Ce sunt caperele – ce conțin, cum se consuma și cine nu trebuie sa le mănânce

0

Înțepătoare, picante și exotice, caperele adaugă o notă încântătoare preparatelor italiene. Caperele sunt utilizate în principal ca și condimente sau pentru garnitură. Acestea sunt aromate, dar surprinzător au și multe beneficii pentru sănătate.
Ce sunt caperele?
•Caperele sunt mugurii de flori ai Capparis spinosa. Se mai numesc și Flinders rose. Caperele sunt plante perene de iarnă, originare din Marea Mediterană și din unele părți din Asia și Africa de Sud.
•Acestea sunt un ingredient integral în bucătăriile mediteraneene.
•După cultivarea acestor muguri, sunt uscați la soare și folosiți la murături datorită gustului lor de lămâie. Istoria antică spune că erau folosite în mâncarea sumeriană.
•Caperele variază de la dimensiunea unui bob de piper până la dimensiunea unei măsline verzi mici.
•Caperele mai mari au o aromă mai puternică, dar dacă doriți să vă bucurați de aroma sa, alegeți-le pe cele mici.
•Mugurii se culeg manual. Acestea nu numai că adaugă o aromă vibrantă meselor dvs., sunt cunoscute și pentru beneficiile lor semnificative pentru sănătate.
•O lingură de capere conține doar două calorii. Prin urmare, caperele pot fi o opțiune bună dacă urmați o dietă hipocalorică. Pe lângă asta, caperele conțin și antioxidanți, fitonutrienți și vitamine esențiale pentru o sănătate optimă.
La 100 de grame, caperele conțin 5 grame de carbohidrați, 0,4 grame de zahăr, 3 grame de fibre dietetice, 0,9 grame de grăsimi, 2 grame de proteine, 4 mg de vitamina C, 138 UI de vitamina A, 24,6 mg de vitamina K, 0,88 mg de vitamina E, 0,652 mg de niacină, 0,139 mg riboflavină, 1,7 mg fier, 2960 mg sodiu, 40 mg potasiu și 96 KJ energii.
Beneficiile pentru sănătate ale caperelor
🌱 Puteri antioxidante:
Caperele sunt bogate în compuși flavonoizi, inclusiv rutină și quercetină. Ambii compuși sunt surse puternice de antioxidanți. Se știe că antioxidanții previn radicalii liberi, care pot provoca cancer și boli ale pielii.
•Rutina ajută la buna circulație a sângelui și poate fi foarte utilă în tratarea vaselor de sânge tensionate.
•Cercetări recente au arătat că quercetina are proprietăți analgezice, antiinflamatoare, antibacteriene și anticancerigene.
🌱 Bogate în minerale:
Caperele conțin minerale precum fier, calciu, cupru și niveluri ridicate de sodiu.
•Calciul ajută la construirea oaselor și a dinților puternici.
•Cuprul se combină cu anumite proteine pentru a produce enzime care acționează pentru a ajuta la o serie de funcții ale corpului.
•Fierul ne ajută mușchii să stocheze și să utilizeze oxigen. Este o parte a multor enzime care ajută corpul să digere mâncarea.
🌱 Bogate in vitamine:
Caperele sunt depozite de vitamine precum vitamina A, vitamina K, niacină și riboflavină.
•Vitamina A îmbunătățește vederea și ne ajută să vedem în întuneric. De asemenea, poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer. Această vitamină esențială ne ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să ne păstreze sistemul imunitar puternic.
•Vitamina K joacă un rol vital în sănătatea oaselor. Scade riscul de coagulare a sângelui.
•Niacina protejează împotriva bolilor cardiovasculare și susține, de asemenea, funcțiile cognitive, sistemul nervos și digestiv.
•Riboflavina, numită și vitamina B2, ajută organismul să transforme alimentele în combustibil care ne menține energia. Este, de asemenea, cunoscut faptul că susține funcția suprarenală. Astfel, ajută la menținerea unui sistem nervos sănătos.
🌱 Bogat în fibre:
Caperele sunt surse bogate de fibre. Fibrele reduc constipația. O lingură de capere conține 0,3 grame de fibre, aproximativ 3% din aportul zilnic minim de fibre recomandat.
Persoanele care includ grăsime și carne roșie în dieta lor zilnică ar trebui să mănânce capere, deoarece acestea distrug anumite subproduse găsite în carne și alimente bogate în grăsimi. Aceste produse secundare sunt adesea responsabile de cancer și boli cardiovasculare.

🌱 Ameliorarea reumatismului:
Caperele au fost utilizate ca tratament pentru durerea reumatică în Grecia antică.
🌱 Ameliorează flatulența:
Caperele ameliorează durerile de stomac și flatulența. În plus, acești muguri condimentați sunt consumați pentru îmbunătățirea poftei de mâncare.
🌱 Diabet:
Caperele ajută la menținerea diabetului sub control. Caperele conțin substanțe chimice care țin sub control zahărul din sânge. Evitați să consumați cantități mari de capere dacă utilizați deja medicamente pentru diabet, deoarece ambele tind să scadă glicemia.
🌱 Ameliorarea congestiei:
Acestea sunt, de asemenea, cunoscute pentru a preveni congestia toracică. Reduce flegma.
🌱 Ameliorarea pielii uscate:
Caperele sunt bune pentru pielea uscată. Pot fi utilizate direct pe piele pentru a o menține hidratată.
🌱 Ajutor pentru piele:
Caperele sunt, de asemenea, utilizate în tratarea tulburărilor pielii, cum ar fi roșeața pielii, iritarea și coșurile. Prin urmare, caperele sunt utilizate în produsele de îngrijire a pielii. În plus, caperele ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire datorită proprietăților sale antioxidante.
🌱 Promovează creșterea părului:
Caperele sunt utilizate pe scară largă și în produsele de îngrijire a părului, deoarece sunt bogate în vitamina B și fier. Ambele sunt cunoscute pentru promovarea creșterii părului. Vitamina B ajută circulația sângelui în corpul nostru. Astfel, susține sănătatea generală a părului, deoarece circulația sângelui este o condiție primară pentru părul sănătos și strălucitor. Fierul ajută la prevenirea căderii părului.
Efectele secundare ale caperelor
•Dacă urmați o dietă săracă în sodiu, ar trebui să evitați caperele, deoarece acestea sunt o sursă bogată de sodiu.
•Un semn comun al consumului excesiv de capere este setea extremă. Așadar, încercați să le consumați în cantități moderate.
•Caperele rețin apa în mod natural, deoarece conțin o cantitate mare de sodiu. Prin urmare, această retenție de apă vă poate face să vă simțiți umflat. Aveți grijă să nu mâncați o cantitate excesivă de capere.
•Dacă suferiți de hipertensiune arterială, trebuie să evitați consumul de capere. Excesul de sodiu crește volumul de sânge, deoarece reține apa. Consumul excesiv de sodiu ar putea pune corpul în pericol pentru boli de inimă.
•Un alt efect secundar al consumului excesiv de capere este riscul de a dezvolta osteoporoză. Sodiul scade densitatea osoasă, ceea ce determină pierderea rezistenței osoase. De asemenea, împiedică corpul dumneavoastră să absoarbă calciu, care este crucial pentru construirea și menținerea sănătății osoase. Iar dacă aveți deja osteoporoză, mai bine stați departe de capere.
•Caperele trebuie evitate atunci când sunteți gravidă sau sunteți supus unei intervenții chirurgicale.
Sfaturi de gătit
Caperele sunt folosite pentru a aduce aromă într-o varietate de sosuri. Sunt grozave când sunt gătite cu brânză. Cunoscând beneficiile uimitoare pentru sănătate, le puteți adăuga ca înlocuitor pentru sare în timp ce gătiți somon, pui, curcan, carne roșie, legume și salată.

Niciun comentariu

Nu ratați!