Ce uleiuri esențiale se potrivesc cel mai bine la tine acasă?

0
Uleiuri esențiale pentru casa

Menținerea casei curate poate fi uneori o sarcină grea. Cea mai mare provocare este, de obicei, mirosul, în special dacă aveți și animale de companie. Din păcate, de obicei multe persoane se orientează spre produse cumpărate din magazin și odorizante de aer. Și aceste produse fabricate cu substanțe chimice nocive, artificiale, vă oferă soluția la mirosurile urâte dar provoacă consecințe periculoase.
Încercați uleiurile esențiale pentru a alunga mirosurile urâte și pentru a menține aerul proaspăt și plăcut. De asemenea, aceste uleiuri naturale pot produce efecte pozitive asupra sănătății generale și a bunăstării întregii familii.
👉 Diferite tipuri de mirosuri ale uleiurilor esențiale
✔️ Mirosuri lemnoase
Vă simțiți liniștiți în natură. Vă place să faci drumeții prin munți și dealuri. Uleiurile esențiale cu miros lemnos sunt extrase din lemnul / scoarța copacilor. Uleiurile esențiale de pin, lemn de santal, chiparos, cedru și scorțișoară se află în partea de sus a listei.
Uleiul esențial de pin difuzat, lemn de cedru sau de ienupăr în casa dvs. vă va aminti de o plimbare liniștitoare prin pădure.
De asemenea, Uleiul esențial de pin poate ajuta atmosfera de acasă să fie mai curată și proaspătă.
Toate uleiurile esențiale din familia lemnoasă au un lucru în comun: toate aduc efecte calmante de lungă durată, emoții pozitive și un sentiment de pace și odihnă.
✔️ Mirosuri de citrice
Ai observat vreodată că decojirea unui citric te face să fii mai atras de fructe și dorința ta de a mânca devine mai mare? Acest lucru se întâmplă datorită aromei intense. Și majoritatea uleiurilor esențiale de citrice sunt extrase din coajă / coji de fructe. În partea de sus a listei se numără Lime, Lămâie, Bergamotă, Grapefruit, Portocală dulce, Lemongrass și Citronella.
Uleiul esențial de Lemongrass, cu parfumul său ușor și proaspăt de lămâie, nu numai că oferă casei tale un miros minunat, dar creează, de asemenea, un mediu stimulant, calmant, relaxant și echilibrat din jur.
Uleiurile esențiale de lămâie și lime acționează ca odorizante naturale, deodorante și spray-uri care ridică starea de spirit. Cu toate acestea, există o proprietate pe care o au aproape toate uleiurile esențiale de citrice: acestea pot ajuta la respingerea și uciderea țânțarilor și a altor insecte. Deci da, difuzând aceste uleiuri esențiale, în special Lămâie și Bergamotă, veți ține aceste vietăți departe.
✔️ Mirosuri florale
Uleiurile esențiale aparținând familiei florale te pot face sa crezi că intri într-o grădină plină de flori atunci când ajungi acasă! Uleiurile esențiale obținute din surse botanice înflorite sunt cunoscute sub numele de mirosuri florale. Aceste uleiuri esențiale florale includ mușețel, salvie, iasomie, geraniu de trandafir, trandafir, lavandă , Helichrysum și Ylang Ylang.

Utilizarea uleiului esențial de mușețel nu se limitează la un ceai super calmant; mai degrabă, parfumul său proaspăt, fructat, erbaceu și dulce vă oferă o experiență cerească.
Uleiul esențial de trandafir oferă un sentiment de armonie și romantism. Da, acest ulei face casa ta să miroasă ca și cum ar fi buchete de flori de trandafir peste tot.
👉 O prezentare rapidă a amestecurilor de uleiuri esențiale pentru interior
✔️ Amestec primitor
Lasă-ți casa să ofere o îmbrățișare de parfum uimitor oaspeților tăi.
– Ulei esențial de lavandă – 5 picături
– Ulei esențial de mușețel – 4 picături
– Ulei esențial de lămâie – 3 picături
✔️ Amestec revigorant
Lăsați acest amestec răcoritor, calmant și floral să vă revigoreze.
– Ulei esențial de lavandă – 5 picături
– Ulei esențial de lămâie – 4 picături
– Ulei esențial de mentă – 2 picături
✔️ Amestec pentru camera de zi
Faceți din camera de zi un loc pentru relaxare.
– Ulei esențial de lămâie – 6 picături
– Ulei esențial de rozmarin – 4 picături
– Ulei esențial de trandafir – 4 picături
❗️Unele măsuri de precauție
Următoarele sunt câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont în timp ce folosești uleiuri naturale:
– Folosiți întotdeauna un brand de încredere. Doar uleiurile esențiale pure și naturale pot avea un impact de lungă durată asupra dvs. și a casei dvs.
– Nu toate, dar unele uleiuri esențiale nu sunt recomandate femeilor însărcinate. Deci, dacă sunteți gravidă, consultați mai întâi medicul, faceți un test de inhalare și apoi bucurați-vă de casa cu cel mai bun miros.
– Animalele sunt susceptibile la mirosuri și au un miros mai puternic decât al nostru. Așadar, ține-i departe când casa este plină de parfumuri de uleiuri esențiale.
– Unele persoane sunt alergice la anumite mirosuri, indiferent dacă parfumurile sunt mai ușoare sau mai tari. Dacă sunteți unul dintre aceștia, deschideți mai întâi sticla cu ulei esențial pe care doriți să îl folosiți acasă. Dacă acel miros nu te irită, atunci este o veste bună pentru tine.

Niciun comentariu

Nu ratați!