18 motive să consumi ciuperci mai des! Oferă numeroase avantaje pentru sănătate, piele și păr

0

Ciupercile devin din ce în ce mai populare datorită versatilității și beneficiilor puternice pentru sănătate. Trebuie să fii precaut cu ciupercile și să cumperi numai din magazinele de renume, deoarece unele ciuperci sunt toxice.
❓De ce să mănânci ciuperci
•Ciupercile comestibile sunt o sursă bună de fibre și acizi grași nesaturați, dar sărace în calorii.
•Sunt bogate în substanțe nutritive precum vitamina B și minerale precum seleniu, cupru și potasiu.
Cel mai comun tip de ciupercă este ciuperca albă cultivată, care este utilizată pe scară largă ca ingredient într-o gamă de feluri de mâncare, precum și în sosuri. De asemenea, au proprietăți medicinale și au fost utilizate în China, Coreea și Japonia în tratamentul tulburărilor precum alergiile, artrita și bronșita, precum și cancerele de stomac, esofag și plămâni.
Beneficiile pentru sănătate ale ciupercilor
📌 Ard colesterolul:
Deoarece ciupercile sunt pline de proteine, fibre, enzime și carbohidrați cu conținut scăzut de colesterol și grăsimi, sunt recomandate persoanelor care au colesterolul mare. Ciupercile sunt capabile sa ardă colesterolul după digestie.
📌 Previn cancerul de sân și de prostată:
Ciupercile conțin beta-glucani și acid linoleic cu proprietăți anticancerigene. Acestea ajută la prevenirea cancerului de sân și a cancerului de prostată. Acidul linoleic ajută la suprimarea estrogenului la femei după menopauză pentru a preveni cancerul de sân, în timp ce beta-glucanii ajută la prevenirea cancerului de prostată. Seleniul ajută cel mai mult la suprimarea acestor celule canceroase.
📌 Dieta perfectă pentru diabetici:
Ciupercile nu conțin grăsimi, sunt scăzute în carbohidrați, sunt bogate în proteine, enzime, vitamine, minerale și fibre. Astfel, este o dietă ideală pentru diabetici. Enzimele naturale din ciuperci ajută la descompunerea zaharurilor și a amidonului. De asemenea, îmbunătățesc funcționarea glandelor endocrine. Mai mult decât atât, antibioticele naturale din ciuperci ne feresc de infecții.
📌 Ajută la construirea imunității:
Combinația de vitamine A, B și C din ciuperci contribuie la construirea unui sistem imunitar bun. Antibioticele puternice prezente în ele ajută la combaterea infecțiilor. Antioxidantul, Ergionionina protejează de radicalii liberi.
📌 Vitamina D:
Ciuperca este singura legumă care conține vitamina D. Conține calciu, fier, potasiu, cupru și seleniu.
📌 Vitamina B1:
Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamină. Tiamina este responsabilă pentru controlul eliberării de energie din carbohidrați. Acest lucru este necesar pentru funcționarea normală a sistemului nostru nervos și a creierului.
📌 Vitamina B2:
Ciupercile sunt îmbogățite cu Riboflavină sau vitamina B2. Această vitamină promovează o bună vedere și sănătatea ochilor. În plus, menține și celule roșii din sânge sănătoase, ceea ce ne întărește sistemul imunitar. Vitamina B2 prezentă în ciuperci este, de asemenea, responsabilă pentru o piele sănătoasă.
📌 Vitamina B3:
Niacina sau vitamina B3 este o altă vitamină B importantă care se găsește în ciuperci. Ajută la controlul eliberării de energie din carbohidrați, grăsimi și proteine. Acest lucru tinde să mențină sistemul nervos și sistemul digestiv al corpului în formă bună.
📌 Vitamina B5:
Vitamina B5, cunoscută și sub numele de acid pantotenic, se găsește în mod natural în ciuperci. Este o vitamină foarte importantă, esențială pentru diferite roluri metabolice în corpul nostru. Acidul pantotenic oferă, de asemenea, asistență în producerea hormonilor în corpul nostru.
📌 Vitamina B6:
Vitamina B6 se găsește și în ciuperci. Vă ajută să vă stimulați starea de spirit. Vitamina B6 reglează ceasul intern al corpului nostru, care este foarte important pentru funcționarea și dezvoltarea normală a creierului. Această vitamină este, de asemenea, responsabilă pentru atenuarea schimbărilor de dispoziție și a depresiei.
📌 Vitamina B9:
Ciupercile sunt foarte bogate în vitamina B9, cunoscută în mod obișnuit ca folat. Vitamina B9 ajută la formarea celulelor albe din sânge și a globulelor roșii din măduva osoasă. Folatul este, de asemenea, foarte esențial pentru o creștere sănătoasă a corpului. Chiar și femeilor însărcinate li se recomandă să consume folat, care ajută la creșterea corespunzătoare a fătului.

📌 Vitamina H:
Vitamina H sau Biotina este un tip de vitamina B care se găsește în ciuperci. Este esențial în metabolismul carbohidraților și proteinelor. Ne întărește sănătatea interioară prin creșterea imunității.
Beneficiile ciupercilor pentru piele
Ciupercile sunt bogate în vitamina D, seleniu și antioxidanți care vă protejează pielea. Ciupercile sunt acum ingrediente active în creme topice, seruri și preparate faciale, deoarece extractele lor sunt considerate antioxidanți puternici. Unele dintre beneficiile ciupercii pentru piele sunt prezentate mai jos:
📌 Hidratează pielea:
Acidul hialuronic este considerat hidratantul intern al corpului. Aceasta reduc ridurile legate de vârstă si a liniile fine. Ciuperca conține o polizaharidă care este la fel de benefică pentru hidratare și oferă un aspect neted și suplu.
📌 Tratează acneea:
Ciupercile au un conținut ridicat de vitamina D. Acestea au proprietăți curative atunci când sunt aplicate local pe leziunile acneice. Astfel, extractele de ciuperci sunt adesea folosite în produsele de îngrijire a pielii destinate tratamentului acneei.
📌 Beneficii anti-îmbătrânire:
Ciupercile posedă proprietăți anti-îmbătrânire. Acidul kojic este adesea utilizat în creme, loțiuni și seruri ca remediu pentru semne de îmbătrânire, cum ar fi pete hepatice, pete de vârstă, decolorare și tonus inegal al pielii cauzat de fotodeteriorare. Ciupercile sporesc apărarea naturală a pielii și îmbunătățesc aspectul acesteia.
📌 Tratează afecțiunile pielii:
Problemele cutanate sunt cauzate în principal de inflamație și de activitatea excesivă a radicalilor liberi. Ciupercile conțin antioxidanți, precum și compuși care au proprietăți antiinflamatorii. Utilizarea topică a acestor compuși naturali favorizează vindecarea și combate inflamațiile. Extractele de ciuperci sunt adesea utilizate în produsele pentru piele pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczeme, rozacee și acnee.
Beneficiile ciupercilor pentru păr
La fel ca și restul corpului, și părul sănătos necesită substanțe nutritive vitale. Deficiența acestor substanțe nutritive, precum și factori externi, cum ar fi tratamentele chimice dure, stilul de viață nesănătos și boala prelungită, pot provoca probleme părului. Ciupercile sunt o sursă bună de vitamina D, antioxidanți și minerale precum seleniu și cupru
📌 Combat căderea părului:
Anemia este una dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului. Anemia este cauzată de deficiența de fier în sânge. Ciupercile sunt o sursă bună de fier, pot combate căderea părului. Fierul este un mineral vital, deoarece este implicat în formarea de celule roșii din sânge, consolidându-vă astfel părul.
Ciuperca conține cupru, care este benefic pentru părul dvs., deoarece facilitează absorbția fierului din alimente. Este implicat în producerea de melanină, un pigment care conferă culoare părului tău. Ciupercile conțin, de asemenea, un nivel ridicat de fier. Cuprul și fierul funcționează împreună, promovând părul sănătos și puternic.
📌 Conținut ridicat de seleniu:
Ciuperca conține cantități mari de seleniu, vital pentru părul sănătos. Acest nutrient este un puternic antioxidant care eliberează organismul de radicalii liberi și întărește sistemul imunitar. Seleniul se găsește mai ales în proteinele animale și, prin urmare, ciupercile pot fi o alternativă bună pentru vegetarieni pentru a obține acest oligoelement vital. Seleniul ajută la creșterea părului și previne mătreața.

Niciun comentariu

Nu ratați!