5 beneficii ale păducelului care te vor impresiona – doza recomandată + precauții

0

Păducelul este adesea numit „planta inimii” pentru diferitele sale abilități cardio-protectoare. Prețuită pentru capacitatea sa de a proteja și întări inima atât emoțional, cât și fizic, boabele de păducel a fost folosită de secole ca un remediu natural pentru tot felul de probleme grave ale inimii. Acestea includ angina pectorală, hipertensiune arterială, întărirea arterelor, bătăi neregulate ale inimii și chiar insuficiență cardiacă congestivă.
De fapt, păducelul a fost folosit pentru a trata bolile de inimă încă din primul secol!
Fructele, frunzele și florile de păducel sunt toate folosite astăzi în scopuri medicinale. Fructele de păducel se prezintă sub formă de mici fructe de pădure roșii. Triburilor native americane le plăcea să le mănânce și foloseau păducelul pentru a trata problemele cardiace, precum și afecțiunile gastro-intestinale.
Ce face ca fructele de păducel să fie atât de benefice sănătății? Se pare că “de vină” sunt numeroasele lor flavonoide pentru început. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici despre care se știe că scad eficient inflamația, în timp ce stimulează funcția imunitară. O dietă bogată în alimente, băuturi și ierburi bogate în flavonoide a fost legată de prevenirea bolilor cardiovasculare și neurodegenerative, precum și a cancerului.
Planta de păducel este încărcată cu compuși benefici pentru sănătate. S-a demonstrat că acești compuși îmbunătățesc cu adevărat sănătatea inimii. Flavonoidele antioxidante conținute de păducel îmbunătățesc fluxul sanguin, protejează împotriva deteriorarii vaselor de sânge și chiar ajută la dilatarea vaselor de sânge.
Aceste flavonoide includ OPC-uri. Ce sunt OPC-urile? OPC înseamnă proantocianidine oligomerice. OPC-urile sunt unele dintre cele mai răspândite substanțe polifenolice găsite în plante.
Iată doar câțiva dintre numeroșii compuși chimici și nutrienți găsiți în păducel:
– Flavonoide, inclusiv hiperozide
– Quercetină
– Vitexin
– Rutin
– Triterpene pentaciclice
– Acidul acantolic
– Acid neotegolic
– Colina
– Acetilcolina
– Acid clorogenic
– Acid cafeic
– Vitamina B1
– Vitamina B2
– Vitamina C
– Calciu
– Fier
– Fosfor
👉 Beneficii pentru sănătate
1. Beneficii majore pentru inimă
Boabele de păducel sunt cele mai cunoscute pentru efectele sale utile de tonifiere asupra inimii. Ca „plantă cardiotonică”, păducelul s-a dovedit a fi impresionant de util pentru tot felul de probleme grave ale inimii. Acestea includ insuficiență cardiacă, boli de inimă, angina pectorală, modificări ale ritmului cardiac și ateroscleroza. Potrivit unui studiu publicat în revista Current Medicinal Chemistry, beneficiile puternice ale păducelului pentru inimă provin din conținutul său ridicat de acizi polifenolici.
Până în prezent, cercetările au arătat că păducelul poate avea chiar un efect util asupra insuficienței cardiace congestive (CHF). Mai multe studii au arătat că suplimentarea cu păducel a dus la îmbunătățirea funcției cardiace pe baza unui număr de parametri. Acești parametri includ tensiunea arterială, ritmul cardiac, debitul cardiac și toleranța la efort.
2. Tensiunea arterială
Fructele, florile și frunzele de păducel sunt recomandate ca reductori naturali ai tensiunii arteriale.

3. Dureri toracice (angina pectorală) și boli de inimă
Scăderea fluxului de sânge către inimă provoacă durere în piept cunoscută sub numele de angină. Uneori se confundă cu indigestia. Însă, angina adevărată poate fi un simptom al bolii coronariene. Până în prezent, cercetările arată că păducelul poate fi un remediu natural eficient pentru evitarea și tratarea anginei pectorale.
Potrivit unui articol științific publicat în Journal of Herbal Medicine and Toxicology , bioflavonoidele de păducel ajută la dilatarea atât a vaselor de sânge periferice, cât și a celor coronare. Acest lucru poate îmbunătăți fluxul de sânge către inimă, făcând păducelul foarte util pentru angină. De asemenea, se crede că proantocianidinele de păducel reduc tensiunea pereților vaselor de sânge. Din nou, acest lucru este foarte util pentru a descuraja angina pectorală.
4. Colesterol ridicat
Studiile pe animale au arătat că extractul de fructe de păducel poate fi un remediu natural util pentru reducerea colesterolului LDL („rău”) din organism. În China, păducelul este numit „Shan-Zha”. Un studiu care a folosit subiecți animale a arătat niște rezultate cu adevărat impresionante de la un extract de etanol de păducel Zhongtian, un soi de Shan-Zha sălbatic, care are fructe de păducel mai mari.
Acest studiu a dezvăluit că extractul de fructe de păducel nu numai că a redus nivelul general ridicat de colesterol, ci a și scăzut în mod semnificativ colesterolul LDL, colesterolul hepatic și trigliceridele, precum și greutatea corporală.
5. Stimulator general de sănătate
Cercetările științifice au arătat că extractul din fructe de păducel este excelent în reducerea inflamației. Acest lucru este enorm pentru sănătate, deoarece știm că inflamația stă la rădăcina majorității bolilor.
De asemenea, cercetările arată că extractul din boabe de păducel este un inamic al radicalilor liberi. Acest lucru este extrem de benefic pentru sănătatea umană, deoarece radicalii liberi pot provoca daune celulare (inclusiv deteriorarea ADN-ului) prin sustragerea de electroni printr-un proces numit oxidare.
👉 Lucruri interesante despre păducel 
– Frunzele, fructele și florile de păducel sunt toate folosite în scopuri medicinale.
– Speciile de Crataegus precum păducelul sunt originare din regiunile temperate din America de Nord și Europa.
– Păducelul are flori care cresc în ciorchine mici albe, roșii sau roz.
– Când Isus a fost răstignit, coroana de spini de pe capul lui se crede că a fost făcută din păducel.
– Înregistrările timpurii indică faptul că păducelul era un simbol al iubirii.
– Boabele roșii dulci și acidulate ale plantei de păducel sunt folosite pentru a face dulcețuri, jeleuri, vinuri și cordiale.
– Multe specii de păducel sunt folosite pentru a face copaci bonsai.
👉 Cum se utilizează
Cum poți să încorporezi fructele de păducel în dieta ta? Există câteva opțiuni. Puteți opta pentru ceai de fructe de păducel. Boabele de păducel vrac pot fi adesea achiziționate în secțiunea vrac a multor magazine naturiste. De asemenea, puteți lua un supliment de păducel sub formă de capsulă sau un extract de păducel sub formă de tinctură lichidă.
Până acum, dozele sigure de păducel par să fie între 160 și 1.800 de miligrame pe zi pentru o perioadă de trei până la 24 de săptămâni. Îmbunătățirea vizibilă a simptomelor poate dura șase până la 12 săptămâni.
❗️Efecte secundare și interacțiuni medicamentoase
Nu trebuie să luați păducel dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Nu dați copiilor mici produse din păducel. Suplimentarea cu păducel este recomandată pentru utilizare pe termen scurt de către adulți. Dacă orice simptom se agravează atunci când luați păducel, ar trebui să întrerupeți utilizarea și să solicitați asistență medicală de urgență.
Pentru unii utilizatori, păducelul poate provoca greață, stomac deranjat, oboseală, transpirație, dureri de cap, amețeli, palpitații, sângerări nazale, insomnie, agitație și alte reacții adverse.
În timp ce păducelul este cunoscut pentru beneficiile sale pentru inimă, poate interacționa cu medicamentele prescrise pentru bolile de inimă.
Medicamentele pentru probleme ale inimii și hipertensiune arterială sunt cunoscute că interacționează cu păducelul. Unele medicamente specifice cunoscute că ar putea interacționa cu păducelul includ digoxina, beta-blocantele, blocantele canalelor de calciu (CCB), nitrații, fenilefrina și inhibitorii fosfodiesterazei-5. Dacă aveți boli de inimă sau orice altă afecțiune de sănătate sau luați în prezent medicamente, consultați-vă medicul înainte de a lua un produs din fructe de păducel sau orice alt supliment de păducel.
De asemenea, este important de menționat că insuficiența cardiacă este o afecțiune foarte gravă de sănătate. Cel mai bine este să nu te autotratezi cu suplimente de păducel dacă suferi de această afecțiune.

Niciun comentariu

Nu ratați!