-
24 de beneficii ale vinului roșu pentru sănătate, piele și păr
Știai că vinul roșu poate fi sănătos? Există dovezi abundente că consumul moderat de vin roșu poate avea efecte benefice. Poate promova sănătatea inimii și chiar... -
Țelina este excelentă pentru sănătate! Are multe beneficii si este bine sa mâncăm frecvent
Fie în supe, ciorbe, caserole de legume sau in diverse alte mâncăruri, majoritatea oamenilor consumă măcar ocazional țelină într-un fel sau altul. Acesta este un lucru... -
Fitonutrienții reduc tensiunea arterială, inflamația și colesterolul – surse naturale
Fitonutrienții sunt substanțe nutritive găsite în plante care se dezvoltă pentru a proteja planta de mediile dăunătoare. Plantele sunt expuse la exces de radiații... -
Oligozaharide: Prebioticele care susțin inima și intestinul – beneficii importante si surse alimentare
Deși majoritatea oamenilor au auzit de monozaharide și polizaharide, foarte puțini sunt familiarizați cu oligozaharidele. Acești compuși benefici se găsesc în multe... -
24 de motive pentru a alege pâinea integrală in detrimentul celei albe
Beneficiile grâului integral sunt cunoscute de ani de zile. Dar beneficiile sale pentru sănătate depind de forma în care îl consumați. Grâul procesat nu conține cele... -
Cartofii – un aliment de bază, foarte sănătos dacă sunt preparați corespunzător
Cartofii sunt bogați în fibre și potasiu, care contribuie la majoritatea beneficiilor sale. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, protejează inima și chiar tratează... -
Suc de ghimbir – un puternic antioxidant pentru diferite afecțiuni – mod de preparare
Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului au fost bine cunoscute de indieni chiar de acum 5000 de ani. Ghimbirul conține multe vitamine și minerale precum mangan și... -
Mango – 13 beneficii incredibile pentru sănătate și cum îți dai seama ca e copt
Mango (Mangifera indica) este un fruct dulce și delicios cu multe beneficii. Este cunoscut sub numele de „regele fructelor” datorită profilului său nutritiv... -
Lime – beneficii minunate pentru piele, păr și sănătate
Când vine vorba de citrice, lime-ul este un favorit. În toată lumea, lime-ul este utilizat pe scară largă pentru a face gemuri, murături, sorbete, gustări, bomboane,... -
De ce dovlecelul nu trebuie sa lipsească din dieta ta – valori nutritive și importantele beneficii aduse sănătății
Stimulează pierderea in greutate Dovleceii sunt un fruct cu un conținut scăzut de amidon. Ceea ce înseamnă că este sărac în carbohidrați și bogat în fibre. Acest... -
De ce sa incluzi mai des meiul in dietă – 5 beneficii fundamentale ale meiului și idei de preparare
Meiul este bogat în carbohidrați esențiali, fibre și în micronutrienți importanți. Provine din partea de est a lumii și reprezintă un aliment vechi pentru un corp... -
Sâmburele de avocado – un bogat supliment nutrițional – mod de preparare
Majoritatea oamenilor aruncă sâmburii de avocado sau în cel mai bun caz îi plantează. Însă prea puțini știu că semințele au un profil nutrițional robust, bogat în... -
Ceai de pătlagină – beneficii, preparare și administrare
Ceaiul de pătlagină este recomandat pentru decongestionarea tractului respirator, normalizează secrețiile bronșice, este un bun emolient si reduce disconfortul care apare... -
Ce sunt ciupercile negre și ce beneficii aduc sănătății
Ciuperca neagră ( Auricularia polytricha ) este o ciupercă sălbatică comestibilă uneori cunoscută sub denumirea de ureche de lemn, având în vedere forma întunecată,...