9 posibile efecte secundare ale apei de orz de care trebuie să țineți cont

0

Orzul este una dintre cele mai sănătoase culturi de cereale cu numeroase beneficii medicinale. Băutura preparată prin amestecarea făinii de orz cu apă este considerată o alegere sănătoasă. Poate atenua o serie de probleme de sănătate, oferind în același timp hrană corpului nostru.
11 Efecte secundare ale apei de orz
Dar, în același timp, și apa de orz ne poate dăuna. Iată o listă a efectelor secundare ale apei de orz de care trebuie să țineți cont:
🌾 Flatulență / Gaz intestinal
Conținând fibre dietetice solubile, orzul poate provoaca gaze intestinale sau flatulență. Motivele din spatele acesteia sunt activitățile bacteriilor benefice prezente în colonul nostru. Deci, încercați să vă limitați aportul de apă din orz pentru a preveni flatulența.
🌾 Stomac supărat
Stomacul supărat nu este rezultatul doar al consumului excesiv de apă de orz, ci și al interacțiunilor sale cu anumite medicamente. În ambele cazuri, iritația stomacului poate apărea cu simptome minore până la majore, cum ar fi durerea, crampele, balonarea și, uneori, chiar și diareea.
🌾 Constipație
Dacă beți prea multă apă de orz, exista riscul să ajungeți la constipație cronică. Consultați medicul în cazul în care problema continuă mai mult de 7 zile la un moment dat.
🌾 Contaminare fungică
S-a raportat că apa de orz poate duce la contaminarea fungică din când în când. Anumiți contaminanți care se găsesc în extractul de malț sunt Trichothecium Roseum și Ochratoxin A, care ne pot afecta oasele prin demineralizarea lor.
🌾 Reacții alergice
Reacțiile alergice ale apei de orz sunt, de asemenea, destul de frecvente. Dacă ați suferit deja de hipersensibilitate sau alergie în trecutul recent, ar trebui sa reduceți sau sa eliminați consumul de apă de orz. Sau altfel, s-ar putea să aveți o serie de simptome, cum ar fi erupții cutanate, inflamație, urticarie, iritație, precum și umflarea ochilor, pleoapelor, nasului, brațelor, picioarelor și chiar anafilaxia.

🌾 Esofag blocat
Fiind încărcat cu fibre, orzul poate afecta și esofagul. Ori de câte ori vă pregătiți băutura, asigurați-vă că adăugați suficientă apă la extractul de malț. În caz contrar, vă puteți confrunta cu dificultăți la înghițire, ceea ce vă poate bloca sau chiar rupe esofagul.
🌾 Boala celiacă
Boala celiacă este în esență alergie la grâu, care este cauzată de intoleranța la gluten. Orzul conține o cantitate imensă de gluten, agravând astfel starea și mai rău.
🌾 Reducerea zahărului din sânge
Consumul excesiv de apă de orz poate reduce într-o mare măsură cantitatea de zahăr din sânge. Dacă trece sub nivelul normal, veți dezvolta hipoglicemie. Așadar, încercați să urmăriți cu atenție nivelul zahărului din sânge în timp ce beți în mod regulat apă de orz.
🌾 Complicații chirurgicale
Deoarece apa de orz poate provoca o scădere bruscă a nivelului de glucoză din sânge, trebuie să luați întotdeauna măsuri de precauție înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale. Este recomandat să încetați să beți această apa cu cel puțin 10-14 zile înainte de a intra în operație.
Nu există niciun motiv pentru care să nu vă bucurați în mod regulat de un pahar cu apă de orz. Dar este important să fii conștient de cât este prea mult. Și dacă ajungeți la oricare dintre aceste reacții adverse, consultați-vă medicul!
Este apa de orz o băutură de bază în dieta ta zilnică? Ați experimentat vreodată vreunul dintre aceste efecte secundare ale apei de orz? Împărtășiți-ne experiența dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.