Baie cu lapte – beneficii pentru frumusețe dar și pentru sănătate + rețetă

0

Când vine vorba de tendințele de frumusețe din ultimii ani, băile uc lapte primesc multă atenție, dar știați că în lumea antică laptele era adăugat în mod obișnuit la băi pentru proprietățile sale nutritive? De fapt, se crede că Cleopatra făcea regulat băi cu lapte de măgar pentru a-și păstra frumusețea.
Deci, de ce revine baia cu lapte? Oamenii devin mult mai interesați de promovarea sănătății pielii cu ingrediente naturale. Cu băile cu lapte, profitați de beneficiile relaxării și reducerii stresului într-o baie caldă și reconfortantă – în plus, profitați de proprietățile calmante și hidratante ale laptelui.
Ce este o baie cu lapte?
O baie cu lapte este exact ceea ce spune numele – o baie cu lapte și, de obicei, alte ingrediente naturale. Adăugarea de lapte în apa de baie vă poate ajuta la hidratarea și calmarea pielii, îmbunătățirea stărilor inflamatorii ale pielii și promovarea îmbătrânirii sănătoase.
Tipuri
Avantajele unei băi cu lapte vor varia în funcție de tipul de lapte pe care alegeți să îl utilizați. Deși Cleopatra a folosit lapte de măgar în băile sale, există cu siguranță alte opțiuni hrănitoare și multe dintre ele pe bază de plante.
1. Lapte de cocos
Laptele de cocos conține acid lauric, un acid gras cu lanț mediu care are proprietăți antimicrobiene și susține sănătatea pielii. La fel ca aplicarea topică a uleiului de cocos, laptele de cocos are efecte hidratante și antiinflamatoare. Poate chiar ajuta la vindecarea rănilor și la creșterea cantității de colagen, care este un beneficiu dovedit al compușilor de cocos.
2. Lapte de ovăz
Ați auzit vreodată de o baie cu lapte de ovăz? Este de obicei o combinație de lapte și ovăz măcinat. Unele rețete de baie cu lapte de ovăz necesită lapte de cocos, altele solicită lapte de vacă – dar de ce să nu-l faci cu lapte de ovăz, prietenos cu veganii, bogat în nutrienți? Este un lapte delicat, liniștitor, care va promova îmbătrânirea sănătoasă și va îmbunătăți problemele comune ale pielii, cum ar fi pielea uscată și eczema.
3. Lapte de migdale
Încercați o baie cu lapte de migdale pentru a vă calma, hidrata și restabili pielea. Deoarece laptele de migdale este bogat în uleiuri grase, vă lasă pielea să se simtă moale și suplă. Este, de asemenea, o opțiune excelentă pe bază de plante, ușor de găsit în magazinul dvs. alimentar local.
4. Lapte de capră
Laptele de capră conține acid lactic, care ajută la descompunerea celulelor moarte ale pielii și vă lasă pielea mai netedă. De asemenea, acționează pentru hidratarea pielii, reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea acneei datorită proprietăților sale anti-bacteriene.
Ați încercat vreodată săpun cu lapte de capră ? Dacă da, știți cât de hrănitor poate fi – imaginați-vă ce poate face îmbibarea întregului corp în lapte de capră.
5. Laptele matern
Dacă doriți să faceți o baie cu lapte pentru bebeluși, laptele matern uman este cea mai bună alegere. Studiile arată că aplicarea topică a laptelui matern are efecte antiinflamatorii și poate fi utilizată pentru tratarea problemelor pielii, cum ar fi eczeme și erupții cutanate.
Cum se face o baie cu lapte
Reglați temperatura apei spre fierbinte
Doriți să creați un mediu relaxant, așa că potriviți apa intre caldă si fierbinte, diminuați luminile și poate aprindeți și câteva lumânări.
Turnați laptele preferat
Puteți adăuga lapte în baia cu lapte în două moduri – turnând pur și simplu lapte direct în apa din baie sau folosind lapte praf. Oricum ar fi, veți dori să folosiți 1-2 căni, în funcție de câtă apă aveți în baie.
Ingrediente suplimentare
Există multe ingrediente pe bază de plante pe care le puteți adăuga în apa de baie pentru efectele lor de vindecare și hrănire. Multe rețete de baie cu lapte includ un ulei purtător și uleiuri esențiale. Unele suplimente utilizate în mod obișnuit pentru baia de lapte includ:
Uleiuri purtătoare
ulei de cocos
ulei de jojoba
ulei de migdale dulci
ulei de arnica
ulei de avocado
ulei de semințe de rodie
Uleiuri esentiale
lavandă
Trandafir
tămâie
muşeţel
grapefruit
muscată
Alte ingrediente:
săruri epsom
praf de copt
Miere

Relaxează-te
Acum că ți-ai făcut propria baie cu lapte liniștitoare, este timpul să te relaxezi și să te bucuri. Cu presiunile și factorii stresanți constanți ai vieții moderne, acesta este modul perfect de relaxare, promovând în același timp o îmbătrânire frumoasă și sănătoasă.
Beneficii
Deși există cercetări foarte limitate cu privire la beneficiile băilor cu lapte, metoda de înfrumusețare devine din ce în ce mai populară. Se crede că băile de lapte:
calmează și hidratează pielea
reduc liniile fine și ridurile
exfoliază pielea
îmbunătățesc fermitatea pielii
reduc petele uscate și erupțiile
ușurează arsurile solare
ameliorează afecțiunile inflamatorii ale pielii
ușurează tensiunea
reduc stresul
promovează un somn odihnitor

Riscuri
Persoanele cu alergie la lapte ar trebui să evite băile de lapte. Pur și simplu intrarea în contact cu laptele poate duce la simptome alergice, precum mâncărimi ale pielii, erupții cutanate și chiar urticarie. Optarea pentru un lapte pe bază de plante poate fi o alternativă sigură dacă știți că nu sunteți alergic la acel tip de lapte.
Pentru cei cu intoleranță la lactoză, o baie cu lapte este, in general sigură, deoarece nu este ingerat. Pentru a fi sigur, încercați mai întâi un test pe o suprafață mică de piele cu laptele pe care doriți să îl utilizați pentru a vă asigura că nu va provoca reacții adverse ale pielii. De asemenea, puteți opta pentru un lapte fără lactoză, cum ar fi laptele de nucă de cocos sau de migdale.
Dacă faceți o baie cu lapte pentru bebeluși, săriți uleiurile esențiale și alte suplimente, cum ar fi mierea și sărurile. Pur și simplu adăugați lapte matern și apă caldă.
Rețetă de baie cu lapte:
INGREDIENTE
2 căni de lapte
1 ceașcă de săruri epsom
½ ceașcă bicarbonat de sodiu
1 linguriță de ulei de jojoba
5 picături de ulei esențial de lavandă
5 picături de ulei esențial de trandafir
INSTRUCȚIUNI
Potriviți apa intre caldă si fierbinte.
Când apa este cam la jumătatea cantității dorite, pur și simplu combinați ingredientele in cadă, folosind mâna pentru a amesteca.

Niciun comentariu

Nu ratați!