrală, paste, cereale etc. sunt disponibile dacă doriți să consumați mai multe alimente din grâu integral. Puteți face chiar deserturile și dulciurile preferate cu făină integrală de grâu pentru a oferi o gustare sănătoasă întregii familii!
Articole recomandate:
Painea Ezekiel sau Painea lui Dumnezeu – beneficii si reteta
Cercetarile au demonstrat deja ca graul integral este extrem de benefic pentru o viata sanatoasa
Micul germen de grau poate nu arata impresionant, dar efectele sale sunt foarte puternice

Niciun comentariu

Nu ratați!