Păducelul – medicamentul natural al inimii și nu numai – beneficii, dozare, precauții

0

👉 Privire de ansamblu asupra păducelului
Păducelul (Crataegus sp.) este un arbust spinos din familia trandafirilor, cu flori mici, albe, roșii și roz, care înfloresc în luna mai. Medicamentele pe bază de plante care conțin frunze și flori de păducel au fost folosite de secole, de obicei transformate într-un lichid ca parte a unui ceai de plante sau picături.
De asemenea, păducelul poate fi transformat într-o formă solidă de pastile.
Fructele de păducel au o reputație de lungă durată ca fiind dintre cele mai valoroase remedii tonice pentru sistemul cardiovascular. Medicul David Hoffman sugerează că nicio altă plantă nu oferă regenerarea hrănitoare pentru sistemul cardiovascular pe care o face păducelul.
Un extract de fructe de păducel standardizat s-a dovedit clinic a fi atât eficient, cât și sigur în îmbunătățirea calității vieții pacienților cu insuficiență cardiacă sub terapie pe termen lung.
👉Informații generale despre păducel
Păducelul a fost folosit ca supliment alimentar pentru a trata bolile de inimă încă din secolul I. A făcut obiectul a sute de studii, inclusiv nouă studii clinice umane dublu-orb, controlate cu placebo. În mod tradițional, fructele de păducel erau folosite pentru a gestiona problemele cardiace, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii, hipertensiunea arterială, durerile în piept, insuficiența cardiacă și întărirea arterelor.
La începutul anilor 1800, medicii americani foloseau păducelul ca medicament natural pe bază de plante pentru a trata tulburările circulatorii și bolile respiratorii. Acum frunzele și florile unei plante de păducel sunt folosite ca medicament natural.
👉 Pentru ce este folosit păducelul?
Păducelul conține multe elemente care pot fi benefice pentru o inimă sănătoasă. Flavonoidele lor antioxidante, inclusiv OPC-urile, pot ajuta la dilatarea vaselor de sânge, la o mai bună circulație a sângelui și la prevenirea vaselor de sânge de deteriorare. Cele mai multe amestecuri moderne folosesc frunze și flori de păducel, despre care se crede că conțin mai multe flavonoide decât fructele de pădure.
👉 Utilizările și eficacitatea păducelului
Studiile efectuate sugerează că păducelul crește fluxul sanguin al arterei coronare, crește circulația și reduce tensiunea arterială. Medicina naturală modernă folosește păducelul pentru a ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă și pentru a controla hipertensiunea arterială și colesterolul.
Potrivit Jurnalului de Medicină Naturală, „Paducelul pare să mărească ușor puterea contracțiilor mușchilor cardiaci și să scadă tensiunea arterială, ceea ce duce la o toleranță crescută la efort și la protecție împotriva insuficienței cardiace congestive”.
❗️Precauții
Păducelul conține componente care pot declanșa reacții adverse și pot interacționa cu alte ierburi, suplimente sau medicamente. Ca și în cazul oricărui supliment pentru sănătate, discutați cu un medic înainte de utilizare.

Păducelul este sigur pentru adulți și este, în general, recomandat pentru utilizare pe termen scurt. Deși rar, păducelul poate provoca:
– greaţă
– stomac deranjat
– oboseală
– transpiraţie
– durere de cap
– ameţeală
– palpitații
– sângerări nazale
– insomnie
– agitaţie
👉 Beneficiile păducelului
Potrivit unui raport al Memorial Sloan Kettering Cancer Center, oamenii de știință cred că păducelul ajută inima producând dilatarea mușchiului neted care căptușește arterele coronare, crescând fluxul de sânge către inimă.
Păducelul este bogat în polifenoli, un compus antioxidant puternic găsit în plante. Antioxidanții ajută organismul să neutralizeze moleculele instabile, cum ar fi radicalii liberi, care pot dăuna organismului. Radicalii liberi pot proveni dintr-o dietă proastă, fumul de țigară și toxinele din mediu, cum ar fi poluarea aerului. Polifenolii sunt asociați cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv cu un risc mai mic de:
– cancer
– Diabet de tip 2
– astm
– infectii
– Probleme cu inima
– îmbătrânirea prematură a pielii
1. Aritmie
Păducelul a fost folosit de mult timp pentru afecțiuni ale inimii și ale vaselor de sânge, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, durerea în piept și frecvența neregulată a bătăilor inimii (aritmie).
Deși utilizarea păducelului pentru aritmie la om nu a fost studiată științific, în mod tradițional a fost folosit în acest scop. Studiile au arătat că administrarea de păducel poate ajuta la creșterea sângelui pompat din inimă în timpul contracțiilor, la deschiderea vaselor de sânge și la îmbunătățirea transmiterii semnalului nervos.
2. Hipertensiune/tensiune arterială ridicată
Potrivit cercetărilor, mai multe studii concluzionează că păducelul poate îmbunătăți semnificativ funcția inimii și pare să promoveze activitatea de scădere a tensiunii arteriale. De asemenea, păducelul pare să provoace relaxarea vaselor de sânge mai departe de inimă. Se pare că acest efect se datorează proantocianidinei, o componentă găsită în păducel.
Într-un studiu realizat de British Journal of General Practice, extractul de păducel pare a fi eficient pentru hipertensiune arterială la cei care se luptă cu diabet zaharat de tip 2 care luau și medicamente prescrise.
Participanții la studiu au luat 1.200 mg extract de păducel sau un placebo în fiecare zi, timp de 16 săptămâni. Cei care au luat păducel au avut tensiune arterială mai mică decât cei care au luat placebo.
Înainte de a lua păducel, discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți tensiune arterială ridicată.
3. Îmbunătățirea condiției fizice
Deoarece păducelul este considerat un amfoter cardiovascular natural, acesta acționează ca hrană pentru inimă, hrănind și protejând inima împotriva potențialelor daune. Antioxidanții găsiți în păducel par să reducă simptomele și să îmbunătățească capacitatea de efort prin creșterea fluxului sanguin către inimă și a forței contracțiilor inimii și reducând rezistența la fluxul sanguin la nivelul extremităților.
Studiile sugerează că păducelul poate spori capacitatea fizică a unei persoane după insuficiență cardiacă!
4. Ajută la prevenirea căderii părului
În mod surprinzător, boabele de păducel sunt un ingredient găsit în unele produse pentru creșterea părului! Studiile sugerează că polifenolul găsit în boabe poate promova creșterea sănătoasă a părului.
❓Întrebări frecvente
1) Cât de mult păducel poți lua pe zi?
Când luați păducel, dozele tipice găsite pe piață sunt 250-500 mg, luate de trei ori pe zi. Un raport găsit în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie consideră că doza minimă eficientă de extract de păducel pentru insuficiența cardiacă și alte boli asociate este de 300 mg pe zi.
2) În cât timp scade tensiunea arterială?
O analiză a 29 de studii clinice efectuate pe peste 5.500 de persoane a constatat că păducelul este sigur atunci când este utilizat în dozele recomandate. Dozele găsite a fi sigure au fost de la 160 la 1.800 mg pe zi, timp de 3 până la 24 de săptămâni.
Cei care iau păducel pentru beneficiile sale asupra tensiunii arteriale ar putea să nu observe nicio îmbunătățire timp de 6 până la 12 săptămâni.
3) Cum se ia păducelul?
✔️ Ceai preparat
De trei ori pe zi după mese; 1 linguriță de frunze și flori/ 230 ml apă clocotită.
✔️ Fructe
– Pulbere uscată : 300-1000 mg oral de trei ori pe zi
– Extract lichid : 0,5-1 ml oral de trei ori pe zi
– Tinctură : 1-2 ml pe cale orală de trei ori pe zi
– Extract solid : 1/4-1/2 linguriță oral o dată/zi
– Sirop : 1 linguriță pe cale orală de două până la trei ori pe zi
✔️ Frunza/floare
– Extract : 160-900 mg/zi pe cale orală de două până la trei ori pe zi
– Pulbere : 200-500 mg oral de trei ori pe zi
– Tinctură : 20 de picături oral de două până la trei ori pe zi

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.