Ceaiul de lumânărică se lauda cu multe beneficii impresionante pentru sănătate

0

Ceaiul de lumânărică a fost folosit în medicina tradițională chineza pentru vindecarea răcelii și a tusei, precum și ca astringent și sedativ. Acest ceai este preparat din frunzele plantei de lumânărică ( Verbascum thapsus ) originara din Europa.
Ceaiul are un gust bogat aromatic si revigorant. Se spune că acest ceai fără cafeină are proprietăți antibacteriene, antioxidante, antivirale și multe alte proprietăți benefice.
Ceaiul de lumânărică poate ajuta la combaterea mai multor afectiuni respiratorii, cum ar fi raceala, tusea si bronsita. Poate oferi si stoparea durerilor de gât. Proprietățile antibacteriene ale lumanaricii pot ajuta la tratarea inflamației și a infecției în tractul respirator.
Ceaiul poate ajuta la calmarea astmului, care provoacă umflarea căilor respiratorii și duce la respirație, respirație șuierătoare și tuse. Se spune că lumânărica deține proprietăți expectorante, mucolitice și demulcente care promovează secreția de spută. Aceasta reduce tusea, ajută la eliminarea mucusului din căile respiratorii și ameliorează iritarea mucoaselor.
Florile și frunzele sale sunt utilizate pentru tratarea unei game largi de afecțiuni respiratorii, precum frisoane și gripă, tuberculoză, bronșită, pneumonie, astm, amigdalită și traheită.
Poate combate infecțiile virale
Se spune că ceaiul de lumânărică are activitate antivirală și poate ajuta la combaterea anumitor infecții virale. Într-un studiu, extractele de lumânărică au arătat activitate antivirală împotriva virusului gripal. Un alt studiu realizat de Universitatea Națională din Rio Cuarto a constatat că extractele metanolice de lumânărică pot lupta împotriva virusului pseudorabiei.
Are proprietăți antibacteriene
Acest ceai poate prezenta proprietăți antibacteriene. Un studiu realizat de Universitatea Islamică Azad a descoperit că extractul etanolic de lumânărică are proprietăți antimicrobiene și antioxidante. Ei acționează împotriva anumitor tulpini bacteriene, inclusiv Bacillus cereus.
Din cele mai vechi timpuri, aceasta planta a fost folosită ca remediu eficient pentru tratarea bolilor infecțioase. Un alt studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale din Jundishapur a constatat că extractele apoase alcoolice de lumânărică au unele efecte antibacteriene.

Te ajuta sa scapi de problemele cu somnul
Insomnia este o problemă în creștere în rândul bărbaților și femeilor aparținând diferitelor grupe de vârstă. Ceaiul de lumânărică poate acționa ca un sedativ natural și poate ajuta la ameliorarea problemelor de somn.
Rădăcinile, frunzele și florile plantei posedă proprietăți sedative care ajută la tratarea problemelor legate de somn.
Poate trata tuberculoza
Câteva studii afirmă că lumânărica este o opțiune potențială de tratament pentru tuberculoză. De asemenea, ar putea ajuta în tratamentul afecțiunilor pielii și al leprei.
Poate calma afecțiunile pielii
Ceaiul de lumânărică are proprietăți antiinflamatorii care ajută la tratarea problemelor pielii. De asemenea, puteți utiliza uleiul pentru a obține o ușurare de la o varietate de infecții ale pielii.
Ceaiul poate ajuta la vindecarea blisterelor , rănilor și tăieturilor mici. Uleiul obținut din florile de lumânărică poate fi aplicat extern pe zonele afectate, în cazul eczemelor și a altor afecțiuni inflamatorii ale pielii. De asemenea, puteți aplica în mod topic extract de frunze de lumânărică pe răni. Dovezile anecdotice sugerează că poate avea un efect calmant asupra pielii.
Poate trata durerea de cap
Frunzele și fructele plantei au fost utilizate eficient de câțiva ani pentru tratarea migrenelor. Un studiu realizat de Universitatea Abant Izzet Baysel a descoperit că extractele din plante de lumânărică pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap.
Poate ajuta la tratarea infecțiilor urechii
Frunzele de lumânărică au fost folosite pentru a trata infecțiile urechii. Cei cu afecțiuni ale urechii pot încerca după consultarea medicului. Un studiu realizat de Universitatea Tel Aviv pe 171 de copii a descoperit că picăturile de urechi care conțin extracte de lumânărică pot ajuta la tratarea infecțiilor legate de ureche.
Ajuta la calmarea durerilor articulare și a spasmelor musculare
Proprietățile antiinflamatoare ale ceaiului de lumânărică îl pot face ideal pentru a-l folosi în tratarea durerilor articulare. Această plantă poate reduce inflamația. Efectul antispasmodic al acestui ceai te poate ajuta la tratarea spasmelor musculare.
Poate trata problemele tiroidiene
Dovezile anecdotice sugerează că aportul de ceai de lumânărică poate îmbunătăți problemele legate de tiroidă. Ceaiul poate ajuta la tratarea unei glande tiroidiene hiperactive (afecțiune numită hipertiroidie). O formulă creată de un medic avea aceasta planta ca unul dintre componentele sale. Această formulă a fost vizată special pentru a trata problemele tiroidiene. Cu toate acestea, cercetarea în acest aspect este limitată. Avem nevoie de mai multe studii care să demonstreze efectele terapeutice ale ceaiului de lumânărică pentru problemele tiroidiene.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.