10 beneficii ale bananelor roșii – cu ce se diferă de cele galbene

0

Banana roșie ( Musa acuminat) are un gust similar cu zmeura și coaja exterioară roșie. Aparține unui subgrup de banane din sud-estul Asiei.
Bananele roșii sunt mai scurte și mai dulci decât bananele galbene. De asemenea, sunt mai dense în nutrienți. Ele ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge, sporesc imunitatea și facilitează digestia.
10 Beneficii de sănătate ale bananelor roșii:
Conform medicinei populare, bananele roșii pot ajuta la tratarea diferitelor probleme, cum ar fi pietrele la rinichi și osteoporoza. De asemenea, vă pot menține nivelul de energie ridicat, datorită profilului lor nutritiv bogat.
🌱 Bananele roșii sunt bogate în nutrienți
O banană roșie medie (100g) conține 75% apă. Este scăzută în grăsimi și bogată în fibre (2,6 g) .
•Este o sursă bogată de carbohidrați sănătoși (22,84 g), cum ar fi zaharoza și fructoza. Are un indice glicemic scăzut. Este o sursă bună de energie instantanee care este eliberată constant în fluxul sanguin.
•Conține minerale esențiale, cum ar fi potasiu (358 mg), magneziu (27 g), fosfor (22 mg), calciu (5 mg) și fier (0,26 mg). Acest lucru ajută la menținerea unui echilibru sănătos al electroliților.
•Conține substanțe nutritive esențiale, cum ar fi vitamina C (8,7 mg), tiamină (0,031 mg), riboflavină (0,073 mg), niacină (0,665 mg), vitamina B6 (0,3 mg), folat (20 µg) și colină (9,8 mg ).
•Antioxidanții, cum ar fi beta-carotenul (26 µg) și luteina + zeaxantina (22 µg), se găsesc și în bananele roșii.
🌱 Bananele roșii pot ajuta la gestionarea diabetului
Cercetările au stabilit că managementul diabetului este dependent de îmbunătățirea controlului glicemic. Consumul de alimente cu un indice glicemic mai mic poate ajuta la reducerea creșterii bruște a nivelului de glucoză din sânge.
Un studiu a observat că răspunsul glicemic scăzut al bananelor roșii ar putea fi benefic pentru persoanele cu diabet. Bananele roșii inhibă, de asemenea, activitatea α-amilazei și a α-glucozidazei (enzime implicate în sinteza glucozei).
🌱 Bananele roșii au proprietăți antioxidante
Bananele roșii sunt bogate în fenoli și vitamina C. Antioxidanții elimină radicalii liberi care altfel pot provoca leziuni celulare. Excesul de radicali liberi poate duce la stres oxidativ și, în cele din urmă, poate crește riscul de tulburări metabolice, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul.
Banana roșie conține carotenoizi, antociani și flavonoli. Proprietățile antioxidante ale bananelor roșii pot fi atribuite conținutului lor ridicat de carotenoizi. Conform studiilor, bananele roșii par să conțină mai mulți antioxidanți decât cele galbene.
🌱 Bananele roșii pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
Bananele roșii sunt bogate în potasiu. Rolul potasiului în menținerea tensiunii arteriale și reducerea riscului de boli cardiovasculare a fost bine stabilit. Creșterea aportului de potasiu reduce tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune.
🌱 Bananele roșii pot sprijini sănătatea ochilor
Bananele roșii sunt bogate în luteină și zeaxantină. Aceste carotenoide protejează împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă. Bananele roșii conțin și beta-carotenoizi. Aceștia sunt precursori ai vitaminei A și sunt deosebit de eficienți atunci când sunt asimilați din surse dietetice.
Vitamina A este esențială pentru o vedere sănătoasă. De fapt, deficiența vitaminei A poate duce la orbire nocturnă.
🌱 Bananele roșii sprijină sistemul imunitar
Bananele roșii conțin mai mulți antioxidanți care pot îmbunătăți imunitatea. Sunt, de asemenea, surse excelente de vitamine C și B6. Cercetările sugerează că vitamina C poate ajuta la creșterea imunității. Există, de asemenea, dovezi că vitamina C reduce riscul de infecție.

🌱 Bananele roșii îmbunătățesc sănătatea digestivă
În mod tradițional, bananele roșii au fost utilizate pentru a trata diverse probleme digestive, inclusiv diaree, balonare și constipație. Studiile sugerează că acestea au un conținut ridicat de fibre (sau amidon rezistent) care ajută la ușurarea mișcărilor intestinale.
Bananele, în general, au proprietăți prebiotice. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea sănătății microbiomului intestinal. Ele cresc bacteriile bune care descompun fibrele în substanțe nutritive esențiale.
Bananele roșii conțin oligozaharide care pot ajuta la reducerea inflamației.
🌱Bananele roșii promovează pierderea în greutate
Bananele roșii sunt bogate în fibre și substanțe nutritive. Acestea sunt relativ sărace în grăsimi și calorii. Fibrele ajută la îmbunătățirea sațietății și pot favoriza pierderea în greutate. Fibra îmbunătățește, de asemenea, bacteriile intestinale și reduce inflamația. Reduce riscul de obezitate și alte boli conexe, cum ar fi diabetul și tulburările cardiovasculare.
Proprietățile anti hiperglicemiante (scăderea zahărului din sânge) și indicele glicemic scăzut al bananelor roșii ajută, de asemenea, la eliberarea constantă a zahărului în sânge. Acest lucru poate ajuta la reducerea poftei de mâncare.
🌱 Bananele roșii ajută la ușurarea dependenței de nicotină
Deși dovezile sunt limitate, s-a constatat că mineralele precum magneziul ajută la ameliorarea simptomelor de sevraj ale nicotinei. Mineralul ajută la ameliorarea stării proaste și a stresului, care sunt doi factori majori de risc pentru fumat.
Studiile arată rolul carotenoidelor dietetice în reducerea fumatului de țigări și a cancerului pulmonar la bărbați. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe date în acest sens.
Bananele roșii ar putea avea anumite beneficii pentru piele și păr. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili aceste beneficii, dovezile anecdotice susțin utilizarea acestora.
🌱 Bananele roșii oferă beneficii părului și pielii
Bananele roșii conțin antioxidanți și compuși antiinflamatori, cum ar fi vitamina C și carotenoizi, care ajută la încetinirea apariției semnelor îmbătrânirii. Vitamina C stimulează producția de colagen, care este o componentă integrală a structurii pielii și a părului.
Aplicarea topică a colagenului poate îmbunătăți textura și pigmentarea pielii. Dovezile anecdotice sugerează că bananele roșii pot fi folosite și pentru a condiționa părul.
Banane roșii vs. Banane galbene
•Profilul nutrienților : bananele roșii au mai mult conținut fenolic și beta-caroten în comparație cu bananele galbene. De asemenea, sunt mai bogate în alți nutrienți, cum ar fi vitamina C. Bananele roșii au un indice glicemic mai mic decât cele galbene.
•Dimensiune : bananele roșii sunt mai mici și mai groase decât bananele galbene.
•Culoare : bananele roșii au cojile exterioare de culoare roșiatică până la purpurie și pulpa cremoasă roz. Bananele galbene au coji de culoare galbenă, cu pulpă albă.
•Gust : Bananele roșii au un gust similar cu bananele galbene, împreună cu o aromă de zmeură.
Textură : în ceea ce privește textura, ambele variante de banane sunt la fel. Când sunt necoapte, sunt tari și nu foarte dulci. Pe măsură ce se coc, sunt moi și gustoase.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.