Cele mai bune 7 ceaiuri pentru promovarea unui somn de durată și de calitate

0
ceaiuri pentru somn

A dormi bine noaptea este mai mult decât reconfortant. Somnul este necesar pentru o sănătate atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Studiile indică faptul că un somn de șase ore sau mai puțin poate fi dăunător.
Deci, atunci când somnul este evaziv, este necesar să găsim o modalitate de a ne odihni. Uneori, aceasta este o problemă medicală și ar trebui să fie tratată de un medic dacă persistă o perioadă lungă de timp. Alteori, câteva ierburi ar putea fi cel mai bun mod de a obține odihna de care aveți nevoie.
1. Lavanda
Parfumul florilor de lavandă oferă calmitate oamenilor de mii de ani.
Studii recente arată că poate fi benefică pentru un somn odihnitor. O infuzie de flori și frunze de lavandă înainte de culcare poate ajuta. Uleiul esențial difuzat este, de asemenea, util.
2. Mușețel
Majoritatea oamenilor au băut cel puțin măcar o dată în viață ceai de mușețel. Este un ingredient răspândit în multe medicamente pentru somn.
Mușețelul este un puternic dezinfectant ce are efecte antiinflamatorii. Ajută la distrugerea toxinelor din corpul nostru și este un analgezic foarte bun. Ceaiul de mușețel acționează ca un sedativ ușor și ajută la calmarea stomacului și grețurilor. De asemenea, este cea mai bună alternativă pentru somnifere, în special pentru cei mici sau cei care suferă de excitări sau suprasolicitări ale sistemului nervos de ceva timp.
3. Floarea pasiunii
Aceste flori sunt adesea trecute cu vederea de cei care vor un somn bun, dar nu ar trebui să fie. Studiile arată că o infuzie din aceste flori poate ajuta adulții sănătoși care au nevoie de puțin ajutor din când în când.
La fel ca și lavanda, uleiul esențial de floarea pasiunii este util. De fapt, pot fi combinate, atât într-un difuzor, cât și ca infuzie.
4. Flori de tei
Studiile indică faptul că ceaiul din florile de tei poate ajuta la îmbunătățirea somnului, atât cantitativ cât și calitativ. Ceaiul se face prin infuzie și are o aromă ușor dulce.

Acest ceai calmează şi induce un somn liniștit. Uleiul volatil din florile de tei are o acţiune relaxantă şi sedativă.
Pentru a prepara ceaiul este suficient să lași patru-cinci flori de tei la infuzat timp de 5 minute.
5. Valeriana
Este una dintre cele mai folosite plante pentru tratamentul tulburărilor de somn. Acţiunea ei tranchilizantă o recomandă în tratarea nervozităţii şi a stresului, dar şi pentru destinderea organismului şi ameliorarea somnului.
Încearcă tinctura de valeriană, pe care o prepari din 20 gr. rădăcini de plantă, lăsate la macerat timp de opt zile, în 100 ml de alcool de 70 de grade. După macerare, ia câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi. Indicat este şi ceaiul care se prepară prin infuzarea unei linguriţe de plantă pentru trei-patru minute într-o cană de apă fierbinte. Spre deosebire de somnifere, valeriana nu produce ameţeli dimineaţa şi nu creează dependenţă.
6. Talpa-gâştei
Această plantă are o acţiune antispasmodică şi sedativă, fiind indicată în cazul tulburărilor de ritm cardiac şi a insomniei. Datorită efectelor tonice, poate fi utilizată şi ca remediu împotriva stărilor depresive.
Se administrează sub formă de infuzie: două linguri de plantă la o cană de apă clocotită.
7. Păducelul
Un alt remediu pentru insomnie este şi păducelul care acţionează asupra sistemului nervos central. Prin acţiunea lui sedativă atenuează nervozitatea, palpitaţiile legate de o afecţiune cardiacă şi senzaţia de greutate pe inimă. Pentru a avea un somn reconfortant şi odihnitor, poţi încerca tinctura de păducel. O prepari din 20 gr. flori şi frunze de păducel, pe care le adaugi în 100 ml de alcool de 60-70 grade. Lasă amestecul la macerat timp de 10 zile, după care pune câte 10-15 picături în puţină apă şi bea de trei ori pe zi.
Pentru combaterea insomniilor, mai poţi încerca şi un ceai din plante care are efect sedativ. De asemenea, ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de flori de păducel lăsate la infuzat timp de 10 minute.
👉 Articole recomandate:
📌 10 efecte secundare grave ale somniferelor – alternative naturale
📌 Rețetă de ceai pentru somn cu lavandă
📌 7 căi naturale pentru promovarea somnului odihnitor care funcționează cu adevărat – de ce sa nu apelați la somnifere
📌 Cele mai bune alimente și băuturi pe care sa le consumi înainte de somn
📌 Insomnie – alimente, uleiuri, vitamine si sfaturi pentru un somn odihnitor

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.