Anghinarea a fost folosita ca si remediu eficient pentru problemele de somac in medicina romana si greaca. Pana in secolul al XVI-lea, anghinarea a castigat faima ca tratament pentru icter si alte probleme hepatice. Mai tarziu, a fost recunoscuta ca aliment si a fost introdusa in dieta pentru scopuri nutritionale.
Anghiinarea contine diverse vitamine si minerale, printre care amintim fibre dietetice, proteine, sodiu, potasiu, calciu, vitamina C, fier, vitamina B6, magneziu, cupru si fosfor.
Valoarea nutritiva a anghinarelor nu se limiteaza numai la componentele mentionate mai sus; contine multi antioxidanti puternici cu proprietati exceptionale.
Anti-cancerigen
Anghinarea contine compusi care pot fi foarte eficienti in prevenirea cancerului. Partile comestibile ale anghinarei sunt bogate in luteolina, acid cafeilchinic, acidul clorogenic si cianarina. Polifenolii prezenti faciliteaza proprietatile de combatere a cancerului. Anghinarea ofera o multitudine de antioxidanti care protejeaza si repara celulele.
Protejeaza inima
Tensiunea arteriala crescuta, arterele infundate si multe alte probleme pot aparea datorita unei diete nesanatoase si a lipsei exercitiilor fizice.
Anghinarea este bogata in minerale precum potasiu, magneziu si fosfor, o combinatie excelenta pentru sanatatea inimii. In plus, este bogata si in fibre, care contribuie la curatarea vaselor de sange si arterelor.
Ficat
Consumul alimentelor sanatoase poate fi un tratament pentru ficatul dumneavoastra. Este cel mai mare organ din organism, cu multe functii de realizat, cum ar fi stocarea energiei, digestia alimentelor si indepartarea toxinelor din organism. Fenolii si acizii prezenti actioneaza ca stimulatori care ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din organism si, de asemenea, promoveaza producerea de bila.
Diabet zaharat
Diabetul este una dintre bolile care deschide usa pentru multe alte boli. Gestionarea poate fi dificila, dar nimic nu este mai benefic decat o dieta sanatoasa. Anghinarea a aratat o activitate hipoglicemica care protejeaza pancreascul si mentine nivelul scazut al zaharului din sange. Fibrele din anghinare contribuie la reducerea colesterolului.
Colesterol
Anghinarea contribuie la eliminarea colesterolului rau din organism. HDL (colesterolul bun) este necesar organismului pentru a produce vitamina D si, de asemenea, pentru a promova sanatatea creierului.
Digestie sanatoasa
Acidul caffeic si flavonoidele pe care le contine anghinarea au capacitatea de a usura conditiile stomacului si de a spori functionarea sistemului digestiv. Fibrele din anghinare contribuie la miscarea peristaltica normala si inlaturarea toxinelor din organism.
Oase puternice
Mentinerea sanatatii oaselor nu se limiteaza doar la un aport adecvat de calciu, ci necesita si alte minerale pentru a promova oase puternice. Anghinarea are o combinatie potrivita de calciu, fier, cupru, potasiu si magneziu, impreuna cu puterea antioxidantilor pentru a mentine densitatea osoasa in control.
Functia creierului
Fosforul si vitamina C sunt necesare pentru un creier activ. Oamenii de stiinta au legat majoritatea afectiunilor creierului de un deficit de fosfor in organism, iar anghinarele au o cantitate adecvata din acest mineral. Consumul anghinarelor cu siguranta va ajuta functia creierului.
Vezica biliara
Vezica biliara are functii de facilitare pentru alte organe din organism si sanatatea sa este necesara pentru sanatatea generala a corpului. Deoarece anghinarea promoveaza producerea de bila in organism, aceasta mentine vezica biliara in stare excelenta si previne acumularea de minerale, care pot deveni ulterior cauza pietrelor.
Anti-imbatranire
Imbatranirea este un proces natural, insa cea prematura este adesea legata de stres si de o dieta nesanatoasa. Anghinarea contine din abundenta antioxidanti si lupta impotriva imbatranirii premature.
Mahmureala
Anghinarea poate avea un efect calmant asupra efectelor secundare ale alcoolului. Proprietatile diuretice ale anghinarelor ajuta la curatarea corpului de toxine si la calmarea simptomelor de mahmureala.
Previne infectiile virale
Fiind bogata in vitamina C, anghinarea ajuta la intarirea sistemului imunitar si protejeaza organismul de virusi daunatori. Mai contine flavonoide care ajuta la protejarea organismului impotriva infectiilor.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.naturalfoodseries.com
Niciun comentariu